• Tips & Tricks

 • Tips & Tricks

  De digitale snelweg is meestal een zegen, maar hij heeft ook donkere kanten. In deze aflevering bezoeken we de krochten van cyberspace. Online.nl zet vijf plagen van internet op een rij, maar wij geven je ook tips om schade te voorkomen of te beperken.

  Lees meer »

 • WiFi-tips

  Steeds meer mensen gebruiken een draadloze verbinding om te internetten. Niet alleen voor de pc, maar ook voor spelcomputers, mobiele telefoons en tabletcomputers zoals de iPad. Als je gebruik maakt van een draadloze verbinding dien je rekening te houden met mogelijke storingen en/of snelheidsverlies. Om de kans daarop te verminderen is het belangrijk om te weten dat de volgende zaken de kwaliteit kunnen beïnvloeden.

  Lees meer »

 • Gestolen laptop gratis opsporen

  Je zult niet de eerste zijn als je laptop wordt gestolen. Dit overkomt jaarlijks helaas duizenden mensen, waarbij de laptops vooral uit auto's worden ontvreemd. Mensen die denken dat ze hun laptop kunnen verstoppen onder de voorbank van de auto, vergissen zich. Laptops zenden immers een signaal uit waardoor het voor dieven een koud kunstje is om kostbare apparatuur te traceren.

  Lees meer »

 • E-mail scam

  Vreemd, onsamenhangend, in slecht Nederlands geschreven en met een onduidelijk doel. Sommige abonnees van Online hebben onlangs een mailbericht ontvangen dat ogenschijnlijk van ons afkomstig is. In zo'n bericht kunnen gebruikers worden gesommeerd naam, adres en inloggegevens door te geven van hun (web)mailaccount. Als zij hier niet aan zouden voldoen, dreigde de afzender het emailaccount af te sluiten.

  Lees meer »

 • Tips voor Outlook

  Bij het gebruik van gecompliceerde techniek lopen de meeste mensen tegen dezelfde problemen aan. Fabrikanten en aanbieders van internetdiensten maken daarom vaak antwoordlijsten van veel voorkomende vragen. Wij zetten hier de antwoorden van veel voorkomende vragen voor het programma Outlook voor je op een rij.

  Lees meer »

 • Grote bestanden verzenden

  Foto's of mp3's via e-mail versturen lukt meestal nog wel. Maar wat als je bijvoorbeeld een filmopname van 50 megabyte wilt versturen? De meeste e-mailproviders hebben een limiet aan de bestandsgrootte gesteld om te voorkomen dat je ongevraagd grote bestanden moet downloaden. Gelukkig zijn er alternatieven, waarvan wij er een aantal voor je geselecteerd hebben.

  Lees meer »

 • Modembeveiliging

  Modems worden tegenwoordig standaard geleverd met ingebouwde beveiliging, zoals een toegangswachtwoord en een firewall. Maar wat betekent dit en hoe kun je zelf de beveiliging verbeteren?

  Lees meer »