Om alles uit je internetverbinding te halen is het belangrijk dat je de juiste kabels gebruikt. Er zijn verschillende kabels voor verschillende doeleinden. Hieronder vind je een overzicht van de kabels die wij aanraden.

Belangrijk: zorg dat je kabels niet te strak buigt of knikt. Let ook op dat je geen zware voorwerpen op de kabels plaatst.

Heb je vragen over de installatie? Bekijk dan eens onze handleidingen.

 1. DSL kabel – RJ11 kabel
  Dit is de kabel tussen het aansluitpunt (ISRA punt) waar je DSL verbinding je huis binnen komt, en de DSL-poort van je modem. Je kunt deze kabel ook gebruiken om het modem met je telefoon te verbinden. We leveren standaard altijd 2 kabels in ons installatie pakket.

  Als je de kabel tussen het modem en ISRA wil vervangen, let dan op de volgende dingen:

  De kabel mag maximaal 2 meter lang zijn. Hoe langer de kabel, hoe meer kans op storingen en haperingen in je internetverbinding.

  Gebruik altijd een ronde DSL-kabel, en geen platte kabel. De platte kabels zijn heel geschikt voor telefonie, maar kunnen voor internetstoringen zorgen.

 2. Ethernetkabel – UTP kabel
  Dit is de kabel tussen het modem en het apparaat wat je bekabeld met internet wil verbinden. Heb je een glasvezelabonnement via het KPN netwerk? Dan gebruik je deze kabel ook om het modem te verbinden met het glasvezelaansluitpunt. En maak je gebruik van Interactieve TV? Dan gebruik je deze kabel ook om de tv-ontvanger te verbinden met het modem.

  We leveren standaard een kabel van 1.8 meter in het installatiepakket. Als je hebt gekozen voor Interactieve TV, krijg je een tweede kabel van 10 meter lang.

  We maken standaard gebruik van een CAT5e kabel. Deze kabels kunnen tot wel 1Gb/s aan data versturen. Als je de kabel wil vervangen, raden we je altijd aan om een CAT5e kabel of hoger te gebruiken. De kabels kunnen tot wel 100 meter lang zijn.

 3. Glasvezel kabel
  Heb jij een glasvezelabonnement via het Delta Netwerk? Dan maak jij gebruik van deze glasvezelkabel. Deze kabel loopt direct van het glasvezelpunt naar je modem. We leveren standaard een kabel van 1.5 meter in het installatiepakket.

  Let op: een glasvezelkabel geeft informatie door via licht. Kijk daarom nooit direct in de kabel als deze is aangesloten op het glasvezelpunt.

  De uiteinden van de kabels zijn erg gevoelig voor stof. Hier zit ter bescherming een stof dop op. Haal deze eraf als je de kabel gaat gebruiken om te verbinden. Haal om deze reden de kabels ook zo min mogelijk uit het modem en glasvezelpunt.

  We gebruiken standaard een SC single mode glasvezel kabel. Wil je de kabel vervangen? Neem dan contact met ons op. Je kunt eventueel zelf ook een langere kabel aanschaffen, maar dit raden we niet aan. Onze eigen kabels bevatten isolatiemateriaal waardoor de kans op doorbuigen of breken minimaal is. Dit risico is groter als je zelf andere kabels aanschaft. Wil je dit toch doen, hou er dan ook rekening mee dat de plastic slede voor het glasvezelpunt (type ATA010) hier vaak niet bij wordt verkocht.

 4. HDMI kabel
  Dit is de kabel tussen je tv-ontvanger en je tv. Via HDMI wordt zowel beeld als geluid verstuurd.

  We leveren standaard een HDMI kabel van 2 meter. Wil je de kabel vervangen of een langere kabel gebruiken? Dan adviseren we je om minimaal een HDMI 1.3a of hoger te kiezen. Als de kabel langer is dan 5 meter, kan dit de kwaliteit verminderen, tenzij er expliciet bij vermeld staat dat dit niet het geval is (een hoge kwaliteitskabel).