ADSL en VDSL van Online.nl: hoe het werkt

Met Internet van Online.nl geniet je van snel en storingsvrij, goedkoop internet. Via welke techniek je ook aangesloten bent. Nu bestaan er voor internet in Nederland verschillende soorten verbinding: Glasvezel en ADSL / VDSL (koperen internet). Maar hoe werkt dit nu eigenlijk? We leggen je het graag uit!

Stel je abonnement direct samen of bel 088 0038500

 1. ADSL en VDSL: via koperdraad
  ADSL staat voor Asymmetric Digital Subscriber Line, ook wel breedband genoemd. Een ADSL-verbinding maakt gebruik van het koperdraad van je telefoonlijn. DSL komt analoog je huis binnen en het modem maakt het digitaal. Daarom is de afstand tussen centrale en modem en de kwaliteit van het koper zeer bepalend voor de snelheid. VDSL staat voor Very-high-bitrate Digital Subscriber Line en is het nog snellere broertje van ADSL. Via VDSL bij Online.nl kun je snelheden halen tot 100 Mb/s! Omdat je gebruik maakt van de bestaande telefoonlijn hoeven er dus geen nieuwe kabels getrokken te worden en met ons draadloos modem maak je zelf eenvoudig een wifi-netwerk in je huis.
 2. Glasvezel: via glasvezelkabels
  Voor ADSL en VDSL internet hoef je niet te zijn aangesloten op allerlei extra voorzieningen of infrastructuur. Dat laatste geldt wel voor glasvezel, waarvoor een aparte aansluiting vereist is. Ben je al aangesloten op een glasvezelnetwerk? Ook dan kun je bij Online.nl terecht voor ultrasnel glasvezel internet zodat je uit deze aansluiting haalt wat er in zit. De snelheden bij onze glasvezelabonnementen lopen van 50 tot maar liefst 200 Mb/s. Ook bij een glasvezel verbinding levert Online.nl uiteraard een modem met wifi zodat je snel en eenvoudig een wifi-netwerk in je huis kunt aanleggen. Glasvezel van Online.nl heeft bovendien het voordeel dat je upload snelheid net zo hoog is als je downloadsnelheid zodat je bijvoorbeeld heel snel foto’s en video’s kunt uploaden.
Stel je pakket samen
Interactieve TV
Interactieve TV

Snel internet, snel besteld

Wil je graag alleen genieten van goedkoop internet via ADSL of VDSL? Ga je voor glasvezel? Of kies je voor internet én tv in één pakket? Online.nl biedt alles wat je zoekt en méér. Internet, televisie en telefonie Het Online.nl pakket is het meest complete van Nederland. Kies je voor onze Interactieve TV dan krijg je bovendien alle drie de zenders van FOX Sports Eredivisie standaard in je pakket en krijg je de beschikking over onze TV App waarmee je bijna overal tv kunt kijken op je mobiel of tablet. Stap over naar Online.nl en profiteer van vele extra’s.

Stel je abonnement direct samen of bel 088 0038500

Stel je pakket samen

Het gemak van zelf kiezen

Overal snel internet is eigenlijk heel vanzelfsprekend. Daarom zou het ook niet te veel moeten kosten. Met ADSL of VDSL van Online.nl haal je razendsnel internet in huis voor een vaste, lage prijs. Internetten, facebooken, downloaden, skypen. Niets is vervelender dan lang moeten wachten. Jij wilt makkelijk en snel internetten op álle devices. Combineer jouw DSL aansluiting met televisie en/of bellen. Zo ben je nóg voordeliger uit. Kies precies wat je nodig hebt en betaal nooit te veel. Eigenlijk heel vanzelfsprekend. Stel direct je eigen internet en televisie pakket samen.

Stel je abonnement direct samen of bel 088 0038500

 1. Je snelheid kies je zelf
  Online.nl biedt je niet alleen de mogelijkheid zelf een pakket met internet, telefonie en televisie samen te stellen. Ook kies je voor de snelheid en het aantal zenders dat jij wilt. Ben jij een gebruiker met hoge eisen? Bijvoorbeeld omdat je veel downloadt, streamt of online gamet? Dan kun je wel een extra snelle verbinding gebruiken. Snel DSL van Online.nl (tot 100 Mb/s) is dan precies wat je zoekt. Natuurlijk is niet iedereen een fanatieke online gamer. Surfen, je mail checken en online je bankzaken regelen gaat al prima met 4Mb/s. Want ook daarmee kun je prima internetten. Bij Online.nl kies je tussen snel en nóg sneller.
 2. Eerlijk over je snelheid met de postcodecheck
  Graag zijn we eerlijk over internet. Bij ons doe je eenvoudig online een postcodecheck. Zo kunnen wij je direct laten zien wat er mogelijk is bij jou thuis. De internetsnelheden van onze snelste pakketten zijn helaas niet op elk adres haalbaar. Veel aanbieders adverteren met hoge internetsnelheden, maar per adres verschilt wat er fysiek mogelijk is. Wij laten jou altijd precies weten wat de maximale internetsnelheid is bij jou thuis, zodat je weet wat je krijgt. Wil je nog meer weten over de beschikbare snelheid, kijk dan op www.online.nl/internet/snelheden/ waar we alles uitleggen. Check direct de maximale snelheid bij jou thuis.
Stel je pakket samen
Interactieve TV
Interactieve TV

Snel internet, snel besteld

Snelheid en gemak zijn natuurlijk heel belangrijk. Niet alleen de snelheid van je internet of het gemak waarmee je series kijkt op tv. Daarom kies en bestel je jouw pakket simpel online. Het wijst zichzelf, dus probeer het uit en ervaar het gemak.

Stel je abonnement direct samen of bel 088 0038500

 1. Handig overstappen
  Je overstap naar Online.nl moet eenvoudig en duidelijk zijn. Je wilt het snel voor elkaar hebben. Dat is geen probleem. Jij hoeft het alleen nog maar te gebruiken, wij regelen de rest. We staan voor je klaar en nemen je het overstapproces uit handen.
 2. Gratis wifi modem
  Van ons ontvang je een gratis wifi modem. In een handomdraai heb je de installatie voor elkaar en kun je aan de slag. Daarbij hebben wij ook nog de Online.nl Service Tool waarmee je eenvoudig en automatisch je wifi verbinding kunt optimaliseren en beveiligen.
 3. Meer gemak: alles onder één dak
  Door te kiezen voor internet, bellen én tv van Online.nl heb je voortaan nog maar met één aanbieder te maken. Wel zo makkelijk en bovendien ook nog eens stukken voordeliger. Want klanten die nu een pakket van Online.nl kiezen profiteren van een aantrekkelijke welkomstkorting.
Stel je pakket samen