category label Kijktips Online.nl Blog - Handige Internet en TV tips

Stingray Classica HD is Zender van de Maand oktober

Online.nl Blog - Handige Internet en TV tips author LauraDoor leestijd 2 minuten

Klassieke muziekliefhebbers kunnen hun hart ophalen met de zender van de maand in oktober! Stingray Classica HD is een tv-zender die geheel gewijd is aan klassieke muziek, opera en ballet. Je kunt de hele maand gratis naar hoogwaardige producties en documentaires kijken. De zender van de maand is, in HD, te zien op kanaal 315 en 20 via je televisie of de Canal Digitaal TV App.

Zender van de Maand: klassiekers op Stingray Classica HD

Stingray Classica brengt je in vervoering met prachtige klassieke concerten, opera’s en balletten door tijdloze componisten, legendarische dirigenten en klassieke muzieksterren van vandaag en morgen. Juist wanneer je niet bekend met klassieke producties is de zender van de maand een ideaal moment om kennis te maken met de vele ‘klassiekers’.

De highlights van de maand oktober op Stingray Classica HD

In de maand oktober kun je de meeste populaire, belangrijke en meest in het oog springende muziekproducties zien. Of je nu een liefhebber bent van populaire, hedendaagse, romantische of sfeervolle klassieke muziek, je vindt het op Stingray Classica HD.

Sergei Prokofiev’s “De liefde voor de drie sinaasappels”

Prokofievs satirische meesterwerk, gebaseerd op Carlo Gozzi’s toneelstuk L’amore delle tre melarance, sprankelt in deze productie van de Opéra national de Paris. Documentairemaker Reiner E. Moritz sprak met regisseur en hoofdrolspelers voor een onthullend kijkje achter de schermen in de interessante documentaire Hoe word je Verliefd op Drie Sinaasappels, die op zondag 18 oktober direct voorafgaand aan de opera wordt uitgezonden.

Première 18 oktober om 15.08 uur

Giacomo Puccini’s “Tosca”

Op de Osterfestspiele van 2017 voerden Sir Simon Rattle en de Berliner Philharmoniker in Baden-Baden Giacomo Puccini’s beroemdste en beste opera uit: Tosca. Een goede keuze, want Tosca is behalve een kunstwerk ook een spannend, meeslepend liefdesverhaal. Deze drie-akter werd voor het eerst uitgevoerd in het Teatro Costanzi in Rome in 1900. Het is gebaseerd op een Italiaans libretto van Luigi Illica en Giuseppe Giacosa. Philipp Himmelmann tekende voor deze spectaculaire productie, die een nieuw licht werpt op de geliefde klassieker. Kristine Opolais speelt de titelrol, en Marcelo Álvarez neemt de rol van Mario Cavaradossi voor zijn rekening.

Vanaf 17 september elke woensdag om 21.00 uur

Beethovenspecial

2020 is het Beethoven-herdenkingsjaar en betekent feest op Stingray Classica. Allerhande programma’s – van virtuoze pianorecitals tot onthullende documentaires – zijn gewijd aan Ludwig van Beethoven en zijn muziek.

‘Beethoven’s Hair’ op woensdag 7 oktober

‘Beethoven – Symfonie nr. 2 & Symfonie nr. 7’ op woensdag 14 oktober

‘Inside the Hearing Machine’ op woensdag 21 oktober

‘Beethoven – Pianosonates op 109, 110 & 111

Zo kijk je Stingray Classica HD ook na oktober

Ben je klant van Online.nl en wil je ook na oktober naar Stingray Classica HD blijven kijken? Dat kan met het Entertainment HD-pakket. Je voegt dit pakket eenvoudig toe aan je abonnement via Mijn Online.nl. Geniet na het toevoegen direct van alle programma’s die Stingray Classica te bieden heeft, via de televisie of onderweg via de Canal Digitaal TV App.

Veel kijkplezier!