• Test je internetsnelheid

 • Test je Internet snelheid met behulp van een gratis speedtest

  Test je Internet snelheid met behulp van een <strong>gratis speedtest</strong>

  Voor alle klanten van Online.nl raden wij de Internet speedtest aan. Deze snelheidsmeter werkt natuurlijk ook als je nog geen klant bent van Online. De test is geschikt voor elke internetverbinding en helemaal gratis te gebruiken.

  Hoe werkt een speedtest precies?
  De snelheid van deze speedtest is en blijft een moment opname van de werkelijke snelheid van je Internetverbinding. De snelheid van de speedtest kan lager uitvallen als er, op het moment van de snelheidstest, intensief gebruikt wordt gemaakt van je internet verbinding door andere apparaten of Internet gebruikers.

  Dit kan bijvoorbeeld omdat je tegelijkertijd een film aan het downloaden bent, nog aan het gamen bent op je spelcomputer of omdat vrienden of familieleden allemaal tegelijk op YouTube dat ene grappige filmpje aan het bekijken zijn. Woon je in een appartementen complex dan kan zelfs het Internet gebruik van je buren hier invloed op hebben omdat je mogelijk van dezelfde (glasvezel) kabel gebruik maakt. Het gebruik van de speedtest over een draadloze verbinding kan ook de gemeten snelheid beperken, doordat interfentie van andere Wi-Fi apparatuur of een te grote afstand naar de modem en/of router een beperking opleveren.
  Wanneer de Internet snelheid niet direct overeenkomt met je verwachting, probeer dan om op een later tijdstip de speedtest nog eens te doen. Bij voorkeur op een rustig moment van de dag zodat je een goed beeld krijgt van de exacte internetsnelheid.

  Na afloop van de snelheidstest heb je een goede indicatie van je internetverbinding. Mocht je deze te traag vinden, dan kun je altijd bij Online.nl terecht voor verschillende tips en adviezen om je Internetsnelheid verder op te krikken.

  Begin test
 • Hoe snel wil je surfen?

  Hoe snel wil je <strong>surfen?</strong>

  Is sneller internet altijd beter? Dat ligt er maar aan wat je met internet wilt doen! Als je vooral wilt e-mailen en surfen op één computer of laptop, zou 4 Mb/s internet eigenlijk al snel genoeg moeten zijn. Als je echt intensief internet, bijvoorbeeld op veel apparaten tegelijk, kan een hogere snelheid handig zijn…

  Met 30 Mb/s Internet van Online.nl heb je ruim voldoende snelheid in huis om lekker vlot te e-mailen en te surfen. Ook het bekijken van video’s of het spelen van games is bij deze internetsnelheid geen probleem. Voordelig internet dus, zonder files op de digitale snelweg!

  Wil je op je computer films streamen terwijl je op laptop of tablet surft? Of speel je graag de nieuwste online games? Dan kan het slim zijn om voor wat extra snelheid te kiezen. Denk bijvoorbeeld aan ons 50 Mb/s down en 5Mb/s up internet. Snel internet voor een eerlijke prijs. En natuurlijk gemakkelijk te installeren!

  Als meerdere gezinsleden tegelijkertijd internetten, kun je best een snelheidsboost gebruiken. 50 Mb/s is hiervoor snel genoeg. Maar om écht klaar te zijn voor de toekomst én bovendien te genieten van gegarandeerde up- en downloadsnelheiden, kun je (indien op jouw adres beschikbaar!) kiezen voor glasvezel. Met glasvezel (‘fiber’) haal je namelijk een snelheid van 100 Mb/s, zowel down als up. Ook handig als je vaak grote bestanden downloadt, zoals films in HD kwaliteit…

  Alles-in-1 abonnementen Internetabonnementen
 • Let op...

  De door jou opgegeven postcode en huisnummer combinatie wordt niet herkend. Hierdoor is het voor ons nu niet mogelijk om een maximale snelheid aan te geven op dit adres. Je kunt de bestelling gewoon afmaken, mocht het pakket van je keuze niet beschikbaar dan wordt je binnen 2 werkdagen teruggebeld.

  Let op...

  De door jou opgegeven postcode en huisnummer combinatie wordt niet herkend. Hierdoor is het voor ons nu niet mogelijk om een maximale snelheid aan te geven op dit adres. Je kunt de bestelling gewoon afmaken, je wordt binnen 2 werkdagen teruggebeld.

  Let op...

  Helaas is het op dit moment niet mogelijk om een snelheidsmeting te doen. Je kunt de bestelling gewoon afmaken, mocht het pakket van je keuze niet beschikbaar zijn dan wordt je binnen 2 werkdagen teruggebeld.

  Helaas…

  De benodigde snelheid voor Alles-in-1 met Interactieve TV is niet haalbaar op . Toch genieten van de voordelen van Online.nl kan met Alles-in-1 met Digitale TV (Digitenne). Klik op onderstaande button om je pakket samen te stellen.