Stap nu al over op glasvezel | Online.nl

Stap nu al over op glasvezel

Goed nieuws: op jouw adres is ook glasvezel beschikbaar. KPN heeft aangekondigd het DSL netwerk bij jou uit te faseren. Hier komt binnenkort bericht over. Stap nu over en profiteer van alle voordelen van glasvezel, voor dezelfde prijs als een DSL-verbinding. Hiermee ben je klaar voor nu, én de toekomst.

 • Altijd en overal een stabiele verbinding
 • Up- en downloaden op meerdere apparaten tegelijk
 • 100 Mb/s up- en downloadsnelheid
 • Met glasvezel ben je klaar voor nu én morgen

Veelgestelde vragen

 1. Wat zijn de voordelen van glasvezel?

  1. Razendsnel surfen tot 100 Mb/s:
  Met glasvezel haal je hoge internetsnelheden in huis en surf je met de snelheid van het licht. Razendsnel downloaden en uploaden met meerdere apparaten tegelijkertijd. Gemiste programma’s terugkijken, tv pauzeren en video’s streamen in de allerhoogste kwaliteit en resolutie.

  2. Altijd en overal een stabiele verbinding:
  Een glasvezelverbinding loopt altijd direct naar jouw voordeur en wordt niet verstoord door externe factoren zoals het internetgedrag van je buren of de afstand tot de wijkcentrale. Daarom heb je altijd een zeer betrouwbare, stabiele en snelle verbinding. Ook al is iedereen in jouw omgeving tegelijk online is.

  3. 100 Mb/s up- en downloadsnelheid:
  Met glasvezel is je up- en downloadsnelheid even hoog! Een hoge downloadsnelheid heb je nodig om in een paar tellen films en bestanden te downloaden en op je computer te zetten. En dankzij de hoge uploadsnelheid plaats je ook supersnel jouw bestanden online, zoals het uploaden van foto’s op social media en het plaatsen van bestanden op Dropbox.

  4. Met glasvezel ben je klaar voor nu én morgen:
  Ons internetgebruik is enorm gestegen en we verbruiken steeds meer data. In de toekomst zal dit nog verder toenemen. Hiervoor is een stabiele verbinding, razendsnel internet en een hoge up- en downsnelheid nodig. Met glasvezel kan dit allemaal. Je kijkt films in hoge kwaliteit, kunt ongestoord gamen en downloadt grote bestanden in een paar seconden. Glasvezel is de perfecte oplossing voor elk huishouden. Voor nu en in de toekomst!

 2. Wat is glasvezel?

  Glasvezel is een flinterdun glazen draadje waar razendsnel data mee verstuurd wordt door middel van lichtsignalen. Met glasvezel deel je je snelheid niet met je buren. Daardoor blijft je internet altijd snel: ook ’s avonds als iedereen in de straat tegelijk online gaat. Glasvezel is ook minder gevoelig voor storingen dan internet via de telefoonlijn of de kabel. Dat zorgt voor een zeer stabiele, betrouwbare internetverbinding, waarmee je kunt genieten van de scherpste beeldkwaliteit en loepzuiver geluid als je films of series kijkt.

 3. Welke snelheden zijn mogelijk?

  Er zijn drie verschillende snelheden. Bepaal zelf welke internetsnelheid bij je past en kies voor 100 Mb/s, 200 Mb/s of zelfs 500 Mb/s.

 4. Wanneer ga ik meer betalen?

  Je betaalt de eerste 12 maanden niets extra’s voor een 100 mb/s glasvezelabonnement. Je betaalt de prijs van een DSL abonnement voor een 100Mb/s glasvezel abonnement. Daarna betaal je de prijs van het dan geldende 100Mb/s glasvezelabonnement.

 5. Hoe snel kan mijn glasvezelabonnement ingaan?

  Als er al glasvezel in jouw straat ligt en je bestelt een glasvezelabonnement bij ons, dan gaat er standaard een bedenktijd van 14 dagen in. Na de bedenktijd hebben wij ongeveer 2 weken nodig om je abonnement in orde te maken. Als je kiest voor versnelde levering (zonder 14 dagen bedenktijd), zou het abonnement dus na 2 weken al actief kunnen zijn. De voorwaarde hiervoor is wel dat KPN in de tussentijd het glasvezelmodem (NTU) heeft aangesloten in je huis. Hiervoor neemt KPN contact met je op.

 6. Wat gebeurt er als ik kies voor glasvezel?

  Als je kiest voor glasvezel, gaan wij direct voor je aan de slag om je abonnement om te zetten. Voor de installatie neemt onze netwerkleverancier KPN contact met je op om het glasvezel modem (NTU) te installeren. Hiervoor word je gebeld of krijg je een smsje en e-mail. Als de afspraak gemaakt is, wordt op die dag de glasvezelverbinding in orde gemaakt en het glasvezelmodem gemonteerd. Je hoeft dan zelf alleen nog maar het modem van ons hier op aan te sluiten om gebruik te kunnen maken van je glasvezelverbinding. Je huidige DSL verbinding blijft nog 2 weken actief.