Reactietijd

Download snelheid

Upload snelheid

Meet het en je weet het

Wil je ook weten wat je huidige internetsnelheid is? Met de Online.nl-speedtest weet je direct wat de huidige down- en uploadsnelheid is van jouw (glasvezel) internet.

Reactietijd
82 ms
Download snelheid
297.2 Mbps
Upload snelheid
783.5 Mbps

Vergelijking met andere providers op verschillende adressen in jouw buurt

Benieuwd naar de internetsnelheid van andere providers op verschillende adressen in de buurt? Als jouw buren een hogere snelheid hebben dan kun jij dat waarschijnlijk ook! De internetsnelheid is namelijk voor een groot deel afhankelijk van de afstand van je huis tot de wijkcentrale. Om dit goed te kunnen vergelijken hebben we iets meer gegevens nodig. Vul hieronder je e-mailadres, postcode en huisnummer in, zodat wij je een handig rapport toe kunnen sturen. Wees gerust, je gegevens worden vertrouwelijk behandeld en nooit gedeeld met derden.

Wachten op geolocatiemachtigingen...

Jouw resultaten zijn verzonden naar je e-mailadres

Vergelijking met andere providers op verschillende adressen in jouw buurt.

Internet provider Afstand (km) Download snelheid (Mbps)
Virgin Cable 12 13.1
2 12 13.1
3 12 13.1
4 12 13.1
5 12 13.1
6 12 13.1
7 12 13.1
8 12 13.1
Vergelijken

Hoe werkt de speedtest?

Wil je weten wat de werkelijke snelheid van je internetverbinding is? Dan raden wij je de gratis Online.nl internet speedtest aan. Deze snelheidsmeter is geschikt voor elke internetverbinding, dus niet alleen van Online.nl. Achteraf kun je de resultaten van de test via e-mail ontvangen. Waar moet je rekening mee houden?

 1. De Speedtest is een momentopname
  Een speedtest is een momentopname en kan beïnvloed worden door verschillende factoren. Wat bijvoorbeeld een rol kan spelen, is of je apparaat verbinding heeft via een netwerkkabel of via wifi. Maar ook het aantal apparaten dat met het netwerk verbonden is, kan van invloed zijn op de gemeten snelheid.
 2. Het meest betrouwbare resultaat
  Voor de meest betrouwbare uitkomst kun je je computer het beste met een netwerkkabel op je modem aansluiten. Sluit alle andere programma’s die gebruikmaken van internet af tijdens de test. Zorg er bovendien voor dat je computer virusvrij is.
 3. Aangepaste snelheid
  De snelheid kan lager uitvallen dan hij werkelijk is als je met meerdere apparaten of personen tegelijkertijd gebruikmaakt van je internetverbinding. Zorg er daarom voor dat alleen het apparaat waarop je de snelheidstest doet, verbonden is met het internet.
 4. Tips voor een optimale speedtest
  • Zorg dat je verbonden bent via een netwerkkabel (UTP-kabel)
  • Zorg dat er geen andere apparaten verbonden zijn
  • Sluit alle browsers, applicaties en programma’s die gebruikmaken van internet
  • Zorg dat je computer niet ‘vervuild’ is en scan eerst op virussen en malware.
Speedtest Online.nl – Meet je huidige internetsnelheid
Alles over Internet

Heb je internet van Online.nl? Dan ontvang je altijd de maximaal beschikbare snelheid op jouw adres.

Meer over internet

Overzicht internetabonnementen

Maximaal Internet
DSL
  Standaard gebruik

  Downloadsnelheid tot 100 Mb/s

  Uploadsnelheid tot 30 Mb/s


Heb je een gemiddeld huishouden met nog kleinere kinderen. Dan is dit een goede snelheid om op meerdere televisies te kijken, te internetten en een film of serie van Netflix of Disney+ te streamen.
 
 

 
€ 40,50
 
 
Check beschikbaarheid
Glasvezel
100 Mb/s
   Standaard gebruik

   Downloadsnelheid tot 100 Mb/s

   Uploadsnelheid tot 100 Mb/s


Heb je een gemiddeld huishouden met nog kleinere kinderen. Dan is dit een goede snelheid om op meerdere televisies te kijken, te internetten en een film of serie van Netflix of Disney+ te streamen.
 
