category label Kijktips Blog met tips, weetjes en informatie over internet en tv | Online.nl

Zender van de maand: Animal Planet HD

Blog met tips, weetjes en informatie over internet en tv | Online.nl author LianneDoor leestijd 3 minuten

Op Animal Planet komt het complete dierenrijk voorbij. Natuurliefhebbers zitten dan ook uren aan de buis gekluisterd wanneer deze zender op staat. Voor hen, maar ook voor kijkers die gewoon eens wat meer van bepaalde diersoorten willen weten, hebben we goed nieuws: Animal Planet HD is de hele maand mei zender van de maand bij Online.nl!

Of je nu verknocht bent aan puppy’s, onder de indruk van insecten bent of helemaal tot rust komt door jagende luipaarden, maar ook als je een enorme fan bent van de natuur: Animal Planet heeft het allemaal. Deze zender zit in het Entertainment HD-pakket, maar deze maand kijk je Animal Planet HD gewoon gratis op kanaal 16.

Kijktips: vier programma’s van Animal Planet HD die je móet zien

Zoveel dieren, zoveel programma’s… Het programma-aanbod op Animal Planet is bijna net zo compleet als het dierenrijk zelf. We zetten vier van onze favoriete programma’s op een rij. Noteer ze maar alvast in je agenda!

Animal Cribs

Een huisdier kan erg ‘aanwezig’ zijn in huis! Sterker nog, sommige huizen zijn helemaal niet bestand tegen een hond of kat. In Animal Cribs gaat presentator Antonio de uitdaging aan om het huis van mensen die een huisdier hebben te transformeren tot huisdierwaardige crib. Gelukkig is Antonio naast huisdierliefhebber ook nog eens interieurdesigner. Met zijn kennis en ervaring tovert hij huizen om tot knusse nestjes voor huisdieren én hun eigenaar. Creativiteit en functionaliteit samen onder één dak!

Animal Cribs kijk je vanaf dinsdag 8 mei om 21:00 uur op Animal Planet HD.

Treehouse Masters

Doe-het-zelvers opgelet! Altijd al gedroomd van je eigen boomhut? In Treehouse Masters maakt Pete Nelson deze droom voor enkele gelukkigen onder ons waar. Pete en z’n team krijgen de meest uiteenlopende boomhutverzoeken. Dat ze creatief zijn met hout, is een vereiste. Dit seizoen zien we weer genoeg boomhutten voorbijkomen. Van een sauna tussen de boomtoppen tot een boomhuttheater en van een boom-lounge tot een rivieroeverboomhut. (Kinder)dromen kunnen tóch uitkomen!

Treehouse Masters kijk je vanaf woensdag 16 mei om 21:00 uur op Animal Planet HD.

Pit Bulls & Parolees

In Pit Bulls & Parolees krijgen geredde pitbulls en ex-gevangenen een tweede kans in de maatschappij. Dit gebeurt in het Villalobos Rescue Center van eigenaresse Tia. Ex-gevangenen kunnen bij haar re-integreren in de maatschappij. Ook helpt Tia met het vinden van een nieuw thuis voor de viervoeters. In dit seizoen is het Tia zelf die gered moet worden, omdat ze tijdens een van haar reddingsacties een ongeluk heeft gehad. Kan haar familie het Villalobos Rescue Center draaiende houden?

Pit Bulls & Parolees kijk je vanaf dinsdag 22 mei om 20:05 uur op Animal Planet HD.

Racing Extinction

Op 18 mei is het de Dag van de Bedreigde Diersoorten. Animal Planet zendt vier documentaires uit die dit onderwerp aankaarten. Racing Extinction is een documentaire waarin filmmaker Louie Psihoyos samen met een groep activisten wordt gevolgd.

De film die daarop volgt, Sonic Sea, maakt duidelijk hoe geluidsoverlast op zee een bedreiging vormt voor walvissen, haaien en dolfijnen. De derde documentaire is Saving a Species: Gorillas on The Brink With Natalie Portman. Hiermee trekken we samen met de actrice de regenwouden van Rwanda in. Dit is een van de laatste plekken waar de met uitsterven bedreigde berggorilla (nu nog) leeft. In Extinct Or Alive: The Tasmanian Tiger gaan we op zoek naar de Tasmaanse tijger. Is hij daadwerkelijk uitgestorven?

Racing Extinction is op vrijdag 18 mei van 10:00 tot 14:35 uur te zien op Animal Planet HD.

Animal Planet HD kijken bij Online.nl

Krijg je geen genoeg van al het moois dat Moeder Aarde te bieden heeft? Ook na deze maand kun je gewoon naar Animal Planet HD kijken. De zender zit in het Entertainment HD-pakket en je voegt dit pakket via Mijn Online.nl eenvoudig toe aan het interactieve tv-basispakket van Online.nl. Zo haal jij de complete interactieve tv-ervaring in huis.

Geniet van het dierenrijk!