DELTA Fiber Netwerk is onderdeel van DELTA Fiber Nederland. Zij leggen door heel Nederland kleine glasvezelnetwerken aan. Vanuit DELTA Fiber Netwerk krijgen wij, net als andere internetproviders een update als er een nieuw gebied aangelegd wordt. Zo weten wij precies waar we glasvezel kunnen gaan aanbieden. Benieuwd hoe de aanleg van glasvezel in z’n werk gaat?Planning en voorbereiding

Misschien merk je er nog niets van, maar achter de schermen is de aannemer druk bezig met de voorbereidingen voor de aanleg van glasvezel in de wijk.

Woningschouw

De aannemer komt bij jou langs om te kijken waar de aansluiting in huis komt. De woningschouw neemt soms een paar maanden in beslag, dus het kan even duren voor de aannemer bij je op de stoep staat. Ben je niet thuis? Dan laat de aannemer een kaartje achter in je brievenbus met het verzoek om een afspraak te maken.

Het verdeelpunt plaatsen

Het bovengronds verdeelpunt is een belangrijk onderdeel van het glasvezelnetwerk waar alle glasvezels van de woningen in jouw buurt samenkomen. Vanuit het verdeelpunt krijgt jouw woning een unieke glasvezelverbinding.

Aanleg in jouw straat

De graafploeg graaft een sleuf in de berm of onder de stoep. Daarin komen de kabels te liggen. Wanneer ze onder bomen of spoorlijnen door moeten of een weg kruisen, dan wordt er geboord. Voordat de aannemer start met graven bij jou in de buurt, ontvang je een brief met meer informatie. Jouw woning blijft bereikbaar.

Van de straat naar jouw woning

Vanaf de straat wordt de kabel vervolgens tot de voorgevel van jouw woning aangelegd. Meestal graaft de aannemer door de tuin. Soms wordt de kabel onder de grond naar de woning geschoten. Je hoeft hiervoor niet thuis te zijn. Jouw tuin wordt netjes achtergelaten.

Aansluiting van je woning

De aannemer laat weten wanneer de monteur langskomt om de glasvezelaansluiting te plaatsen. Er wordt een klein gaatje in de gevel geboord. Daar gaat de kabel doorheen. In de woning sluit de monteur vervolgens het ‘glasvezelkastje’ aan op de afgesproken plek. Je woning is nu helemaal klaar voor glasvezel.

Je installatiepakket is onderweg

Het is bijna zo ver! We nemen nu het stokje van DELTA Fiber Netwerk over en vanaf nu komt Online.nl in actie. We starten nu met de oplevering van jouw abonnement. Dit kan 5 tot 15 werkdagen duren. Je ontvangt in deze periode van ons jouw persoonlijke inloggegevens per e-mail. Ook sturen we het installatiepakket naar je toe. We geven je per e-mail een seintje als het pakket verstuurd is. In het installatiepakket vind je alle benodigdheden om je verbinding stap-voor-stap te installeren.

Heb je gekozen voor een monteur? Dan ontvang je ook een e-mail waarin je gelijk een afspraak kunt inplannen. Let op: de monteur kan pas langs komen als je glasvezelverbinding daadwerkelijk actief is.

Klaar!

Je ontvangt van ons een e-mail dat je abonnement opgeleverd is. Je glasvezelverbinding is nu actief en klaar voor gebruik. Welkom bij Online.nl!