Goed nieuws! Op jouw adres is glasvezel-internet beschikbaar! Ideaal voor Netflixen, streamen, gamen, thuisonderwijs en thuiswerken. En dat allemaal tegelijk. Met glasvezel ben je klaar voor nu én morgen. Benieuwd hoe de aanleg van glasvezel in z’n werk gaat? In onderstaand stappenplan zie je precies welke fases er zijn en wat dat voor jou betekent.

Tip: check de status van de glasvezelaansluiting op jouw adres.Bestelling glasvezel in Mijn Online.nl

Wil jij ook surfen met de snelheid van het licht? Dan is glasvezel perfect voor jou. Je kunt glasvezel snel en makkelijk zelf aanvragen via Mijn Online.nl. Ga naar ‘Mijn Producten’ en kies daar voor KPN glasvezel.

Bevestiging van je bestelling

Je ontvangt van Online.nl een e-mail met een overzicht van je bestelling. Hierin staat ook informatie over de overeenkomst en de installatie van het glasvezelmodem. In de tussentijd gaan wij aan de slag met het in orde maken van je bestelling.

Werkzaamheden op jouw adres

Om jouw huis kosteloos aan te sluiten op glasvezelnetwerk, zijn er nog extra werkzaamheden nodig op jouw adres. Een monteur van KPN zal langskomen om te bekijken welke werkzaamheden er extra gedaan moeten worden. Je krijgt een sms of e-mail met een link waarmee je zelf een afspraak kun inplannen met een monteur. Afhankelijk van de werkzaamheden kan de doorlooptijd worden bepaald. Een tweede afspraak zal worden ingepland om de aansluiting gereed te maken en het glasvezel modem te installeren.

Monteursafspraak voor het plaatsen van het glasvezelmodem

Voor de aansluiting van je internetmodem op het glasvezelnetwerk is het eerst nodig een glasvezelmodem (een NTU) in je huis plaatsen. Dit gebeurt door een tweede monteur van KPN. 15 dagen na het plaatsen van je bestelling van glasvezel, ontvang je van KPN een sms of e-mail met een link waarmee je zelf een afspraak kunt inplannen met een monteur. Je ontvangt van KPN een bevestiging van de afspraak per sms of e-mail.

Installatie glasvezelmodem

De tweede KPN-monteur komt de glasvezelaansluiting aanleggen en zal het glasvezelmodem (een NTU) op de afgesproken dag in je huis plaatsen.

Zorg ervoor dat er vrije toegang is tot de meterkast. In de meterkast moeten twee stopcontacten aanwezig zijn, een voor de NTU en een voor het Online.nl modem.

Bevestiging van activatie internetverbinding

Pas nadat KPN de NTU heeft geplaatst, kan de internetverbinding van Online.nl geactiveerd worden. Je ontvangt van Online.nl een e-mail met de geplande datum voor het activeren van de internetverbinding.

Je apparatuur is onderweg

Als je nu gebruik maakt van het witte of zwarte Zyxel modem, heb je geen nieuw modem nodig. Heb jij nog een wat ouder model? Dan sturen we je kosteloos een nieuw modem toe. Daarnaast ontvang je van ons een kabel om het internetmodem aan te sluiten op het glasvezelmodem (de NTU). Je ontvangt van ons een e-mail met een Track & Trace code zodra we het pakket verzenden.

Internetverbinding actief

Je ontvangt van Online.nl een e-mail op de dag dat wij de internetverbinding activeren. Zodra je deze e-mail hebt gekregen en de eventuele apparatuur van ons hebt ontvangen, kun je aan de slag met het aansluiten van het internetmodem op het glasvezelmodem (de NTU).

Installeren internetmodem en/of tv-ontvanger

Je kunt het internetmodem eenvoudig zelf aansluiten op het glasvezelmodem. Als je ook een tv-ontvanger hebt ontvangen, kun je die aansluiten op het internetmodem. Check onze handleiding voor stap-voor-stap instructies. Met de duidelijke handleiding en 100% installatiegarantie weet je zeker dat de installatie zo gebeurd is. Bovendien zorgen we ervoor dat je huidige DSL-verbinding na de activatie nog 2 weken actief blijft, dus je hebt tijd genoeg voor de installatie.