Welke internetsnelheid moet ik kiezen?
Terug naar de blog

Welke internetsnelheid moet ik kiezen?

06/04/2018 Wist je dat...
50 Mb/s, 100 Mb/s of toch 200 Mb/s? Je hebt het misschien wel gemerkt: aan keuze geen gebrek. Hoe weet je dan wat de beste keuze is voor vast internet bij je thuis? Wij helpen je erachter te komen! Laten we beginnen met een duidelijk overzicht: Internet van Online.nl komt in een aantal smaken. Zo kun je kiezen tussen glasvezel of VDSL en heb je keuze uit verschillende internetsnelheden:
  • 50 Mb/s
  • 100 Mb/s
  • 200 Mb/s
Tijd om te ontdekken welke internetsnelheid je het beste kunt kiezen.

Postcodecheck: zo weet je waar je uit kunt kiezen!

Om een keuze te maken kun je het beste starten met de postcodecheck. Hiermee weet je meteen welke maximale internetsnelheid je mag verwachten op jouw adres. Ook leggen we uit wat dit voor jou betekent. Zo weet je precies wat er mogelijk is!

Welke internetsnelheden zijn er?

Na het doen van de postcodecheck zie je welk type internet en welke internetsnelheid er op jouw adres beschikbaar zijn. Hieronder bespreken we elke internetsnelheid zodat je precies weet wat bij jouw situatie past!

Internetsnelheid van 50 Mb/s

Heb je thuis veel verschillende apparaten die verbonden zijn met het internet? Dan kun je beter voor deze internetsnelheid gaan. Met 50 MB/s kun je namelijk prima op twee of drie apparaten tegelijkertijd muziek of video’s streamen. Ook is deze internetsnelheid handig als je het leuk vindt om zo nu en dan een video te delen in de familie-app of om foto’s te versturen. Supersnel delen dus!

Internetsnelheid van 100 Mb/s

Heb je een groot gezin of moet je het internet voor een studentenhuis regelen? Met 100 Mb/s kan iedereen probleemloos zijn digitale ding doen zonder dat het afspelen van een video hapert of dat het downloaden van die bestanden wel érg lang duurt. Deze internetsnelheid heeft heel veel capaciteit en daardoor is het ideaal als er bij jou thuis veel apparaten zijn met een internetverbinding. Denk hierbij aan video’s die je zonder te haperen via de Chromecast wilt afspelen op een tv.

Internetsnelheid van 200 Mb/s

Voor de snelheidsduivels van de digitale snelweg is de internetsnelheid van 200 Mb/s de enige échte optie. Dit is alleen beschikbaar via glasvezelinternet. Het is de perfecte snelheid voor het spelen van online games zonder lag. Gebruik jij je internet thuis niet alleen voor vermaak, maar ook omdat je thuis werkt? Dan is dit ook écht een aanrader. Met 200 Mb/s haal je grote bestanden supersnel in huis én upload je werkbestanden in no-time naar de cloud. Met glasvezelinternet gaat uploaden namelijk even snel als downloaden. En ben je klaar met werken? Dan kun je met deze internetsnelheid probleemloos in 4K video’s streamen. Thuiswerken ging nog nooit zo soepel!

Glasvezel of VDSL?

Je kunt bij Online.nl, mits het leverbaar is op jouw adres, kiezen tussen glasvezel en VDSL internet. In het blog daarover lees je precies wat het verschil is. In het kort: het voordeel van VDSL is dat het bijna overal in Nederland beschikbaar is en heel snel is. Het voordeel van glasvezel is de ontzettend hoge snelheid én dat uploaden even snel gaat als downloaden. Het nadeel is dat het nog niet overal in Nederland beschikbaar is. Voor welke internetsnelheid van Online.nl ga jij?