• Online.nl Service Tool

 • De Online.nl Service Tool lost internet en wifi-problemen voor je op

  De Online.nl Service Tool is een programma met uitgebreide zelfhulpsoftware voor diverse verbindingsinstellingen. De Service Tool helpt je om de belangrijkste diensten te installeren en problemen op te lossen, zoals je internet, wifi/thuisnetwerk, browser en beveiliging.

  Daarnaast helpt de geïntegreerde automatische firmware-update functie om je modem met de nieuwste firmware te voorzien en zo een betere veiligheid te garanderen.

  download hier de Online.nl Service Tool


  Installatietool

  Wanneer je de Online.nl Service Tool de eerste keer opent, ga je direct naar de installatietool. Hier vind je alle belangrijke programma’s die je helpen om eenvoudig en snel je internetverbinding op te zetten, diensten en apparaten in te stellen en zo een thuisnetwerk te creëren.

  Om een optimale werking van je internet te garanderen, raden we je aan om in ieder geval de Internetverbinding stap (klik op de internetverbinding tegel) en de thuisnetwerk stap te doorlopen. De Service Tool helpt je stap voor stap en geeft aan wat je moet doen.

  Je kunt later het eerste installatieproces te allen tijde opnieuw starten door op het Installatietool icoontje te klikken.

  Startscherm

  Na de installatie zal de Online.nl Service Tool het Startscherm laten zien dat aangeeft of je internet verbinding goed werkt en als dat niet zo is je zal helpen bij het oplossen van Internet problemen. Als je alleen last heb van een trage wifi verbinding kun je altijd opnieuw via de wifi tegel je wifi netwerk optimaliseren.

  Meer wifi-tips

  Steeds meer mensen gebruiken een draadloze verbinding om te internetten. Niet alleen voor de pc, maar ook voor spelcomputers, mobiele telefoons en tabletcomputers zoals de iPad.

  Als je gebruik maakt van een draadloze verbinding dien je rekening te houden met mogelijke storingen en/of snelheidsverlies. Om de kans daarop te verminderen is het belangrijk om te weten dat de volgende zaken de kwaliteit kunnen beïnvloeden:

  • Veel bekabeling in de directe omgeving van het modem.
  • Adapters, luidsprekers of andere zend- en ontvangstapparatuur (inclusief magnetrons en mobieltjes) in de directe omgeving van het modem.
  • Veel (meer dan tien) andere draadloze netwerken in de directe omgeving, bijvoorbeeld in de flat waar je woont.
  • Een 'druk' wifi-kanaal. De Online.nl Service Tool kan je in dit geval helpen het beste kanaal te kiezen.
  • Afstand tussen je modem en het draadloze apparaat.
  • Het bereik van wifi is beperkt. Dus hoe dichter je bij je modem bent, hoe beter de verbinding is.
  • Metalen constructies in de directe omgeving van het modem.
  • Aluminium isolatiemateriaal (bijvoorbeeld op vloeren en achter radiatoren).
  • (Geglazuurde) betegelde wanden.