Glasvezel Internet... omdat je altijd online wilt zijn!

Snel even wat posts op Facebook checken? Video chatten met een vriend in het buitenland? Je bankzaken regelen? Dat té grappige YouTube filmpje met vrienden en familie delen? Online.nl weet hoe belangrijk een snelle en stabiele internetverbinding voor je is. Daarom kies je bij ons tussen snel en nog sneller glasvezel, van 50 Mb/s tot 200 Mb/s. Gegarandeerde snelheden. Voor scherpe prijzen.

Glasvezel van Online.nl:

 • Razendsnelle en stabiele internet verbinding tot zelfs 200 Mb/s (up- & download)
 • Standaard interactieve TV met FOX Sports Eredivisie 1, 2 en 3
 • Basis tv-pakket inclusief interactieve opties zoals Online.nl TV app, TV Gemist en 100 uur opnemen
 • Meerdere TV's aan te sluiten
 • Keuze uit 50 Mb/s, 100 Mb/s of 200 Mb/s

Stel je abonnement direct samen of bel 088 0038500

Stel je pakket samen
Interactieve TV
Interactieve TV

Glasvezel, fiber, glasvezelkabel, fiber internet?!?

Een glasvezel is een flinterdun draadje van glas. Deze draadjes worden samengebundeld tot een glasvezelbundel, ook wel ‘glasvezel’ of ‘fiber’ genoemd. Maar waarom is dat nou zo snel?

Stel je abonnement direct samen of bel 088 0038500

 1. Informatie verzending: ‘enen’ en ‘nullen’
  Alle digitale informatie (internet, maar ook interactieve TV en bellen) wordt bij de verzender omgezet in ‘enen’ en ‘nullen’. Bij de ontvanger worden deze ‘enen’ en ‘nullen’ door de apparatuur die de ontvanger gebruikt weer omgezet in begrijpbare informatie: een stem uit een telefoon, een website op je beeldscherm, of beeld en geluid uit je televisie. Bij glasvezel bestaan deze ‘enen’ en ‘nullen’ uit licht: ‘licht aan’ of ‘licht uit’. Het aan- en uitzetten kan bij licht supersnel en in alle kleuren van de regenboog. Hierdoor kan er in dezelfde tijd over glasvezel veel meer informatie verstuurd worden. En omdat licht een enorm hoge snelheid heeft, komt de informatie ook nog eens veel sneller aan bij de ontvanger.
 2. Het glasvezelnetwerk
  Een glasvezelnetwerk lijkt eigenlijk heel erg op een boom. Je begint bij de stam, de ‘backbone’, een hele dikke kabel met heel veel afzonderlijke glasvezeldraadjes, die om je woonplaats heen ligt. Dan zijn er de takken, die de afzonderlijke wijken in gaan. En binnen die wijk worden de glasvezelkabels nog gesplitst in twijgjes, die tot aan je huis lopen (fiber to the home). Ieder huis heeft hierdoor zijn eigen glasvezelverbinding, zonder tussenkomst van (vertragende) verdeelkasten of oude koperkabels. Daarnaast heb je geen last meer van de afstand tot je wijkcentrale, dus je hebt altijd een constante snelle verbinding!
 3. Daarom glasvezel
  Omdat je vindt dat internet altijd perfect moet werken. Niet alleen als je ‘zomaar’ wat mailt of berichten via Facebook deelt, maar ook tijdens nagelbijtende gaming sessies, het streamen van topfilms in HD en het downloaden van extreem grote bestanden. Een extra voordeel is dat je met glasvezel even snel kunt uploaden als downloaden. Dus zet je vaak een filmpje of foto online, of verzend je vaak grote bestanden via e-mail? Dan zit je met glasvezel nooit meer te wachten tot de upload eindelijk is voltooid.

Overstappen naar Online.nl

Overstappen naar een andere provider was ooit een hoop gedoe. Online.nl houdt niet van gedoe. En dus hebben we het overstapproces zo ingericht dat je er geen omkijken naar hoeft te hebben. We regelen namelijk alles met onze gratis overstapservice, inclusief het opzeggen van je oude contracten. Doe je dat liever zelf? Ook geen probleem. We zijn zelf een beetje helden op sokken als het om onze internetverbinding gaat (een dag zonder mail, Twitter, Skype, YouTube en Facebook is bijna griezelig) en dus regelen we alles perfect. Beloofd!

Stel je abonnement direct samen of bel 088 0038500

 1. Eenvoudige installatie
  Zie je op tegen de installatie van glasvezel? Niet nodig! Het is heel eenvoudig. Met de handleidingen die je bijgeleverd krijgt, is installeren van je glasvezel internetverbinding namelijk zo gepiept. Het installeren van je Interactieve TV en telefoon trouwens ook. Kom je er toch even niet uit? Geen zorgen, neem contact op met onze klantenservice en je wordt direct verder geholpen. En mocht het ook met de hulp van onze Klantenservice niet lukken, dan sturen we een monteur naar je toe. Gratis.
Interactieve TV