 

 
€ 41,50
Glasvezel via DELTA Netwerk
€ 52,50 /mnd
Check beschikbaarheid
Glasvezel
200 Mb/s
  Intensief gebruik

  Downloadsnelheid tot 200 Mb/s

  Uploadsnelheid tot 200 Mb/s


Met deze snelheid geef je de meeste Nederlandse huishoudens het nakijken. Met meerdere computers tegelijk online of allemaal iets anders kijken op Netflix? Werkt perfect! Ben je een fanatieke gamer en speel je multiplayer-games online? Geen haperingen, geen probleem!

 
€ 45,50
Glasvezel via DELTA Netwerk
€ 57,50 /mnd
Check beschikbaarheid
Glasvezel
500 Mb/s
  Alles is mogelijk

  Downloadsnelheid tot 500 Mb/s

  Uploadsnelheid tot 500 Mb/s


Met dit abonnement zijn er praktisch geen belemmeringen meer. Zelfs de meest veeleisende internet- gebruiker heeft hieraan voldoende. Iedereen in huis kan zonder haperingen videobellen, programma’s terugkijken en de grootste bestanden downloaden in een mum van tijd. Ideaal voor thuiswerken.

 
€ 53,50
Glasvezel via DELTA Netwerk
€ 67,50 /mnd
Check beschikbaarheid
* Het getoonde aanbod is i.c.m. een 1-jarig glasvezel internetabonnement via het KPN-netwerk. Klik op ‘Check beschikbaarheid’ voor levering op jouw adres en prijzen via het DELTA Netwerk.

Veelgestelde vragen over de speedtest

 1. Hoe meet ik mijn internetsnelheid?

  De snelheid van je internetverbinding meet je met de speedtest van Online.nl. De speedtest drukt je snelheid uit in Mbps (megabits per seconde). Dit is hetzelfde als Mbit/s of Mb/s, de snelheidsaanduiding die Online.nl gebruikt

  Je kunt je internetsnelheid het best meten vanaf een apparaat dat via een kabel met je modem verbonden is. Houd er rekening mee dat verouderde apparatuur (zoals een oude pc) kan zorgen voor een lagere snelheid. Gebruik tijdens het testen geen andere internetdiensten (zoals televisie of telefonie).

 2. Hoe meet ik de wifi-snelheid?

  Met de speedtest van Online.nl kun je met je mobiel in en rondom je huis het wifi-signaal meten. Zo weet je op welke plekken het wifi-signaal minder sterk is. Zorg er wel voor dat je verbonden bent via wifi en niet via 3G, 4G of 5G, anders meet je de verkeerde verbinding.

 3. Hoe verbeter ik de wifi-snelheid?

  Heb je op sommige plekken in huis slecht bereik? Met een wifi-punt van Online.nl heb je overal in huis supersnelle en betrouwbare wifi.

 4. Welke internetsnelheid heb ik nodig?

  Welke snelheid je nodig hebt, hangt af van wat je met je internetverbinding doet en met hoeveel mensen je die verbinding deelt. Voor online gamen heb je meer snelheid nodig dan voor e-mailen of browsen.

  Meer over het kiezen van de internetsnelheid die bij jou past.

 5. Is Glasvezel-internet sneller dan internet via de telefoonlijn (DSL)?

  Ja, glasvezel-internet is moderner en sneller dan internet via de telefoonlijn. Maar ook standaard DSL-internet kan dankzij moderne technieken al behoorlijk snel zijn. Bij Online.nl krijg je bijvoorbeeld DSL-internet tot wel 100 MB/s. Dat is snel genoeg voor een gemiddeld huishouden en de meeste toepassingen.

  Kan het je niet snel genoeg gaan? Met glasvezel-internet raas je met 100 Mb/s, 200 Mb/s tot zelfs 500 Mb/s down én up over de digitale snelweg. Glasvezel-internet is alleen (nog) niet overal beschikbaar.

  Check of glasvezel beschikbaar is op jouw adres.

Chat

 • vandaag

 • Hoi! Welkom bij Online.nl🙂
 • Ben je al klant bij Online.nl of ben je ooit klant geweest?

 • Ja

  Nee, Ik wil klant worden bij Online.nl

 • Ja

 • Nee, Ik wil klant worden bij Online.nl

 • Om je zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn, vragen wij je in te loggen met je Online.nl inloggegevens


  Loginnaam vergeten.
  Wachtwoord vergeten
  Ik ben nog geen klant

 • Ja

 • Nee, Ik wil klant worden bij Online.nl

 • Leuk dat je bij ons komt kijken!


Het geselecteerde bestandsformaat wordt niet ondersteund
Chatbot