Het ZyXel modem kun je eenvoudig zelf aansluiten. We beschrijven de poorten van het modem van links naar rechts.

  • De meest linker poort is bedoeld voor de zogenoemde DSL-kabel. Deze kabel vind je in het installatiepakket. De DSL kabel is kleiner dan de LAN kabel. De kabel gaat van de DSL-poort op het modem naar het aansluitpunt van KPN (ISRA-punt) in de muur. Het ISRA punt is het punt waar de telefoonlijn naar binnen komt in de woning. Dit kan door de vloer of door de muur zijn
  • Daarna volgen vier gele LAN poorten die je kunt gebruiken voor het bekabeld aansluiten van apparaten zoals een computer. Deze poorten zijn ook bedoeld voor het aansluiten van de Online.nl tv-ontvanger
  • De telefoonkabel kun je op de eerste grijze Phone-poort aansluiten
  • Helemaal rechts zit de Power-poort, deze is voor de kabel van de stroomadapter.

Het modem is nu klaar voor gebruik. Zie onderstaande afbeelding voor een schematische weergave over het aansluiten van het modem.
Bij het modem leveren wij een sticker met de naam van het modem (SSID) en het wachtwoord (WPA2-key) om contact te maken met het modem via wifi.
Plak deze op een handige plek zodat je het modem kunt laten hangen als je de code nodig hebt.

 

 


Voor een uitgebreidere uitleg verwijzen wij naar onze handleiding.

Waar gaat je vraag over?

Heb je een vraag over het instellen van je voicemail? Of lukt het niet om de Interactieve TV App te openen? Wij hebben alle veel gestelde vragen en antwoorden voor je op een rijtje gezet. Hieronder kun je kiezen uit categorieën die passen bij je vraag. En kom je er niet uit? Probeer dan ook eens onze stap-voor-stap oplossingen.