Internet van Online.nl

Internet voor iedereen

Supersnel en betaalbaar internet voor iedere soort gebruiker. Je kunt bij ons kiezen uit standaard internet (DSL) (tot 100 Mb/s download- en 30 Mb/s uploadsnelheid) of razendsnel glasvezelinternet (tot 500 Mb/s up én down) via de betrouwbare netwerken van KPN en DELTA.

Kies je snelheid en wij zorgen voor de rest!

 1. Wat krijg je bij een internetabonnement van Online.nl?

  Je ontvangt altijd de maximale snelheid op jouw adres. Voor internet via de telefoonlijn (DSL) is dat tot 100 Mb/s. Met een glasvezel-abonnement loopt dat op tot wel 500 Mb/s.

  Je krijgt bij ieder pakket een gratis high-end wifi-modem in bruikleen. Bij DSL en glasvezel is dit de modernste Zyxel met supersnelle wifi. Daarnaast krijg je drie gepersonaliseerde e-mailadressen en een gratis spam- en virusfilter.

 2. Supersnel internet

  Wij leveren altijd de maximale snelheid die mogelijk is op jouw adres. Voor internet via de telefoonlijn is dat tot 100 Mb/s, voor glasvezel tot 500 Mb/s. Doe de postcodecheck en ontdek direct wat de snelheid bij jou thuis is.

  Postcodecheck

 3. Supersnelle wifi

  Met ons krachtige wifi-modem kun je overal in huis internetten – met snelheden tot 600 Mb/s op 2.4 Ghz en tot 1700 Mb/s op 5 Ghz.

Internetsnelheid

Snel, sneller, snelst! Hoe snel wil je het hebben? Welke snelheid je nodig hebt, hangt natuurlijk af van wat je precies met je internetverbinding doet en met hoeveel mensen je die verbinding deelt.

Is het hele gezin ‘s avonds tegelijkertijd aan het internetten, tv-kijken en streamen, of zit je in je eentje op een studentenkamer? Wil je supersnel online gamen? Wil je films en series streamen in hoge kwaliteit? Of werk je veel vanuit huis?

Wie je ook bent: we hebben een abonnement dat bij jou past. Zowel in snelheid als in prijs.

 1. Hoe snel is jouw internet nu?

  Test de snelheid van je internetverbinding met de Online.nl speedtest. Je weet dan direct wat je huidige download- en uploadsnelheid is.

  Meet mijn internetsnelheid

 2. Wat bedoelen we met internetsnelheid?

  Je internetsnelheid bestaat uit twee delen: download en upload. Downloaden is het binnenhalen van bestanden vanaf het internet (bijvoorbeeld als je een film kijkt op Netflix) en uploaden is het versturen van bestanden via het internet (bijvoorbeeld als je een e-mail verstuurd).

  De snelheid wordt uitgedrukt in Mb/s (megabit per seconde). Let op! Verwar megabits niet met megabytes (MB). Megabytes worden gebruikt om bestandsgroottes mee aan te duiden, megabits worden gebruikt om de internetsnelheid aan te geven. Om een bestand van 1 MB (megabyte) in een seconde te downloaden, heb je een verbinding nodig van 8 Mb/s (megabits per seconde).


  Internetsnelheid verder uitgelegd
Interactieve TV
Interactieve TV

Wifi internet

Steeds meer apparaten zijn via wifi verbonden met het internet: van onze telefoons, computers, tablets, laptops en televisies tot onze slimme verlichting, koelkasten en wasmachines. Dan is het prettig als je een snel en betrouwbaar wifi-modem hebt. Het Zyxel-modem van Online.nl maakt gebruik van moderne wifi-standaarden. Daarmee kun je overal in huis onbezorgd internetten met snelheden tot 600 Mb/s op 2.4 Ghz en tot 1700 Mb/s op 5 Ghz.

