Tips voor wifi versterken: zo kijk jij tv in de tuin
Terug naar de blog

Tips voor wifi versterken: zo kijk jij tv in de tuin

18/07/2019 Wist je dat...

Tijdens een barbecue samen een voetbalwedstrijd kijken of in je ligstoel onder de parasol je favoriete serie streamen via de TV App? Ja, wat is tv kijken in de buitenlucht toch heerlijk! Althans, met een goede wifi-verbinding zodat je favoriete programma niet constant hapert. Met deze tips voor wifi versterken kijk ook jij zonder te haperen tv in de tuin.

Waarom je wifi versterken voor in de tuin?

Een goede wifi-verbinding is essentieel om ook in de buitenlucht tv te kijken via de Canal Digitaal TV App. Volg alle series, films en sportwedstrijden gewoon vanaf je terras. En begint het langzaam donker te worden, maar is het nog warm genoeg? Door je tuinverlichting aan te sluiten op je wifi kun je nog langer genieten van je nazomerse avond. Het enige wat je nodig hebt, is een sterk wifi-signaal.

Drie manieren om je wifi te versterken

Wil je ook in de tuin internetten? En is jouw wifi-signaal nu nét niet sterk genoeg om buiten te streamen? Er zijn drie manieren om je wifi in de tuin te verbeteren.

Wifi versterken via een wifi-repeater

Dit is een van de bekendste én goedkoopste oplossingen: de wifi-repeater. Via dit apparaat vergroot je eenvoudig het bereik van je wifi-verbinding. Het enige wat je hoeft te doen is de wifi-repeater in het stopcontact te steken en je wifi-wachtoord in te vullen. Daarna stuurt het apparaat het signaal van je wifi-verbinding door en heeft je netwerk een groter bereik. Waar je de wifi-repeater plaatst? Het beste bereik creëer je door de repeater op een plek te zetten waar je laptop ongeveer twee tot drie streepjes bereik heeft. Plaats je de repeater te ver van je wifi-modem? Dan wordt het bereik slechter. Probeer het dus eerst een paar keer uit. Goed om te weten: internet is via een wifi-repeater altijd langzamer dan wanneer je direct met de router bent verbonden. Wees gerust, ook dat is voldoende om in hoge kwaliteit TV te kijken in de tuin.

Wifi versterken via een access point

Vroeger had ieder wifi-modem een access point die de wifi-verbinding tot stand bracht, maar dit is nu meestal overbodig. Toch is dit een goede manier om je internetbereik te versterken. Zet de access point in een ruimte waar je wifi minder goed werkt, bijvoorbeeld de bijkeuken die aan je tuin grenst. Je hoeft het apparaatje alleen nog aan je wifi-modem te koppelen via een netwerkkabel. Zo krijgen je bereik én snelheid direct een boost. Ideaal als je vanuit je tuinstoel online wilt gamen op je smartphone.

Wifi versterken via een powerline adapter met hotspot

Een nieuwere oplossing om je wifi te verbeteren is via een powerline adapter en een wifi-hotspot. Sluit de ene adapter aan bij je modem en plaats de tweede op een plek in het huis waar je wifi-bereik slecht is. Je hebt ook versies waarbij de wifi-hotspot is ingebouwd. Hiermee bespaar je dus het gebruik van een extra stopcontact. Wel zo handig voor de tuin. Je koopt de powerline adapter en wifi-hotspot gewoon online of via een elektronicazaak.

Kom je er niet uit? Vraag het aan de klantenservice!

Lukt het je toch niet om het wifi-signaal in de tuin te verbeteren? De klantenservice van Online.nl staat van maandag t/m zaterdag van 9.00 uur tot 18.00 uur voor je klaar! Onze medewerkers zijn getraind om je te ondersteunen bij al jouw vragen. Je kunt de klantenservice bereiken via live chat, social media of telefonisch via 088 0038500 (lokaal tarief).