Firmware-update

Onlangs hebben wij onze internetdiensten naar een nieuw, stabiel netwerk van KPN verhuisd. Het kan zijn dat je modem momenteel niet is voorzien van de nieuwste firmware die nodig is om via dit netwerk optimaal te presteren. De Online.nl Service Tool helpt je om je modem van deze nieuwste firmware te voorzien. Zo ben je helemaal klaar voor het nieuwe netwerk en ben je beter beveiligd.

Hoe werkt het?

Om de firmware-update uit te voeren, download je de Online.nl Service Tool (zie hiernaast).

  • - Installeer de Online.nl Service Tool op een pc, laptop of Mac die met een ethernet kabel verbonden is met je modem.
  • - Nadat je de installatie van de Online.nl Service Tool afgerond hebt, worden een aantal checks uitgevoerd.
  • - Mocht je verouderde firmware hebben, dan verschijnt er na een paar minuten een pop-up met de melding dat er een update beschikbaar is.

Uitgebreide zelfhulpsoftware

Als je op ‘Update’ klikt, wordt de nieuwe firmware op je modem geïnstalleerd.

  • - Let op: het installeren van de update kan ongeveer 10 minuten duren. Tijdens dit proces valt je verbinding weg en start je modem automatisch opnieuw op.
  • - Na het updaten meldt de Online.nl Service Tool automatisch dat deze update is uitgevoerd.
  • - Als laatste stap krijg je een instructie om een harde reset op je modem uit te voeren.

Update

De Online.nl Servicetool biedt naast deze firmware-updatefunctie, uitgebreide zelfhulpsoftware voor diverse verbindingsinstellingen. De Online.nl Service Tool helpt je om de belangrijkste diensten te installeren en problemen op te lossen met bijvoorbeeld je internet, wifi, thuisnetwerk, browser en beveiliging.


Vragen?

Mocht je na het gebruik van de Online.nl Service tool nog problemen ondervinden met je modem of thuisnetwerk, neem dan gerust contact op met onze klantenservice.

Download hier de Online.nl Service Tool