 1. Wat is wifi?

  Wifi maakt het mogelijk om apparaten met elkaar te verbinden via een draadloos netwerk. In plaats van een kabel, maakt wifi gebruik van radiogolven om met hoge snelheden gegevens te kunnen ontvangen en versturen.

  Meer over wifi

 2. Wifi snelheid meten

  Test de snelheid van je wifi-verbinding met de Online.nl speedtest. Je weet direct wat je download- en uploadsnelheid is.

  Speedtest wifi

 3. Wifi signaal verbeteren

  Hapert plots je internetverbinding of duurt het laden van een film eindeloos lang? Heb je hier last van, dan is het wifi-signaal van je modem slecht. Wij hebben tips om het signaal van je wifi verbinding te verbeteren ook wanneer je in de tuin of op zolder bent.

  Wifi snelheid verbeteren


Glasvezel-internet van Online.nl

Met glasvezel kun je razendsnel bestanden downloaden, op meerdere apparaten tegelijk TV kijken en video’s streamen in de hoogste kwaliteit. Je hoeft je nooit meer af te vragen of je verbinding wel snel genoeg is: je raast met de snelheid van het licht over de digitale snelweg, bij het downloaden én het uploaden.

Glasvezel van Online.nl: tot 500 Mb/s down en up via het supersnelle glasvezelnetwerk van KPN of DELTA.

 1. Wat is glasvezel?

  Glasvezel is een flinterdun glazen draadje waar razendsnel data mee verstuurd wordt door middel van lichtsignalen.

  Met glasvezel deel je je snelheid niet met je buren. Daardoor blijft je internet altijd snel: ook ’s avonds als iedereen in de straat tegelijk online gaat.

  Glasvezel is minder gevoelig voor storingen dan internet via de telefoonlijn (DSL) of de kabel. Dat zorgt voor een zeer stabiele, betrouwbare internetverbinding. Hiermee kun je genieten van de scherpste beeldkwaliteit en loepzuiver geluid als je bijvoorbeeld series of YouTube-video’s kijkt.

  Meer over glasvezel

 2. Is glasvezel beschikbaar op jouw adres?

  Glasvezel is helaas nog niet overal in Nederland beschikbaar. Wij willen zoveel mogelijk huishoudens toegang geven tot supersnel en betrouwbaar internet en daarom maken wij als enige provider gebruik van de twee grootste landelijke glasvezelnetwerken: die van KPN en DELTA. Zo kunnen wij inmiddels ruim 40% van alle Nederlandse huishoudens voorzien van glasvezel-internet!

  Check of glasvezel beschikbaar is op jouw adres.

  Check glasvezel beschikbaarheid

 3. Glasvezel-abonnementen

  Is glasvezel bij jou beschikbaar? Dan kun je kiezen uit de volgende drie abonnementen:

  • 100 Mb/s voor standaard gebruik
  • 200 Mb/s voor intensief gebruik
  • 500 Mb/s waar alles mee mogelijk is

  Bekijk de glasvezel abonnementen

Interactieve TV
Internetverbinding

Internetverbinding

Welke soort internetverbindingen kun je krijgen bij Online.nl?

Je kunt bij ons kiezen tussen DSL en glasvezel internet. Glasvezel wordt op steeds meer plekken aangelegd.

 1. Wat is DSL?

  Een DSL-verbinding maakt gebruik van je telefoonlijn. Het internetsignaal komt analoog je huis binnen en wordt door je modem digitaal gemaakt. De snelheid van je verbinding is heel erg afhankelijk van de afstand tussen je huis en de wijkcentrale. Ook de koperkwaliteit van je telefoonlijn heeft invloed op de uiteindelijke snelheid.

  Met DSL van Online.nl kun je snelheden halen tot 100 Mb/s. Dat is meer dan genoeg om onbekommerd op meerdere apparaten te surfen, televisie te kijken en video’s te streamen.

