Internet van Online.nl

Internet voor iedereen

Supersnel en betaalbaar internet voor iedere soort gebruiker. Je kunt bij ons kiezen uit standaard internet (DSL) (tot 100 Mb/s download- en 30 Mb/s uploadsnelheid) of razendsnel glasvezelinternet (tot 500 Mb/s up én down) via de betrouwbare netwerken van KPN en DELTA Fiber.

Kies je snelheid en wij zorgen voor de rest!

 1. Wat krijg je bij een internet abonnement van Online.nl?
  Je ontvangt altijd de maximale snelheid op jouw adres. Voor internet via de telefoonlijn (DSL) is dat tot 100 Mb/s. Met een glasvezel-abonnement loopt dat op tot wel 500 Mb/s.

  Je krijgt bij ieder internetpakket een gratis een high-end wifi-modem in bruikleen. Bij DSL en glasvezel van KPN is dit de modernste Zyxel en bij glasvezel van DELTA Fiber Netwerk een FRITZ!Box. Daarnaast krijg je drie gepersonaliseerde e-mailadressen en een gratis spam- en virusfilter.
 2. Supersnel internet
  Wij leveren altijd de maximale snelheid die mogelijk is op jouw adres. Voor internet via de telefoonlijn is dat tot 100 Mb/s, voor glasvezel tot 500 Mb/s. Doe de postcodecheck en ontdek direct wat de snelheid bij jou thuis is.
 3. Supersnelle wifi
  Met onze krachtige wifi-modems kun je overal in huis internetten - met snelheden tot 450Mb/s op 2.4Ghz en tot 1700 Mb/s op 5Ghz.

  Internetsnelheid Snel, sneller, snelst! Hoe snel wil je het hebben? Welke snelheid je nodig hebt, hangt natuurlijk af van wat je precies met je internetverbinding doet en met hoeveel mensen je die verbinding deelt.

  Is het hele gezin ‘s avonds tegelijkertijd aan het internetten, tv-kijken en streamen, of zit je in je eentje op een studentenkamer? Wil je supersnel online gamen? Wil je films en series streamen in hoge kwaliteit? Of werk je veel vanuit huis? Wie je ook bent: we hebben een abonnement dat bij jou past. Zowel in snelheid als in prijs.
 4. Hoe snel is jouw internet nu?
  Test de snelheid van je internetverbinding met de Online.nl speedtest. Je weet dan direct wat je huidige download- en uploadsnelheid is.

  Meet mijn internetsnelheid

Internetsnelheid

Snel, sneller, snelst! Hoe snel wil je het hebben? Welke snelheid je nodig hebt, hangt natuurlijk af van wat je precies met je internetverbinding doet en met hoeveel mensen je die verbinding deelt.

Is het hele gezin ‘s avonds tegelijkertijd aan het internetten, tv-kijken en streamen, of zit je in je eentje op een studentenkamer? Wil je supersnel online gamen? Wil je films en series streamen in hoge kwaliteit? Of werk je veel vanuit huis?

Wie je ook bent: we hebben een abonnement dat bij jou past. Zowel in snelheid als in prijs.

 1. Hoe snel is jouw internet nu?
  Test de snelheid van je internetverbinding met de Online.nl speedtest. Je weet dan direct wat je huidige download- en uploadsnelheid is.

  Meet mijn internetsnelheid
 2. Wifi-snelheid meten
  Test de snelheid van je wifi-verbinding met de Online.nl speedtest. Je weet dan direct wat je huidige download- en uploadsnelheid is.

  Speedtest wifi
 3. Wat bedoelen we met internetsnelheid?
  Je internetsnelheid bestaat uit twee delen: download en upload. Downloaden is het binnenhalen van bestanden vanaf het internet (bijvoorbeeld als je een film kijkt op Netflix) en uploaden is het versturen van bestanden via het internet (bijvoorbeeld als je een e-mail verstuurd).

  De snelheid wordt uitgedrukt in Mb/s (megabit per seconde). Let op! Verwar megabits niet met megabytes (MB). Megabytes worden gebruikt om bestandsgroottes mee aan te duiden, megabits worden gebruikt om de internetsnelheid aan te geven. Om een bestand van 1 MB (megabyte) in een seconde te downloaden, heb je een verbinding nodig van 8 Mb/s (megabits per seconde).

