• E-mail scam

 • E-mail scam

  Vreemd, onsamenhangend, in slecht Nederlands geschreven en met een onduidelijk doel. Sommige abonnees van Online hebben de laatste dagen een mailbericht ontvangen dat ogenschijnlijk van ons afkomstig is. In zo'n bericht kunnen gebruikers worden gesommeerd naam, adres en inloggegevens door te geven van hun (web)mailaccount. Als zij hier niet aan zouden voldoen, dreigde de afzender het emailaccount af te sluiten.

  Online.nl stelt met nadruk dat deze zogeheten scam-mail niet van ons afkomstig is. Wij zullen je bijvoorbeeld nooit via een e-mail om je logingevens vragen. Wie de afzender wel is, blijft voorlopig een raadsel. Ons dringende verzoek is in elk geval: reageer niet op deze mail en verwijder het bericht uit je mailbox.

 • Voorbeeld van een scam-mail

  Onderwerp: Beste webmail.online.nl gebruikers

  De tekst van de e-mail:
  Beste webmail.online.nl gebruikersDit bericht is afkomstig van webmail.online.nl messaging centrum voor al onze online.nl gebruikers. Nu, we zijn het verbeteren van onze database en webmail.online.nl Center. Wij zullen alle ongebruikte webmail.online.nl account. U bent verplicht te controleren en Werk uw webmail.online.nl accountgegevens te bevestigen uw webmail.online.nl WebMail identiteit onmiddellijk. Dan is uw account vanaf webmail.online.nl is gesloten tijdens de deze oefening. Om na te gaan of uw identiteit webmail.online.nl, moet u volgende informatie;

  Bevestig uw webmail identiteit hieronder:
  Voornaam:_____________________
  Achternaam:___________________
  E-mail adres: __________________
  Wachtwoord:___________________

  Waarschuwing! Niet na te gaan en uw webmail.online.nl rekening identiteit binnen zeven dagen na ontvangst van deze waarschuwing, uw webmail.online.nl afgesloten worden.