Olympische Spelen Zuid-Korea: dit moet je weten!
Terug naar de blog

Olympische Spelen Zuid-Korea: dit moet je weten!

25/01/2018 Sport
Schaatsfans en andere wintersportliefhebbers opgelet! Nog maar twee weekjes slapen en dan starten de Olympische Spelen van 2018 in het Zuid-Koreaanse Pyeongchang. De hoogste tijd dus om vooruit te blikken op de Nederlandse kansen en mooiste evenementen op de Olympische Winterspelen!

Tijdsverschil Olympische Spelen Zuid-Korea

De Olympische Spelen starten op 9 februari en duren tot en met 25 februari. Dat is ruim twee weken aan sportplezier! Het is deze keer in Zuid-Korea en dat zorgt voor een behoorlijk tijdsverschil. Het is daar acht uur later, wat betekent dat de wedstrijden hier van midden in de nacht tot aan het begin van de middag te zien zijn. Voor het schaatsen hoef je de wekker niet te zetten, maar voor veel andere sporten misschien wel. Wil je niets missen? Check dan de tv-gids in de Canal Digitaal TV App: hier zie je precies wanneer wat wordt uitgezonden!

Schaatsen op de Olympische Spelen

Olympische Spelen schaatsen Mulder Online.nlTijdens de Olympische Spelen is er bijna elke dag schaatsen op tv. ‘We’ zijn met twintig schaatsers aanwezig in Pyeongchang en ook toppers als Sven Kramer en Ireen Wüst zijn van de partij. Het begint op 10 februari met de 3000 meter vrouwen en eindigt op 24 februari met de massastart bij de mannen en vrouwen. De meeste schaatswedstrijden beginnen om 12.00 uur, al zijn er in de weekenden ook wedstrijden om 13.30 uur. Eén wedstrijd, die van de 5000 meter mannen, begint om 8.00 uur ’s ochtends. Voor de exacte tijden per dag kun je de tv-gids in de Canal Digitaal TV App in de gaten houden. Tijdens de vorige Winterspelen, in 2014 in het Russische Sotsji, pakten de Nederlanders de ene na de andere gouden plak. Het is nog maar de vraag of dat opnieuw gebeurt. Bij de dames zijn de Japanse schaatssters op korte afstanden en de ploegenachtervolging de grote favorieten. Bij de mannen is de van oorsprong Nederlandse Canadees Ted-Jan Bloemen (gekscherend ook wel Tee-Jay Flowers genoemd) op de 5000 en 10.000 meter een grote bedreiging voor Sven Kramer en Jorrit Bergsma.

Andere sporten op de Olympische Spelen

Natuurlijk valt er nog veel meer te zien dan alleen schaatsen: bobsleeën, skiën, snowboarden, ijshockey, langlaufen, rodelen, skeleton… het komt allemaal voorbij en daarmee is nog niet eens alles genoemd. Ook het shorttrack (oké, dat is natuurlijk ook schaatsen) is volop op de Olympische Spelen te zien. En daar liggen voor Nederland medaillekansen, want toppers als Sjinkie Knegt en Jorien ter Mors zijn allemaal van de partij.

Waar kan ik de Olympische Spelen kijken bij Online.nl?

Tv-zenders pakken groots uit rondom de Olympische Spelen van 2018 in Zuid-Korea. Het schaatsen is bij de publieke omroep te zien op NPO 1. Via andere NPO-zenders en de NOS-app kun je ook andere Olympische wedstrijden kijken. Welke sporten ga jij deze Olympische Spelen volgen?