  Internetsnelheid verder uitgelegd
Interactieve TV
Interactieve TV

Wifi-modem gratis in bruikleen

Steeds meer apparaten zijn via wifi verbonden met het internet: van onze telefoons, computers, tablets, laptops en televisies tot onze slimme verlichting, koelkasten en wasmachines. Dan is het prettig als je een snel en betrouwbaar wifi-modem hebt. Het Zyxel-modem van Online.nl maakt gebruik van de nieuwste en snelste wifi-standaarden. Daarmee kun je overal in huis onbezorgd internetten met snelheden tot 450Mb/s op 2.4Ghz en tot 1700 Mb/s op 5Ghz.

 1. Wat is wifi?
  Wifi maakt het mogelijk om apparaten met elkaar te verbinden via een draadloos netwerk. In plaats van een kabel, maakt wifi gebruik van radiogolven om met hoge snelheden gegevens te kunnen ontvangen en versturen.

  Meer over wifi
 2. Wifi snelheid meten
  Test de snelheid van je wifi-verbinding met de Online.nl speedtest. Je weet direct wat je download- en uploadsnelheid is.

  Speedtest wifi
 3. Wifi signaal verbeteren
  Hapert plots je internetverbinding of duurt het laden van een film eindeloos lang? Heb je hier last van, dan is het wifi-signaal van je modem slecht. Wij hebben tips om het signaal van je wifi verbinding te verbeteren ook wanneer je in de tuin of op zolder bent.

  Wifi snelheid verbeteren

Glasvezel-internet van Online.nl

Met glasvezel kun je razendsnel bestanden downloaden, op meerdere apparaten tegelijk TV kijken en video’s streamen in de hoogste kwaliteit. Je hoeft je nooit meer af te vragen of je verbinding wel snel genoeg is: je raast met de snelheid van het licht over de digitale snelweg, bij het downloaden én het uploaden.

Glasvezel van Online.nl: tot 500 Mb/s down en up via het supersnelle glasvezelnetwerk van KPN of DELTA Fiber.

 1. Wat is glasvezel?
  Glasvezel is een flinterdun glazen draadje waar razendsnel data mee verstuurd wordt door middel van lichtsignalen.

  Met glasvezel deel je je snelheid niet met je buren. Daardoor blijft je internet altijd snel: ook ’s avonds als iedereen in de straat tegelijk online gaat.

  Glasvezel is minder gevoelig voor storingen dan internet via de telefoonlijn (DSL) of de kabel. Dat zorgt voor een zeer stabiele, betrouwbare internetverbinding. Hiermee kun je genieten van de scherpste beeldkwaliteit en loepzuiver geluid als je bijvoorbeeld series of YouTube-video’s kijkt.

  Meer over glasvezel
 2. Is glasvezel beschikbaar op jouw adres?
  Glasvezel is helaas nog niet overal in Nederland beschikbaar. Wij willen zoveel mogelijk huishoudens toegang geven tot supersnel en betrouwbaar internet en daarom maken wij als enige provider gebruik van de twee grootste landelijke glasvezelnetwerken: die van KPN en DELTA Fiber. Zo kunnen wij inmiddels ruim 40% van alle Nederlandse huishoudens voorzien van glasvezel-internet!

  Check of glasvezel beschikbaar is op jouw adres.

  Check glasvezel beschikbaarheid
 3. Glasvezel-abonnementen
  Is glasvezel bij jou beschikbaar? Dan kun je kiezen uit de volgende drie abonnementen:

  • 100 Mb/s voor standaard gebruik
  • 200 Mb/s voor veeleisend gebruik
  • 500 Mb/s waar alles mee mogelijk is

  Bekijk de glasvezel abonnementen
Interactieve TV
Internetverbinding

Internetverbinding

Welke soort internetverbindingen kun je krijgen bij Online.nl?

Je kunt bij ons kiezen tussen standaard internet (DSL) en glasvezel-internet. DSL is in heel Nederland beschikbaar en glasvezel wordt op steeds meer plekken aangelegd.

