Goed nieuws! Op jouw adres is glasvezel-internet beschikbaar! Ideaal voor Netflixen, streamen, gamen, thuisonderwijs en thuiswerken. En dat allemaal tegelijk. Met glasvezel ben je klaar voor nu én morgen. Benieuwd hoe de aanleg van glasvezel in z’n werk gaat?Bestelling glasvezel in Mijn Online.nl

Wil jij ook surfen met de snelheid van het licht? Dan is glasvezel perfect voor jou. Je kunt glasvezel snel en makkelijk zelf aanvragen via Mijn Online.nl. Ga naar ‘Mijn Producten’ en kies daar voor KPN glasvezel.

Bevestiging van je bestelling

Je ontvangt van Online.nl een e-mail met een overzicht van je bestelling. Hierin staat ook informatie over de overeenkomst en de installatie van het glasvezelmodem. In de tussentijd gaan wij aan de slag met het in orde maken van je bestelling.

Afspraak met KPN-monteur

Voor de aansluiting van je internetmodem op het glasvezelnetwerk is het eerst nodig een glasvezelmodem (een NTU) in je huis plaatsen. Dit gebeurt door een monteur van KPN. 15 dagen na het plaatsen van je bestelling van glasvezel, ontvang je van KPN een sms of e-mail met een link waarmee je zelf een afspraak kunt inplannen met een monteur. Je ontvangt van KPN een bevestiging van de afspraak per sms of e-mail.

Installatie glasvezelmodem

Een KPN-monteur komt het glasvezelmodem (een NTU) op de afgesproken dag in je huis plaatsen. Zorg ervoor dat er vrije toegang is tot de meterkast. In de meterkast moeten twee stopcontacten aanwezig zijn, een voor de NTU en een voor het Online.nl modem.

Bevestiging van activatie internetverbinding

Pas nadat KPN de NTU heeft geplaatst, kan de internetverbinding van Online.nl geactiveerd worden. Je ontvangt van Online.nl een e-mail met de geplande datum voor het activeren van de internetverbinding.

Je apparatuur is onderweg

Heb je ook Interactieve TV bij Online.nl besteld, of heb je een nieuw modem nodig? Dan ontvang je van ons gratis de apparatuur in huis. Je ontvangt van ons een e-mail met een Track & Trace code zodra we het pakket verzenden.

Internetverbinding actief

Je ontvangt van Online.nl een e-mail op de dag dat wij de internetverbinding activeren. Zodra je deze e-mail hebt gekregen en de eventuele apparatuur van ons hebt ontvangen, kun je aan de slag met het aansluiten van het internetmodem op het glasvezelmodem (de NTU).

Installeren internetmodem en/of tv-ontvanger

Je kunt het internetmodem eenvoudig zelf aansluiten op het glasvezelmodem. Als je ook een tv-ontvanger hebt ontvangen, kun je die aansluiten op het internetmodem. Check onze handleiding voor stap-voor-stap instructies.