category label Kijktips Blog met tips, weetjes en informatie over internet en tv | Online.nl

Zender van de Maand: muziekfeest bij Mezzo

Blog met tips, weetjes en informatie over internet en tv | Online.nl author BoukeDoor leestijd 2 minuten

We starten het jaar met een wel heel bijzondere zender van de maand: Mezzo! Na het muziekgeweld van december, met lijstjes als de Top 2000, is het nu tijd om klassieke muziek in het zonnetje te zetten. En daarmee zit je zeker goed bij Mezzo.

Mezzo is in januari zender van de maand bij Online.nl. Deze zender kun je met interactieve tv van Online.nl de hele maand gratis kijken. Je vindt de zender van de maand altijd op kanaal 16.

Mezzo, dé zender voor de muzikale fijnproever

Mezzo is een unieke cultuur- en muziekzender waar je mooie optredens van klassieke muziek ziet en naar ballet- en opera-uitvoeringen kunt kijken. Zo luister én zie je muziekstijlen uit alle klassieke periodes: van barok tot romantiek en van klassiek tot modern. Het mooie aan Mezzo is dat het muziekaanbod ook in de uitvoering heel gevarieerd is. Zo krijg je niet alleen orkesten te zien, maar ook vocale muziek en symfonische uitvoeringen.

Extra leuk is dat Mezzo zich niet alleen op muziek richt, maar bijvoorbeeld ook op opera en ballet. Onder andere met uitvoeringen, maar ook met reportages van leidende mensen in de wereld van dans en muziek.

Kijktips voor Mezzo

Er is deze maand genoeg moois te zien bij Mezzo. Hieronder bespreken we een paar van de beste programma’s!

Janine Jansen live in concert

Donderdag 11 januari zendt Mezzo live een optreden uit van violiste Janine Jansen met het Koninklijk Concertgebouworkest, onder leiding van chef-dirigent Daniele Gatti. Dit optreden start om 20.15 uur. Hierin brengen Jansen en het orkest het Eerste vioolconcert van Max Bruch en de Eerste symfonie van Gustav Mahler ten gehore.

Dancing is Living: A portrait of Benjamin Millepied

Dit is een portret van Benjamin Millepied. Hij is choreograaf en sinds kort de dansdirecteur van het Opéra National de Paris. Bij het grote publiek is Millepied bekend als de choreograaf van de Oscar-winnende film Black Swan. Hij werkte anderhalf jaar aan deze film en richtte daarna het nieuwe bedrijf ‘Los Angeles Dance Project’. Ook is hij verbonden aan verschillende dansprojecten in Rusland, de Verenigde Staten en Frankrijk. Kortom, meer dan genoeg materiaal voor een ontzettend boeiend portret!

Dancing is Living: A Portrait of Benjamin Millepied is op de volgende data te zien:

  • 8 januari 2018 om 8.30 uur
  • 13 januari 2018 om 13.20 uur
  • 19 januari 2018 om 17.40 uur
  • 26 januari 2018 om 17.10 uur

Daphnis et Chloé

Wil je het werk van Millepied in actie zien? Dat kan met de balletuitvoering Daphnis et Chloé. Het is gebaseerd op het liefdesverhaal van een Griekse schrijver uit de tweede eeuw na Christus. De muziek is gecomponeerd door Maurice Ravel en Millepied is dus verantwoordelijk voor de mooie choreografie. De uitgezonden uitvoering is opgenomen in het adembenemend mooie Opéra National de Paris.

Daphnis et Chloé is bij Mezzo op de volgende data te zien:

  • 8 januari 2018 om 20.30 uur
  • 14 januari 2018 om 13.20 uur
  • 19 januari 2018 om 16.30 uur
  • 26 januari 2018 om 18.10 uur

Mezzo na januari blijven kijken?

Wil je ook na januari de mooie optredens en reportages van Mezzo kijken? De zender zit in ons Entertainment HD-pakket. Overstappen naar dit pakket met extra veel zenders kun je gemakkelijk zelf doen via Mijn Online.nl of bij het afsluiten van een nieuw tv abonnement. Zo blijf je genieten van de mooiste muzikale uitvoeringen!

Welke uitzending van Mezzo wil jij graag zien?