Snel en stabiel DSL-internet

DSL, oftewel breedbandinternet via je telefoonlijn, is beschikbaar op bijna alle adressen in Nederland.

Met DSL-internet van Online.nl heb je geen keuzestress, want je krijgt altijd de maximale snelheid die haalbaar is op jouw adres: tot wel 100 Mb/s down en 30 Mb/s up. Maximaal Internet noemen we dat. Lekker makkelijk en supervoordelig!

Wil je nog sneller internet? Met glasvezel internet van Online.nl surf je met snelheden tot wel 500 Mb/s down- en upload. Kijk direct of glasvezel al beschikbaar is op jouw adres!

 1. Wat krijg je bij een DSL-internetabonnement van Online.nl?

  Kies je voor DSL, dan krijg je bij Online.nl altijd de maximale snelheid die beschikbaar is op jouw adres: tot wel 100 Mb/s download en tot 30 Mb/s upload via het betrouwbare KPN-netwerk.

  Je krijgt bovendien gratis een high-end Zyxel-modem voor supersnelle wifi en drie gepersonaliseerde e-mailadressen met gratis spam- en virusfilter.

 2. Snel DSL-internet

  Bij Online.nl krijg je altijd de hoogst mogelijke snelheid op jouw adres. Niet alleen nu, maar ook in de toekomst als een nog hogere snelheid mogelijk is. En daar hoef je helemaal niets voor te doen. Supermakkelijk!

 3. Supersnelle wifi

  Het Online.nl-modem levert een krachtig wifi-signaal met snelheden tot wel 600 Mb/s op 2.4 Ghz en 1700 Mb/s op 5 Ghz. Daarmee heb je supersnelle wifi en kun je overal in huis onbezorgd internetten.

DSL-internet van Online.nl | Online.nl

Snel en stabiel DSL Internet

Bijna ieder huishouden in Nederland kan een DSL-abonnement afsluiten, maar glasvezel is (nog) niet overal beschikbaar. Kun je op jouw adres zowel DSL als glasvezel krijgen? Dan is het goed om te weten wat de verschillen zijn.

Standaard DSL-internet

Glasvezelinternet

Downloaden gaat sneller dan uploaden

Down- en uploaden gaan even snel

Tot 100 Mb/s

Van 100 Mb/s tot 500 Mb/s

Betrouwbare verbinding

Zeer betrouwbare verbinding

Rond 95% dekking in Nederland

Rond 40% dekking in Nederland

Vrijwel overal beschikbaar

Nog niet overal beschikbaar

DSL-internet van Online.nl | Online.nl

Internet vergelijken

Wil je zeker weten dat je de juiste keuze maakt? Vergelijk verschillende Nederlandse internetproviders met onze internet-vergelijker en ontdek het voordeel van een internetabonnement bij Online.nl.

Internetpakketten vergelijken

Ziggo vergelijken met Online.nl

KPN vergelijken met Online.nl

T-Mobile vergelijken met Online.nl

Internetsnelheid

Welke snelheid je nodig hebt, hangt natuurlijk af van wat je precies met je internetverbinding doet en met hoeveel mensen je die verbinding deelt.

Is het hele gezin ‘s avonds tegelijkertijd aan het internetten, tv-kijken en streamen, of zit je in je eentje op een studentenkamer? Wil je supersnel online gamen? Wil je films en series streamen in hoge kwaliteit? Of werk je vooral veel vanuit huis?

Wat je ook nodig hebt: we hebben een abonnement dat bij jou past. Zowel in snelheid als in prijs.

 1. Hoe snel is jouw internet nu?

  Test de snelheid van je internetverbinding met de Online.nl-speedtest. Je weet dan direct wat je huidige download- en uploadsnelheid is.

  Meet mijn internetsnelheid

 2. Wat bedoelen we met internetsnelheid?

  Je internetsnelheid bestaat uit twee delen: download en upload. Downloaden is het binnenhalen van bestanden vanaf het internet (bijvoorbeeld als je een film kijkt op Netflix) en uploaden is het versturen van bestanden via het internet (bijvoorbeeld als je een e-mail verstuurd of aan het videobellen bent).

  De snelheid wordt uitgedrukt in Mb/s (megabit per seconde). Let op! Verwar megabits niet met megabytes (MB). Megabytes worden gebruikt om bestandsgroottes mee aan te duiden, megabits worden gebruikt om de internetsnelheid aan te geven. Om een bestand van 1 MB (megabyte) in een seconde te downloaden, heb je een verbinding nodig van 8 Mb/s (megabits per seconde).

  Meer over internetsnelheid

DSL-internet van Online.nl | Online.nl
DSL-internet van Online.nl | Online.nl

Glasvezel-internet als alternatief voor DSL-internet

Standaard DSL-internet van Online.nl is snel genoeg voor de meeste internettoepassingen, maar het kan altijd sneller met een glasvezelverbinding.

