• Wifi-tips

 • Wifi-tips

  Haal het beste uit je wifi-verbinding

  Wij snappen hoe belangrijk het is om te kunnen vertrouwen op je wifi-verbinding. Toch kan het gebeuren dat de verbinding in huis niet overal even snel is. Gebruik dan eens onze Service Tool. Hier helpen we je stap voor stap door je wifi-verbinding heen. Zo scheur je binnen no-time weer razend snel over het web!


  Benieuwd hoe het kan dat je wifi-verbinding hapert of wat minder snel is? Er zijn verschillende factoren die invloed kunnen hebben op de verbinding. Om alles uit je wifi te halen, hebben we op een rijtje gezet waar je rekening mee moet houden en wat je mogelijk kunt verbeteren:

  Benieuwd hoe het kan dat je wifi-verbinding hapert of wat minder snel is? De snelheid hangt uiteraard af van het aantal gebruikers dat tegelijkertijd online is, wordt er bijvoorbeeld gegamed, Youtube gekeken en tegelijkertijd een film gedownload? Daarnaast zijn er nog verschillende andere factoren die invloed kunnen hebben op de verbinding. Om alles uit je wifi te halen, hebben we op een rijtje gezet waar je rekening mee moet houden en wat je mogelijk kunt verbeteren:

  • Andere zend- en ontvangstapparatuur (mobieltjes) maar bijvoorbeeld ook LED verlichting of een magnetron in de directe omgeving van het modem of je op wifi aangesloten apparaat kunnen invloed hebben op de wifi kwaliteit. Dit kun je checken door deze apparatuur even uit te schakelen en te kijken of je wifi signaal verbetert.
  • Metalen constructies, gewapend beton, Aluminium isolatiemateriaal, betegelde wanden en, HR++ glas verzwakken je wifi signaal aanzienlijk. Probeer in dat geval of het wifi signaal verbetert als je jouw modem een beetje draait of wellicht iets hoger zet. Het is wel belangrijk dat je geen langere kabel gebruikt tussen het KPN aansluitpunt en het modem. Gebruik altijd het door ons meegeleverde korte ronde kabeltje omdat een langere en/of niet beschermde kabel storingen op je internetverbinding kan leveren.
  • Afstand tussen het modem en het draadloze apparaat. Het bereik van wifi is beperkt, dus hoe dichter je bij het modem bent, hoe beter de verbinding is. Mocht je inderdaad een grote afstand of verdiepingen willen overbruggen, is een extra Wifi punt de oplossing (zie hieronder).

 • Service Tool

  Veel (meer dan tien) andere draadloze netwerken in de directe omgeving, bijvoorbeeld wanneer je in een flat of appartementencomplex woont kunnen ook van invloed zijn op je internetsnelheid. Dit kun je eenvoudig checken met onze Service Tool. De Service Tool toont je alle draadloze netwerken en helpt je met het kiezen van het beste wifi kanaal. Mocht de servicetool inderdaad veel netwerken laten zien en een kanaalwijziging niet helpen me het verbeteren van je wifi signaal, zou je kunnen kijken of de meeste apparaten die je wilt aansluiten ook 5GHz wifi ondersteunen. Als dit het geval is, kan een extra wifi punt met 5Ghz de oplossing zijn.

 • Aanvullende wifi apparatuur om een extra wifi punt te maken

  Mochten de andere tips boven niet werken, kun je het beste een aanvullend wifi punt in je huis installeren. Er zijn allerlei oplossingen met kabels maar ook draadloos of via het stroomnet waarmee je eenvoudig een extra wifi punt kunt installeren. Dit is iets waar je plaatselijke elektronicawinkel je het beste bij kan helpen. Let hierbij op de keuze tussen 2.4Ghz wifi (wat je online.nl modem ook gebruikt) en 5GHz wifi. Als de meeste apparatuur die je wilt aansluiten 5Ghz ondersteunt, is het verstandig een aansluitpunt met 5Ghz te kiezen. 5Ghz biedt veel meer kanalen en reikt minder ver waardoor je geen last heb van de wifi signalen van de buren. Omdat het minder ver reikt, kun je het beste een 5Ghz wifi punt installeren in elke ruimte waar je vaak wifi gebruikt. Het hoeft niet in elke ruimte want je kunt 5Ghz prima combineren met de 2.4Ghz van je online.nl modem.