category label Wist je dat... Blog met tips, weetjes en informatie over internet en tv | Online.nl

Wifi signaal van je modem slecht?

Blog met tips, weetjes en informatie over internet en tv | Online.nl author BoukeDoor leestijd 2 minuten

Hapert thuis het afspelen van die YouTube-video? Laadt een website langzaam? En duurt het versturen van die foto’s via WhatsApp wel érg lang? Dit ligt dan waarschijnlijk aan een zwak wifi signaal van je modem, waardoor je niet de internetsnelheid haalt die je eerder wél haalde. Geen zorgen, want je kunt zelf het wifi signaal van je modem verbeteren en wij vertellen je hoe!

Waarom is het wifi signaal van mijn modem slecht?

Het kan gebeuren dat de snelheid van het draadloze internet bij jou thuis niet overal even snel is. Best wel storend, toch? De haperende internetverbinding kan door een paar redenen worden veroorzaakt:

  • Je bent te ver uit de buurt van het modem
  • Er zijn veel andere modems in de buurt die dezelfde frequentie gebruiken
  • Het signaal wordt verstoord door andere apparaten
  • Het signaal kan zich niet goed verspreiden

Zelf het wifi signaal van je modem verbeteren

Je kunt zelf een paar maatregelen nemen om het wifi signaal van je modem te verbeteren.

Hoek van modem aanpassen

Grote kans dat jouw modem in de meterkast staat. Of ergens in een hoekje. Het is begrijpelijk dat je ‘m daar neerzet, maar hierdoor heeft het signaal soms moeite zich te verspreiden. Het kan helpen om ‘m een beetje te draaien. Waarschijnlijk is het signaal dan al een stuk beter.

Van kanaal veranderen

De meeste modems staan standaard ingesteld op hetzelfde uitzendkanaal. Dit betekent dat hetzelfde apparaat van je buren waarschijnlijk hetzelfde kanaal als de jouwe gebruikt. Het resultaat? Filevorming in de draadloze internetlucht! Je kunt het kanaal van je modem aanpassen. Hoe je dat doet? Hiervoor hebben we een handige servicetool die je helpt het beste kanaal te vinden. Ter aanvulling kan de handleiding ook helpen.

Internet via het lichtnet

Heeft dat ene hoekje op zolder ook na deze aanpassingen nog steeds geen internet? Dan komt dit waarschijnlijk omdat je huis goed geïsoleerd is. Hoe goed jouw aanpassingen ook zijn: dan is het modem net niet krachtig genoeg om echt overal in huis voor snel internet te zorgen. Een goede oplossing is dan om via het lichtnet voor een internettoegangspunt op zolder te zorgen. Dit is iets waar je plaatselijke elektronicawinkel bij kan helpen.

En wat als het niet lukt?

Het kan gebeuren dat je er zelf niet uitkomt. En dat is helemaal niet erg. Want met de servicetool van Online.nl kun je zelf allerlei aanpassingen aan je wifi doen die helpen je het maximale uit je internet te halen. Heb je nog een goede tip om de internetverbinding te verbeteren? Laat ‘m dan weten in de comments!