category label Wist je dat... Blog met TV en Internet Tips en updates | Online.nl

Zo verander je zelf je wifi-wachtwoord!

Blog met TV en Internet Tips en updates | Online.nl author WietekeDoor leestijd 1 minuten

‘x67S98Xeiwkw_29!’, oftewel: je wifi-wachtwoord. Je hebt het vast ook weleens meegemaakt. Is er iemand op visite die je internet wil gebruiken, moet je op zoek naar dat ingewikkelde wachtwoord. We horen je denken: dáár heb ik genoeg van. En terecht! Je kunt je wifi-wachtwoord heel makkelijk veranderen. Hoe? Zo!

Het belangrijkste: sterk wifi-wachtwoord bedenken

Voordat je jouw wachtwoord besluit te wijzigen, adviseren we je een sterk wachtwoord te bedenken. Eentje met zowel hoofdletters als kleine letters én leestekens. Bovendien moet ‘ie lang zijn. Voorbeeldje: SnelInternet100!, oftewel: niet te raden, makkelijk te onthouden. Al moet je natuurlijk niet dit specifieke voorbeeld als wachtwoord gaan gebruiken ;-).

Je wifi-wachtwoord veranderen met de online servicetool van Online.nl

Bij Online.nl krijg je bij het Internet-pakket de ZyXEL wifi-modem. Je kunt het wifi-wachtwoord veranderen met de servicetool van Online.nl. Dit is een online tool waarmee je allerlei zaken aan je wifi-verbinding kunt aanpassen. Ook zie je hier of je internetverbinding goed werkt. De tool is zowel beschikbaar voor Windows als voor OS X.

Je wifi-verbinding customizen en verbeteren? Dat kan!

Wist je dat je nog meer aan je wifi-verbinding kunt aanpassen? Zo kun je via de servicetool de naam van je wifi-verbinding veranderen. Daarnaast is het mogelijk om het wifi-kanaal te veranderen en om aanvullende diensten voor je internet te beheren. Daarmee is de servicetool een veelzijdig hulpmiddel waarmee je de volledige controle over je wifi-verbinding hebt.

Daarnaast kun je met een paar handige maatregelen het bereik van je modem vergroten. Zo heb je écht overal in én om het huis lekker snel internet. Ideaal om ongestoord en zonder te haperen te streamen en foto’s via WhatsApp te versturen!

Heb jij het wachtwoord van je wifi-modem al aangepast?