Hoe werkt de postcodecheck van Online.nl?
Terug naar de blog

Hoe werkt de postcodecheck van Online.nl?

19/07/2018 Wist je dat...
Wil jij standaard alle drie de Eredivisie-zenders van ESPN in je basis tv-pakket hebben? En de hoogst mogelijke internetsnelheid thuis ontvangen? Dan zit je goed bij Online.nl. En het overstappen is zo gebeurd. Het begint met de postcodecheck. Maar hoe werkt dat eigenlijk? Lees hier de ins en outs over de postcodecheck van Online.nl.

Wat is de postcodecheck?

Vrijwel elke provider heeft ‘m: de postcodecheck. Dit is een check om erachter te komen welke pakketten van Online.nl er op jouw adres allemaal leverbaar zijn. Uit welke internetsnelheden kan je bijvoorbeeld kiezen? En is er naast VDSL bijvoorbeeld ook glasvezel beschikbaar? De postcodecheck brengt dit in kaart.

Waarom doe je de postcodecheck?

Het doen van de postcodecheck is de eerste stap in het afsluiten van je abonnement bij Online.nl. De uitslag van de postcodecheck geeft aan welke pakketten beschikbaar zijn op jouw adres. Jij kunt vervolgens alleen een pakket kiezen dat ook echt beschikbaar is. Bovendien vertellen we je meteen eerlijk hoeveel snelheid je kunt verwachten. Het kan dus bijvoorbeeld zo zijn dat je een pakket te zien krijgt van 100 Mb/s en dat je daarvan naar verwachting 92Mb/s binnenkrijgt. Het is dus mogelijk dat er op jouw adres een ander internetpakket leverbaar is dan op het adres van familie die ergens anders woont of dat de verwachtte snelheid anders is. Bij het standaard internet van Online.nl, VDSL, zijn er namelijk een paar elementen die de maximale snelheid beïnvloeden. Met dit type internet loopt er een aansluiting van de wijkcentrale naar jouw huis. Hoe verder je van de wijkcentrale af woont, des te lager de maximale internetsnelheid. Woon je vlak naast de wijkcentrale? Dan kun je waarschijnlijk een hogere internetsnelheid krijgen dan familie die erg afgelegen woont. Met de postcodecheck zoeken we ook voor je uit of er glasvezelinternet op jouw adres leverbaar is. Het grote voordeel van de postcodecheck is dat je nooit een internetpakket kunt afsluiten dat helemaal niet leverbaar is op jouw adres. Je betaalt dus nooit te veel voor je internetpakket en je ziet meteen wat de verwachtte maximale snelheid is.

Zo doe je in 7 stappen de postcodecheck

De postcodecheck van Online.nl werkt in een paar stappen:
 1. Op www.online.nl druk je op Direct samenstellen.
 2. Druk op Doe de postcodecheck.
 3. Vul je postcode, huisnummer en eventueel je toevoeging
 4. We zoeken nu meteen voor je uit welke pakketten er op jouw adres leverbaar zijn.
 5. Je ziet nu welke pakketten en welke internetsnelheid er op jouw adres leverbaar zijn.
 6. Je kunt ook pakketten voor televisie en bellen kiezen.
 7. Keuze gemaakt? Druk dan op Ga verder met je bestelling om het abonnement definitief af te sluiten.

Wij bieden je de maximaal haarbare snelheid!

Misschien is het je tijdens het afsluiten van een Online.nl internetabonnement al opgevallen: we bieden je altijd de maximale snelheid aan die op jouw adres beschikbaar is. Wij willen jou namelijk altijd het beste van het beste bieden. Een zo compleet mogelijke ervaring dus. Daar horen niet alleen alle drie de ESPN Eredivisiekanalen in het basispakket van Interactieve TV bij Online.nl bij, maar ook het snelst mogelijke internet. En dat natuurlijk voor de lage prijs die je van ons verwacht. Extra voordeel: je hoeft niet meer over je keuze te wikken en wegen. Zo kun je snel doorpakken en je bestelling afronden. Voor welke pakketten ga jij na het doen van de postcodecheck?

Chat

 • vandaag

 • Hoi! Welkom bij Online.nl🙂
 • Ben je al klant bij Online.nl of ben je ooit klant geweest?

 • Ja

  Nee, Ik wil klant worden bij Online.nl

 • Ja

 • Nee, Ik wil klant worden bij Online.nl

 • Om je zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn, vragen wij je in te loggen met je Online.nl inloggegevens


  Loginnaam vergeten.
  Wachtwoord vergeten
  Ik ben nog geen klant

 • Ja

 • Nee, Ik wil klant worden bij Online.nl

 • Leuk dat je bij ons komt kijken!


Het geselecteerde bestandsformaat wordt niet ondersteund
Chatbot