Met glasvezel kun je razendsnel bestanden down- en uploaden, op meerdere apparaten tegelijk tv-kijken en video’s streamen in de allerhoogste kwaliteit. Je hoeft je nooit meer af te vragen of je verbinding wel snel genoeg is, want je raast met de snelheid van het licht over de digitale snelweg. Tot maar liefst 500 Mb/s downloaden én uploaden via het supersnelle glasvezelnetwerk van KPN of DELTA Netwerk.

 1. Wat is glasvezel?

  Glasvezel is een flinterdun, glazen draadje waar razendsnel data mee verstuurd wordt door middel van lichtsignalen. Met glasvezel deel je je snelheid niet met je buren. Daardoor blijft je internet altijd snel: ook ’s avonds als iedereen in de straat tegelijk online gaat.

  Glasvezel is bovendien minder gevoelig voor storingen dan internet via de telefoonlijn (DSL) of de kabel. Dat zorgt voor een zeer stabiele, betrouwbare internetverbinding. Hiermee kun je genieten van de scherpste beeldkwaliteit en loepzuiver geluid als je bijvoorbeeld series of YouTube-video’s kijkt.

  Meer over glasvezel

 2. Is glasvezel beschikbaar op jouw adres?

  Glasvezel is helaas nog niet overal in Nederland beschikbaar. Wij willen zoveel mogelijk huishoudens toegang geven tot supersnel en betrouwbaar internet en daarom maken wij als enige provider gebruik van de twee grootste landelijke glasvezelnetwerken: die van KPN en DELTA Fiber. Zo kunnen wij inmiddels ruim 40% van alle Nederlandse huishoudens voorzien van glasvezel-internet!

  Check beschikbaarheid glasvezel

Overzicht internetabonnementen

Maximaal Internet
DSL
  Standaard gebruik

  Downloadsnelheid tot 100 Mb/s

  Uploadsnelheid tot 30 Mb/s


Heb je een gemiddeld huishouden met nog kleinere kinderen. Dan is dit een goede snelheid om op meerdere televisies te kijken, te internetten en een film of serie van Netflix of Disney+ te streamen.
 
 

 
€ 22,50
per maand
1e 6 mnd, daarna € 37.50 p/mnd
Check beschikbaarheid
100 Mb/s
glasvezel
   Standaard gebruik

   Downloadsnelheid tot 100 Mb/s

   Uploadsnelheid tot 100 Mb/s


Heb je een gemiddeld huishouden met nog kleinere kinderen. Dan is dit een goede snelheid om op meerdere televisies te kijken, te internetten en een film of serie van Netflix of Disney+ te streamen.
 
 

 
€ 26,50
vanaf / per maand
1e 6 mnd, daarna € 41.50 p/mnd*
Check beschikbaarheid
200 Mb/s
glasvezel
  Intensief gebruik

  Downloadsnelheid tot 200 Mb/s

  Uploadsnelheid tot 200 Mb/s


Met deze snelheid geef je de meeste Nederlandse huishoudens het nakijken. Met meerdere computers tegelijk online of allemaal iets anders kijken op Netflix? Werkt perfect! Ben je een fanatieke gamer en speel je multiplayer-games online? Geen haperingen, geen probleem!

 
€ 34
vanaf / per maand
1e 6 mnd, daarna € 49 p/mnd*
Check beschikbaarheid
500 Mb/s
glasvezel
  Alles is mogelijk

  Downloadsnelheid tot 500 Mb/s

  Uploadsnelheid tot 500 Mb/s


Met dit abonnement zijn er praktisch geen belemmeringen meer. Zelfs de meest veeleisende internet- gebruiker heeft hieraan voldoende. Iedereen in huis kan zonder haperingen videobellen, programma’s terugkijken en de grootste bestanden downloaden in een mum van tijd. Ideaal voor thuiswerken.

 
€ 44
vanaf / per maand
1e 6 mnd, daarna € 59 p/mnd*
Check beschikbaarheid
* Het getoonde aanbod is i.c.m. een 1-jarig glasvezel internetabonnement via het KPN-netwerk. Klik op ‘Check beschikbaarheid’ voor levering op jouw adres en prijzen via het DELTA Netwerk.

Veelgestelde vragen over DSL-internet

 1. Wat is het verschil tussen DSL-internet en glasvezel-internet?
 2. Hoe snel is DSL-internet?
 3. Wat is DSL-internet?
 4. Hoeveel kost standaard DSL-internet?
 5. Hoe snel is mijn DSL-internet?
 6. Kan ik met glasvezel ook Interactieve Televisie nemen?

Chat

 • vandaag

 • Hoi! Welkom bij Online.nl🙂
 • Ben je al klant bij Online.nl of ben je ooit klant geweest?

 • Ja

  Nee, Ik wil klant worden bij Online.nl

 • Ja

 • Nee, Ik wil klant worden bij Online.nl

 • Om je zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn, vragen wij je in te loggen met je Online.nl inloggegevens


  Loginnaam vergeten.
  Wachtwoord vergeten
  Ik ben nog geen klant

 • Ja

 • Nee, Ik wil klant worden bij Online.nl

 • Leuk dat je bij ons komt kijken!


Het geselecteerde bestandsformaat wordt niet ondersteund
Chatbot