• Controleer de status van je bestelling

  Je kunt hier de status van jouw aanvraag of overstap volgen. Log in met je bestelnummer en postcode.

 • Van bestelling tot levering

  Aanvraag ontvangen
  Nadat we je order hebben ontvangen en verwerkt ontvang je per e-mail een bevestiging van je abonnement. In deze bevestiging kun je de bestelling teruglezen en nog een keer checken of alle gegevens kloppen. Wil je de bestelling toch annuleren? De wettelijke bedenktijd is tussen de 0 en 14 dagen.

  In behandeling
  We doen er alles aan om je zo snel mogelijk aan te sluiten. Hiervoor zijn we echter ook afhankelijk van derden. Totdat de opleverdatum definitief is staat je order bij ons in behandeling.

  Leverdatum bekend
  Ongeveer 14 dagen na je bestelling is de opleverdatum bekend en ontvang je bericht op het door jou opgegeven e-mailadres. We doen ons uiterste best om de gewenste datum te realiseren maar de uiteindelijke opleverdatum kan soms afwijken. Op deze pagina kun je vanaf dat moment meer informatie over de actuele status van je levering vinden. Houd hiervoor wel je ordernummer bij de hand!

  Levering en installatie
  Zodra de opleverdatum bekend is wordt indien je gekozen hebt voor een monteur een afspraak gemaakt voor de installatie. Het installatiepakket met alle benodigdheden wordt 4-7 dagen voor de opleverdatum afgeleverd door PostNL. Je krijgt van ons een email op het moment dat we het versturen. Ben je niet thuis dan kun je het pakket binnen 3 weken met de afhaalbon bij het aangegeven PostNL servicepunt afhalen. Heb je gekozen voor een monteur dan komt deze op de afgesproken dag en tijd langs om dit te installeren.

  Opgeleverd
  Je kunt nu gaan genieten van de dienst(en) van Online.nl. Heb je ook voor Bellen van Online.nl gekozen? Slim, want zo bel je zeer voordelig. En als je hebt aangegeven dat je je huidige telefoonnummer wilt behouden, dan wordt dat nummer uiterlijk 5 werkdagen na oplevering van Online.nl internet overgezet. Tot dat moment ben je bereikbaar op het tijdelijke telefoonnummer dat je tegelijkertijd met je installatiepakket van ons ontvangt.

  Overstapservice
  Tijdens het bestellen kun je aangeven of je gebruik wilt maken van onze gratis overstapservice. Wij zeggen dan je oude abonnementen voor je op. Het kan zijn dat je iets langer moet wachten op je oplevering. We wachten namelijk totdat je oude contract opgezegd kan worden. Zo besparen we je vervelende dubbele kosten!

  Maak je geen gebruik van onze overstapservice? Vergeet dan niet om je oude abonnementen tijdig op te zeggen.

 • Meer weten?

  Neem contact met ons op of lees hieronder de antwoorden op de meest gestelde overstapvragen:

  Standaard is de username “admin” en het password “1234”.

  Er kunnen meerdere oorzaken zijn waarom je modem geen verbinding krijgt. Controleer daarom het volgende:
  • Brandt het WLAN lampje op het modem? Als deze niet brandt dan staat de draadloze verbinding uitgeschakeld op het modem. Je kunt deze inschakelen door het WLAN knopje op de zijkant van het modem 2 tellen ingedrukt te houden.
  • Heb je de laatste updates voor je besturingssysteem?
  • Heb je wat oudere hardware? Zie het antwoord op de vraag hieronder.

  Op de sticker achterop het modem vind je de SSID en WPA sleutel van het modem. In het pakket vind je tevens een losse sticker met daarop de SSID en WPA sleutel.

  Het kan voorkomen dat wat oudere hardware niet goed kan omgaan met WPA of de Wi-Fi N standaard. In de handleiding vind je een stappenplan om je modem zo in te stellen dat die alleen gebruik maakt van WPA en Wi-Fi B/G.

  Het modem maakt standaard gebruik van DHCP. Dat wil zeggen dat je computer bij het opstarten een IP-adres door het modem toegewezen krijgt. Dit hoeft niet altijd hetzelfde adres te zijn. Indien je voor bepaalde toepassingen gebruik maakt van poort toewijzingen kan het daardoor voorkomen dat deze niet meer werken omdat deze gekoppeld zijn aan het IP-adres van je computer. Dit is te verhelpen door je computer een statisch IP-adres te geven. Hoe lees je in de handleiding.