 1. Wat is DSL?
  Een DSL-verbinding maakt gebruik van je telefoonlijn. Het internetsignaal komt analoog je huis binnen en wordt door je modem digitaal gemaakt. De snelheid van je verbinding is heel erg afhankelijk van de afstand tussen je huis en de wijkcentrale. Ook de koperkwaliteit van je telefoonlijn heeft invloed op de uiteindelijke snelheid.

  Met DSL van Online.nl kun je snelheden halen tot 100 Mb/s. Dat is meer dan genoeg om onbekommerd op meerdere apparaten te surfen, televisie te kijken en video’s te streamen.

  Meer over DSL

Overzicht internetabonnementen

Maximaal Internet DSL
 • Standaard gebruik
 • Downloadsnelheid tot 100 Mb/s
 • Uploadsnelheid tot 30 Mb/s

Heb je een gemiddeld huishouden met nog kleinere kinderen. Dan is dit een goede snelheid om op meerdere televisies te kijken, te internetten en een film of serie van Netflix of Disney+ te streamen.
 

 
€ 36 p/mnd
Check beschikbaarheid
100 Mb/s glasvezel
 • Standaard gebruik
 • Downloadsnelheid tot 100 Mb/s
 • Uploadsnelheid tot 100 Mb/s

Heb je een gemiddeld huishouden met nog kleinere kinderen. Dan is dit een goede snelheid om op meerdere televisies te kijken, te internetten en een film of serie van Netflix of Disney+ te streamen.
 

Vanaf
€ 40 p/mnd
Check beschikbaarheid
200 Mb/s glasvezel
 • Veeleisend gebruik
 • Downloadsnelheid tot 200 Mb/s
 • Uploadsnelheid tot 200 Mb/s

Met deze snelheid kun je al flink meer. Denk dan aan met meerdere computers tegelijk online of allemaal in het gezin gelijk iets bekijken van Netflix of een eerder uitgezonden tv-programma. Ook mulitplayer (online) gamen is geen probleem.

Vanaf
€ 47,50 p/mnd
Check beschikbaarheid
500 Mb/s glasvezel
 • Alles is mogelijk
 • Downloadsnelheid tot 500 Mb/s
 • Uploadsnelheid tot 500 Mb/s

Met dit glasvezel abonnement zijn er praktisch geen belemmeringen meer. Dus zonder gedoe kan iedereen in huis op de smartphone, videobellen, programma’s terugkijken, tv-kijken in 4K, de grootste bestanden snel downloaden, etc.

Vanaf
€ 57,50 p/mnd
Check beschikbaarheid

Veel gestelde vragen

 1. Hoe snel is mijn internet?

  Doe de Speedtest via je pc, laptop of telefoon om te zien hoe snel je huidige internetverbinding is.

  Tip: voer meerdere speedtests uit op verschillende plekken in en rondom huis.

 2. Hoeveel internetsnelheid heb ik nodig?

  Welke snelheid je nodig hebt, hangt af van wat je precies met je internetverbinding doet en met hoeveel mensen je die verbinding deelt. Voor online gamen heb je meer snelheid nodig dan voor e-mailen.

  Meer over het kiezen van de internetsnelheid die bij jou past.

 3. Wat betaal ik voor internet van Online.nl?

  Stel hier zelf je pakket samen en je ziet direct de kosten per maand.

 4. Welke modem krijg ik bij Online.nl?

  Bij Online.nl krijg je gratis een high-end wifi-modem in bruikleen. Bij DSL en glasvezel is dit de modernste Zyxel met supersnelle wifi.

  Het Zyxel-modem maakt gebruik van de nieuwste en snelste wifi-standaarden. Daarmee kun je overal in huis onbezorgd internetten met snelheden tot 450Mb/s op 2.4 Ghz en tot 1700 Mb/s op 5 Ghz.

 5. Ik heb Internet van Online.nl. Hoe verbeter ik wifi?

  Is je wifi niet overal even snel? Als klant van Online.nl kun je een extra wifi-punt toevoegen om je wifi-signaal te verbeteren. Zo heb je overal krachtige wifi – van de zolder tot de kelder. Wel zo prettig!