category label Interactieve TV Blog met tips, weetjes en informatie over internet en tv | Online.nl

Complete vakantiepret: tv kijken in het buitenland!

Blog met tips, weetjes en informatie over internet en tv | Online.nl author LianneDoor leestijd 2 minuten

De zomer komt steeds dichterbij. Tripjes of vakanties naar het buitenland daarmee ook. Ben je eenmaal gewend aan het complete tv-aanbod van Online.nl, dan wil je hier natuurlijk ook op vakantie van genieten. Dat begrijpen wij heel goed. Goed nieuws! Want met Interactieve TV bij Online.nl kun je in de hele Europese Unie tv kijken. Dezelfde zenders en dus dezelfde programma’s. Live én on-demand, zoals je van ons gewend bent. Hoe precies? Dat lees je hieronder.

Checklijst: voor je op vakantie gaat

Een goede voorbereiding is het halve werk. En in het geval van tv kijken in het buitenland, is deze voorbereiding extra belangrijk. Waar moet je écht aan denken voor je vertrekt?

Op vakantie kijk je via de Interactieve TV App tv op je smartphone of tablet. Deze dien je vóór vertrek, thuis te koppelen aan je Interactieve TV-ontvanger. Op je laptop kijk je interactieve tv via de internetbrowser. Een must om mee te nemen zijn natuurlijk je opladers. Handig om erbij te hebben? Een powerbank! Zo kom je midden in je favoriete serie niet onverwachts zonder batterij te zitten.

Handige checklijst voor tv kijken in het buitenland:

  • Downloaden Interactieve TV App. Log in met je Mijn Online.nl inloggegevens.
  • Opladers en powerbanks meenemen.

Tv kijken via wifi

Grote kans dat je tijdens je vakantie ergens in de buurt van wifi bent. Bijna alle hotels en de meeste campings bieden een wifi-verbinding. Anders zijn er altijd nog genoeg restaurants en cafés met wifi. Tv kijken via wifi is gratis en kost jou geen mobiele data. Mits het wifi-signaal sterk en snel is, kun je dus onbeperkt genieten van tv kijken in het buitenland.

Tip 1: Voelt je wifi-signaal wat zwak? Probeer dan wat dichterbij de wifi-bron te gaan zitten. Vraag bijvoorbeeld aan het hotelpersoneel of je een kamer dichtbij de lobby mag of vraag om een campingplek vlakbij de receptie. Op dat soort plekken bevindt zich vaak de hoofdrouter en is het wifi-signaal vaak sterker!

Tip 2: Heb je een televisie mee op vakantie? Verbind dan de Online.nl TV App via een Chromecast. Zo kijk je op groot scherm televisie.

Tv kijken via je mobiele netwerk

Kun je geen wifi vinden in de buurt of is de wifi van jouw accommodatie zwak en traag? Geen zorgen! Je kunt ook via een mobiel netwerk tv kijken in het buitenland. Je kunt immers in heel Europa je internetbundel gebruiken. Heb je een mobiel abonnement met onbeperkt 4G data? Dan kun je eindeloos genieten van het complete tv-aanbod. Heb je een beperkte databundel? Houd dan goed in de gaten hoeveel je verbruikt en hoeveel data je nog kunt gebruiken. Dit om buitenbundelkosten te voorkomen.

Een compleet tv-aanbod, ook op vakantie

Het complete tv-aanbod dat je gewend bent van Online.nl, neem je gewoon mee op vakantie. De reguliere zenders zoals NPO, RTL en SBS, maar ook FOX Sports 1, 2 en 3 zitten in dit pakket. Tel hierbij een enorme stapel themazenders op en voilà: 72 zenders live en geheel tot jouw beschikking tijdens je vakantie. Naast televisie kijken, speel je ook on-demand films af in de Europese Unie. In de gratis on-demand videotheek van Online.nl Films kies je gratis je favoriete films van Film Europe uit. Zo kom je nóg meer in de vakantiesferen!

Wij wensen je alvast een fijne vakantie en veel tv kijkplezier toe!