Hoe werkt de postcodecheck van Online.nl?
Terug naar de blog

Hoe werkt de postcodecheck van Online.nl?

19/07/2018 Wist je dat...

Wil jij de hoogst mogelijke internetsnelheid ontvangen op jouw adres, plus een tv-pakket met meer dan 80 tv-zenders, Film1 en CANAL+ Films & Series? Dan zit je goed bij Online.nl. Met onze gratis overstapservice is overstappen zo gebeurd. Het begint allemaal met de postcodecheck. Maar hoe werkt dat eigenlijk? Lees hier de ins en outs over de postcodecheck van Online.nl.

Wat is de postcodecheck?

Vrijwel elke provider heeft ‘m: de postcodecheck. Dit is een check om erachter te komen welke pakketten van Online.nl er op jouw adres leverbaar zijn. Uit welke internetsnelheden kun je kiezen? En is er bijvoorbeeld ook al supersnel glasvezel beschikbaar in jouw straat? De postcodecheck brengt je duidelijkheid.

Waarom doe je de postcodecheck?

Het doen van de postcodecheck is de eerste stap in het afsluiten van je abonnement bij Online.nl. De uitslag van de postcodecheck geeft aan welke pakketten beschikbaar zijn op jouw adres. Zo kies je alleen een pakket dat ook echt beschikbaar is. Bovendien vertellen we je meteen eerlijk hoeveel snelheid je kunt verwachten. Het kan dus bijvoorbeeld zo zijn dat je een pakket te zien krijgt van 100 Mb/s en dat je daarvan naar verwachting 92Mb/s binnenkrijgt.

Het is dus mogelijk dat er op jouw adres een ander internetpakket leverbaar is dan op het adres van familie die ergens anders woont of dat de verwachtte snelheid anders is. Met DSL-internet van Online.nl, zijn er namelijk een paar elementen die de maximale snelheid beïnvloeden. Met dit type internet loopt er een aansluiting van de wijkcentrale naar jouw huis. Hoe verder je van de wijkcentrale af woont, des te lager de maximale internetsnelheid. Woon je vlak naast de wijkcentrale? Dan kun je waarschijnlijk een hogere internetsnelheid krijgen dan familie die erg afgelegen woont.

Met de postcodecheck zoeken we ook voor je uit of er glasvezelinternet op jouw adres leverbaar is. Het grote voordeel van de postcodecheck is dat je nooit een internetpakket kunt afsluiten dat helemaal niet leverbaar is op jouw adres. Je betaalt dus nooit te veel voor je internetpakket en je ziet meteen wat de verwachtte maximale snelheid is.

Zo doe je in 7 stappen de postcodecheck

De postcodecheck van Online.nl werkt in een paar stappen:

1) Op www.online.nl klik je op Bestel.
2) Klik op Doe de postcodecheck.
3) Vul je postcode, huisnummer en eventueel je toevoeging in.
4) We zoeken nu meteen voor je uit welke pakketten er op jouw adres leverbaar zijn.
5) Je ziet welke pakketten en welke internetsnelheid er op jouw adres leverbaar zijn.
6) Je kunt ook pakketten voor interactieve televisie en bellen kiezen.
7) Keuze gemaakt? Ga verder met je bestelling om je abonnement definitief af te sluiten.

Wij bieden je de maximaal haarbare snelheid!

We bieden je altijd de maximale snelheid aan die op jouw adres beschikbaar is. Wij willen jou namelijk altijd het beste van het beste bieden. Een zo compleet mogelijke ervaring dus. Daar horen niet alleen het snelst mogelijke internet bij maar ook Interactieve TV bij Online.nl bij. En dat natuurlijk voor een heel aantrekkelijke prijs. Extra voordeel: je hoeft niet meer over je keuze te na te denken. Zo kun je snel doorpakken en je bestelling afronden. Voor welk pakket ga jij na de postcodecheck?