Goed nieuws! Op jouw adres is glasvezel-internet beschikbaar! Ideaal voor Netflixen, streamen, gamen, thuisonderwijs en thuiswerken. En dat allemaal tegelijk. Met glasvezel ben je klaar voor nu én morgen. Benieuwd hoe de aanleg van glasvezel in z’n werk gaat? In onderstaand stappenplan én in de video leggen we je uit welke stappen er zijn en wat dit voor jou betekent.

Stappenplan

Benieuwd naar wat er gaat gebeuren? En wanneer?
Bekijk de video of loop door het stappenplan.

Aanmelden voor glasvezel

Wil jij ook internetten met de snelheid van het licht? Dan is glasvezel perfect voor jou. Je kunt glasvezel snel en makkelijk zelf bestellen via Mijn Online.nl. Ga naar “Mijn Producten” en kies daar voor KPN glasvezel.

Je ontvangt van Online.nl een e-mail met een bevestiging van je bestelling en informatie over onze overeenkomst. In deze e-mail vertellen we ook meer over de installatie van het glasvezelmodem.

In de tussentijd gaan wij aan de slag met het in orde maken van jouw bestelling.

Afspraak met KPN-monteur

Voor de aansluiting van je internetmodem op het glasvezelnetwerk is moet er eerst een glasvezelmodem (NTU) in je huis geplaatst worden. Dit gebeurt door een monteur van KPN. Twee dagen na ontvangst van onze e-mail met het overzicht van je nieuwe abonnement, ontvang je van KPN een sms of e-mail. Met de link in dit bericht plan je zelf een afspraak in met de KPN- monteur. KPN stuurt je een bevestiging van de afspraak per sms of e-mail.

De KPN-monteur plaatst het glasvezelmodem (de NTU) op de afgesproken dag in je huis. Zorg voor vrije toegang tot je meterkast. In de meterkast moeten twee stopcontacten aanwezig zijn, een voor het glasvezelmodem (NTU) en een voor het Online.nl internetmodem.

Je apparatuur is onderweg

Gebruik je nu ons witte of zwarte Zyxel internetmodem? Dan heb je geen nieuw internetmodem nodig. Heb je een ander model? Dan ontvang je gratis een nieuw modem. Daarnaast ontvang je van ons altijd een kabel om het internetmodem aan te sluiten op het glasvezelmodem (de NTU). Je ontvangt van ons een e-mail met een Track & Trace code zodra we het pakket verzenden.

Bevestiging van activatie

Op de dag dat wij je glasvezel-verbinding activeren ontvang je een e-mail. Is je glasvezelmodem (NTU) geplaatst door de KPN-monteur? Heb je ook de kabel en eventuele nieuwe modem in huis? Dan kun je nu aan de slag met het aansluiten van ons internetmodem op het glasvezelmodem.

Neem contact met ons op als er nog geen glasvezelmodem (NTU) is geplaatst (of als er nog geen afspraak staat binnen 14 dagen).

Installatie

Je kunt het internetmodem zelf aansluiten op het glasvezelmodem (de NTU). Als je ook een tv-ontvanger hebt ontvangen, sluit je deze ook aan op je internetmodem. Met onze duidelijke handleidingen en 100% installatiegarantie weet je zeker dat de installatie goed komt. Bovendien blijft je huidige DSL-verbinding na de activatie nog 2 weken actief. Dus je hebt genoeg tijd voor de installatie.Voordelen van glasvezel


Razendsnel internetten met de snelheid van het licht

Razendsnel up- en downloaden met meerdere apparaten tegelijkertijd. Gemiste programma’s terugkijken, tv pauzeren én streamen in de allerhoogste kwaliteit


Altijd en overal een stabiele verbinding

Een glasvezelverbinding loopt altijd direct naar jouw voordeur. Daarom heb je altijd een zeer betrouwbare, stabiele en snelle verbinding. Ook al is iedereen in jouw omgeving tegelijk online is.


100 Mb/s up- en downloadsnelheid

Met glasvezel is je up- en downloadsnelheid even hoog. Download razendsnel films en grote bestanden, en upload je foto’s en bestanden in een mum van tijd naar Social Media of je dropbox.


Met glasvezel ben je klaar voor nu én de toekomst

We gebruiken met z’n allen steeds meer internet. Hiervoor heb je een stabiele verbinding, razendsnel internet en een hoge up- en downloadsnelheid nodig. Glasvezel is bovendien duurzamer dan het kopernetwerk (DSL).

Overstappen van DSL naar glasvezel