Zodra je bent ingelogd op de webmail-omgeving, zie je meteen een lijst met alle ontvangen e-mails. Ongelezen mails zijn vetgedrukt. Qua indeling lijkt de webmail-omgeving veel op e-mailprogramma’s als Outlook. Het gebruik ervan spreekt redelijk voor zich. Goed om te weten: je kunt webmail ook gebruiken om je contacten, agenda en taken te beheren. Dit kan via de tabbladen bovenaan de pagina. Je schrijft een nieuwe e-mail als je linksboven op ‘Nieuw bericht’ drukt. Het scherm verandert dan direct, zodat je meteen de e-mail kunt uitwerken. Snel geregeld, dus!

Nieuwe e-mails direct ophalen
Je kunt de webmail zo instellen dat een nieuwe e-mail direct wordt opgehaald en in je Postvak IN komt te staan. Ga onder ‘Voorkeuren’ naar ‘E-mail’. Druk hier naast ‘Op nieuwe e-mail controleren’ op het dropdown-menu en selecteer ‘Wanneer nieuwe e-mail binnenkomt’. Zo kun je nieuwe e-mails extra snel lezen.

Antwoord bij afwezigheid instellen
Kun of wil je e-mails de komende tijd niet lezen, bijvoorbeeld omdat je lekker op vakantie bent en niet gestoord wil worden? Dan kun je een automatisch antwoord bij afwezigheid instellen. Ga hiervoor naar ‘Voorkeuren’ en druk op ‘Afwezig’. Selecteer het bolletje naast ‘Autom. antwoord verzenden’. Je kunt nu een bericht opstellen en aangeven welke periode je afwezig bent.

Bonustip: extra snel de webmail van Online.nl gebruiken
De webmail van Online.nl barst van de trucjes om extra snel de omgeving te gebruiken. Wist je dat er bijvoorbeeld allerlei sneltoetsen zijn? Zo kun je met een druk op de letter n of c een nieuwe e-mail schrijven. Achter vrijwel elke knop op je toetsenbord gaat wel een sneltoets schuil. Wil je ze allemaal weten? Ga dan naar ‘Voorkeuren’ en druk daar op ‘Sneltoetsen’.

Belangrijk: Ben je klaar met het aanpassen van instellingen? Druk dan linksboven op ‘Opslaan’. Pas dan zijn de instellingen ook echt aangepast.

Waar gaat je vraag over?

Heb je een vraag over het instellen van je voicemail? Of lukt het niet om de Interactieve TV App te openen? Wij hebben alle veel gestelde vragen en antwoorden voor je op een rijtje gezet. Hieronder kun je kiezen uit categorieën die passen bij je vraag. En kom je er niet uit? Probeer dan ook eens onze stap-voor-stap oplossingen.