  Meer over DSL


Overzicht internetabonnementen

Maximaal Internet
DSL
  Standaard gebruik

  Downloadsnelheid tot 100 Mb/s

  Uploadsnelheid tot 30 Mb/s


Heb je een gemiddeld huishouden met nog kleinere kinderen. Dan is dit een goede snelheid om op meerdere televisies te kijken, te internetten en een film of serie van Netflix of Disney+ te streamen.
 
 

 
€ 43,50
 
Check beschikbaarheid
Glasvezel
100 Mb/s
   Standaard gebruik

   Downloadsnelheid tot 100 Mb/s

   Uploadsnelheid tot 100 Mb/s


Heb je een gemiddeld huishouden met nog kleinere kinderen. Dan is dit een goede snelheid om op meerdere televisies te kijken, te internetten en een film of serie van Netflix of Disney+ te streamen.
 
 

 
€ 44,50
Glasvezel via KPN Netwerk
Check beschikbaarheid
Glasvezel
200 Mb/s
  Intensief gebruik

  Downloadsnelheid tot 200 Mb/s

  Uploadsnelheid tot 200 Mb/s


Met deze snelheid geef je de meeste Nederlandse huishoudens het nakijken. Met meerdere computers tegelijk online of allemaal iets anders kijken op Netflix? Werkt perfect! Ben je een fanatieke gamer en speel je multiplayer-games online? Geen haperingen, geen probleem!

 
€ 48,50
Glasvezel via KPN Netwerk
Check beschikbaarheid
Glasvezel
500 Mb/s
  Alles is mogelijk

  Downloadsnelheid tot 500 Mb/s

  Uploadsnelheid tot 500 Mb/s


Met dit abonnement zijn er praktisch geen belemmeringen meer. Zelfs de meest veeleisende internet- gebruiker heeft hieraan voldoende. Iedereen in huis kan zonder haperingen videobellen, programma’s terugkijken en de grootste bestanden downloaden in een mum van tijd. Ideaal voor thuiswerken.

 
€ 56,50
Glasvezel via KPN Netwerk
Check beschikbaarheid
* Het getoonde aanbod is i.c.m. een 1-jarig glasvezel internetabonnement via het KPN-netwerk. Klik op ‘Check beschikbaarheid’ voor levering op jouw adres en prijzen via het DELTA Netwerk.

Veelgestelde vragen over Internet

 1. Hoe snel is mijn internet?

  Doe de speedtest van Online.nl via je pc, laptop of telefoon om te zien hoe snel je huidige internetverbinding is.

  Tip: voer meerdere speedtests uit op verschillende plekken in en rondom huis.

 2. Hoeveel internetsnelheid heb je nodig?

  Welke snelheid je nodig hebt, hangt af van wat je precies met je internetverbinding doet en met hoeveel mensen je die verbinding deelt. Voor online gamen heb je meer snelheid nodig dan voor e-mailen.

  Meer over het kiezen van de internetsnelheid die bij jou past.

 3. Wat betaal ik voor internet van Online.nl?

  Stel hier zelf je pakket samen en je ziet direct de kosten per maand.

 4. Welke modem krijg ik bij Online.nl?

  Bij Online.nl krijg je gratis een high-end wifi-modem in bruikleen. Bij DSL en glasvezel is dit de modernste Zyxel met supersnelle wifi.

  Het Zyxel-modem maakt gebruik van de nieuwste en snelste wifi-standaarden. Daarmee kun je overal in huis onbezorgd internetten met snelheden tot 450Mb/s op 2.4 Ghz en tot 1700 Mb/s op 5 Ghz.

 5. Hoe verbeter ik mijn wifi?

  Is je wifi niet overal even snel? Als klant van Online.nl kun je een extra wifi-punt (wifi-extender) toevoegen om je wifi-signaal te verbeteren. Zo heb je overal krachtige wifi – van de zolder tot de kelder. Wel zo prettig!