Kindertelevisie: het complete aanbod bij Online.nl
Terug naar de blog

Kindertelevisie: het complete aanbod bij Online.nl

13/07/2022 Kijktips

Voor papa en mama hebben we met Interactieve TV bij Online.nl een compleet aanbod aan spannende series, leuke tv-programma’s en mooie films. Maar de kinderen willen ook tv kijken! Speciaal voor de kleintjes zetten we vandaag ons aanbod aan kindertelevisie in het zonnetje.

Kindertelevisie voor de allerkleinsten: Duck TV

Voor de allerkleinsten is er Duck TV. Op deze kindertelevisiezender zie je allerlei animaties en tekenfilms die leuke verhaaltjes vertellen. De tekenfilms zijn vormgegeven in vrolijke kleuren en met mooie muziek. Duck TV biedt meer dan alleen plezier; de kleintjes steken er ook nog wat van op. De verhaallijnen zijn ontwikkeld met behulp van psychologen en dragen bij aan de ontwikkeling van cognitieve vaardigheden van peuters en kleuters. Hierdoor leren kindjes bijvoorbeeld hoe ze samen delen en elkaar respecteren. Duck TV zit in het Entertainment HD-pakket en is te zien op kanaal 68.

Kindertelevisie zoals vroeger: Pebble TV

Op Pebble TV kijken de kleintjes klassiekers, zoals Alfred J. Kwak, Dommel, Bassie en Adriaan en Ovide en zijn vriendjes. Deze fantasierijke, leerzame programma’s zijn dag en nacht te zien. Voor de allerkleinsten staan programma’s als Nijntje en Tip de Muis klaar. Wat alle programma’s met elkaar gemeen hebben? Je kinderen maken kennis met normen en waarden, zoals lief zijn voor elkaar. Je kunt er niet vroeg genoeg bij zijn. Pebble TV zit in het Entertainment HD-pakket en is te zien op kanaal 62.

3 x kindertelevisie met Disney: Disney Junior, Disney XD, Disney Channel

Niet een, ook niet twee, maar je kind kan kiezen uit wel drie Disney-zenders. Dat klopt: drie! Maak kennis met Disney Junior, Disney XD en Disney Channel. Disney Junior biedt programma’s voor kleuters. Vooral magische tekenfilms met de favoriete Disney-figuren van je kinderen staan hier op het menu. Disney XD zendt animatieseries uit voor iets oudere kinderen. Leuke tip: vaak heb je van deze series ook een mobile game! Disney Channel is gericht op kinderen tot 15 jaar. Vooral na schooltijd staan de leukste Hanna Montana-achtige kinderseries op. Disney Junior zit in het Entertainment HD-pakket en is te zien op kanaal 58. Disney XD zit in het Basis HD-Pakket en is te zien op kanaal 8. Disney Channel zit in het Basis HD-Pakket en is te zien op kanaal 19.

Geweldige series gebaseerd op bioscoopfilms: Dreamworks Channel

De nieuwste aanwinst in het kinderaanbod is Dreamworks Channel. Hier kijk je naar de leukste series over bekende personages als Tandloos, Koning Julian en Po. Dreamworks channel vind je op kanaal 91.

3x Nick: Nick Jr., Nickelodeon en Nicktoons

Ook op deze drie televisiezenders zien kindjes van jong en oud de leukste programma’s. Peuters en kleuters kijken leuke, leerzame programma’s zoals Dora en Bubble Guppies op Nick Jr. Nicktoons zendt non-stop tekenfilms uit. Een heel scala aan cartoons, zoals Rocket Power, Rugrats en Totally Spies, is hier in het Nederlands te zien. Deze zender is vooral voor kinderen van acht tot twaalf jaar hartstikke leuk. De laatste, Nickelodeon, heeft van alles wat. Tekenfilms, gespeelde kinderseries, leerzame programma’s en pure entertainment. Tieners komen hier net iets sneller voor thuis uit school, want Nickelodeon is voor kinderen van 12 tot 16 het leukst. Nick Jr. zit in het Basis HD-Pakket en is te zien op kanaal 67. Nicktoons zit in het Entertainment HD-pakket en is te zien op kanaal 66. Nickelodeon zit in het Basis HD-Pakket en is te zien op kanaal 20.