Gekozen voor glasvezel internet van DELTA Netwerk? Dan krijg je een supersnelle en stabiele internetverbinding. DELTA Netwerk is onderdeel van DELTA Fiber Nederland. Zij zorgen voor de aanleg van het glasvezelnetwerk in jouw straat en naar je woning. Benieuwd hoe de aanleg van glasvezel in z’n werk gaat? We leggen het je graag uit in onderstaand stappenplan.

Tip: check de status van de glasvezelaansluiting op jouw adres.Planning en voorbereiding

Misschien merk je er nog niets van, maar achter de schermen is de aannemer druk bezig met de voorbereidingen voor de aanleg van glasvezel in de wijk.

Woningschouw

De aannemer komt bij jou langs om te kijken waar de aansluiting in huis komt. De woningschouw neemt soms een paar maanden in beslag, dus het kan even duren voor de aannemer bij je op de stoep staat. Ben je niet thuis? Dan laat de aannemer een kaartje achter in je brievenbus met het verzoek om een afspraak te maken.

Het verdeelpunt plaatsen

Het bovengronds verdeelpunt is een belangrijk onderdeel van het glasvezelnetwerk waar alle glasvezels van de woningen in jouw buurt samenkomen. Vanuit het verdeelpunt krijgt jouw woning een unieke glasvezelverbinding.

Aanleg in jouw straat

De graafploeg graaft een sleuf in de berm of onder de stoep. Daarin komen de kabels te liggen. Wanneer ze onder bomen of spoorlijnen door moeten of een weg kruisen, dan wordt er geboord. Voordat de aannemer start met graven bij jou in de buurt, ontvang je een brief met meer informatie. Jouw woning blijft bereikbaar.

Van de straat naar jouw woning

Vanaf de straat wordt de kabel vervolgens tot de voorgevel van jouw woning aangelegd. Meestal graaft de aannemer door de tuin. Soms wordt de kabel onder de grond naar de woning geschoten. Je hoeft hiervoor niet thuis te zijn. Jouw tuin wordt netjes achtergelaten.

Aansluiting van je woning

Delta Netwerk plant de aansluiting naar jouw woning in. Zij bekijken wat de beste plek is voor het binnentrekken van je glasvezelkabel. Dit is meestal de voorzijde van je woning. Vervolgens kijken zij wat de ideale plek is voor het plaatsen van het aansluitpunt. In de meeste gevallen is dit de meterkast. Check of er twee stopcontacten vrij zijn in je meterkast voor de stroomvoorziening.

De aannemer laat weten wanneer een monteur langskomt om het glasvezelaansluitpunt te plaatsen. Er wordt een klein gaatje in de gevel geboord. Daar gaat de kabel doorheen. In de woning sluit de monteur vervolgens het aansluitpunt aan op de afgesproken plek.

Je installatiepakket is onderweg

Het is bijna zo ver! We nemen nu het stokje van Delta Netwerk over en vanaf nu komt Online.nl in actie. We starten nu met de oplevering van jouw abonnement. Dit kan 5 tot 15 werkdagen duren. Je ontvangt in deze periode van ons jouw persoonlijke inloggegevens per e-mail. Ook sturen we het installatiepakket naar je toe. We geven je per e-mail een seintje als het pakket verstuurd is. In het installatiepakket vind je alle benodigdheden om je verbinding stap-voor-stap te installeren.

Heb je bij je bestelling gekozen voor een monteur van Online.nl om je internet te installeren? Dan ontvang je ook een e-mail waarmee je een afspraak kunt inplannen. Deze monteur zorgt voor de installatie van internet en wifi en eventueel van interactieve TV en telefonie.
Let op: onze installatiemonteur kan pas komen als de monteur is geweest en het glasvezelaansluitpunt is opgeleverd.

Klaar!

Je ontvangt van ons een e-mail dat je abonnement opgeleverd is. Je glasvezelverbinding is nu actief en klaar voor gebruik. Welkom bij Online.nl!Chat

 • vandaag

 • Hoi! Welkom bij Online.nl🙂
 • Ben je al klant bij Online.nl of ben je ooit klant geweest?

 • Ja

  Nee, Ik wil klant worden bij Online.nl

 • Ja

 • Nee, Ik wil klant worden bij Online.nl

 • Om je zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn, vragen wij je in te loggen met je Online.nl inloggegevens


  Loginnaam vergeten.
  Wachtwoord vergeten
  Ik ben nog geen klant

 • Ja

 • Nee, Ik wil klant worden bij Online.nl

 • Leuk dat je bij ons komt kijken!


Het geselecteerde bestandsformaat wordt niet ondersteund
Chatbot