Internet – hoe installeer ik mijn ZyXel modem?

Je kunt je ZyXel modem gemakkelijk zelf aansluiten. Hieronder beschrijven we de verschillende poorten van het modem:

 • DSL: de meest linker poort is bedoeld voor de zogenoemde DSL/ISRA-kabel. Deze gaat van de DSL-poort op het modem naar het aansluitpunt (ISRA-punt van KPN) in de muur. Gebruik hiervoor altijd de meegeleverde ronde kabels.
 • Glasvezel: de blauwe poort is de WAN poort, deze sluit je aan op de geleverde NTU-kabel.
 • LAN: de vier gele LAN poorten kun je gebruiken voor het bekabeld aansluiten van apparaten zoals een computer.
 • Phone: via deze poort kun je de telefoonkabel aansluiten.
 • Power: deze poort is bedoeld om de stroomadapter op aan te sluiten.

Als de benodigde kabels aangesloten zijn, is het modem klaar voor gebruik.

Bellen – hoe installeer ik mijn telefonie-product?

Voordat je gebruik kunt maken van Bellen, is het belangrijk dat je het bijbehorende ZyXel modem goed aansluit. Zie daarvoor ‘Hoe installeer ik mijn ZyXel modem?’. Als het internet werkt en de telefoonkabel in ‘Phone 1’ is aangesloten, hoor je een kiestoon en is de installatie voltooid.

Let op: tot betaling van je eerste nota is het nog niet mogelijk om betaalde servicenummers te bellen.

Meer informatie nodig? Bekijk dan eens de handleiding ‘telefonie’.

Interactieve TV – Hoe installeer ik mijn televisie-product?

Je kunt de TV-ontvanger heel gemakkelijk zelf installeren. De televisie sluit je via de HDMI-kabel aan op de TV-ontvanger. De TV-ontvanger sluit je via de meegeleverde netwerkkabel aan op de LAN-poort van het modem.

Een surround-receiver zonder HDMI-aansluiting kan via de optische S/PDIF-poort aangesloten worden. Dit is echter optioneel, dus hier is geen kabel voor meegeleverd.

Tijdens het installatieproces krijg je bij iedere stap een groen vinkje te zien. Als een van de stappen van het installatieproces niet goed uitgevoerd wordt, zal er geen groen vinkje getoond worden. Noteer waar het mis gaat tijdens het installatieproces en neem contact op met onze klantenservice.

Als je de tv-ontvanger (KAON box) voor het eerst opstart, moet je eenmalig een aantal stappen doorlopen:

 • Als je de tv-ontvanger aanzet, zie je het opstartscherm scherm met 4 grijze bolletjes. Deze worden groen als de tv-ontvanger verbinding kan maken met onze servers. Indien niet alle bolletjes groen worden, raden wij aan contact op te nemen met onze klantenservice.
 • De tv-ontvanger controleert of de internetsnelheid voldoende is om gebruik te maken van Interactieve TV. Als deze test mislukt, controleer dan je internetverbinding.
 • Vervolgens wordt er een controle op updates uitgevoerd, waarbij deze worden geïnstalleerd indien nodig.
 • In het volgende scherm kun je een persoonlijke pincode invoeren. Met deze code kun je bijvoorbeeld films uit de digitale videotheek aanschaffen. Je kunt dit altijd op een later tijdstip alsnog instellen.
 • Je kunt ervoor kiezen om ouderlijk toezicht in te stellen. Hiermee wordt de erotische content afgeschermd. Deze code staat standaard ingesteld op '0000'. Je kunt dit altijd nog op een later tijdstip instellen.
 • Ter bevestiging krijg je tot slot een overzicht te zien van de instellingen zoals die in de vorige stappen zijn geconfigureerd. Als je nu op 'TV kijken' klikt, worden de instellingen opgeslagen en kun je genieten van je TV product

Waar gaat je vraag over?

Heb je een vraag over het instellen van je voicemail? Of lukt het niet om de Interactieve TV App te openen? Wij hebben alle veel gestelde vragen en antwoorden voor je op een rijtje gezet. Hieronder kun je kiezen uit categorieën die passen bij je vraag. En kom je er niet uit? Probeer dan ook eens onze stap-voor-stap oplossingen.