category label Kijktips Blog met tips, weetjes en informatie over internet en tv | Online.nl

Zender van de maand bij Online.nl

Blog met tips, weetjes en informatie over internet en tv | Online.nl author LianneDoor leestijd 2 minuten

Bij Online.nl geniet je van een compleet aanbod aan tv-zenders. Zelfs FOX Sports 1, 2 en 3 zitten standaard in het basispakket! Wil je nóg meer zenders? Dan vind je in het Entertainment HD-pakket alles wat je nodig hebt. Dit extra pakket sluit je eenvoudig af via Mijn Online.nl. Elke maand kun je een zender uit dit pakket gratis zien op kanaal 16. Als een soort van voorproefje van wat je kunt verwachten. Wij bespreken de zender van de maand van november: Mezzo.

Zender van de maand november: Mezzo

Mezzo is dé klassieker onder de tv-zenders. Letterlijk. Want deze zender staat in het teken van klassieke muziek en jazz. Droom weg bij beroemde opera’s, luister naar prachtige concerten en bekijk indrukwekkende dansvoorstellingen. Deze maand zet Mezzo één van de beste symfonieorkesten ter wereld in de schijnwerpers: Het Koninklijk Concertgebouworkest (KCO). En geloof ons, na het zien van dit orkest op televisie staat een bezoek aan het Concertgebouw hoog op je verlanglijstje.

Hieronder delen we de mooiste uitvoeringen. Laat je verrassen door klassieke klanken van eigen bodem.

Drie klassiekers op een rij: Shostavokich, Tchaikovsky en Stravinsky

Voor de echte liefhebber klinken deze Russische namen als muziek in de oren. Zo was Shostakovich een van de grootste componisten van de 20ste eeuw. En dan Tchaikovsky: dit genie componeerde Het Zwanenmeer en De Notenkraker. Stravinsky is het muzikale brein achter Sacre Du Printemps. Benieuwd hoe het KCO de Russische masterpieces ten gehore brengt?

Kijk zondag 18 november om 10:35 uur naar Mezzo.

War Requiem onder leiding van dirigent Gianandrea Noseda

“Adembenemend en diep indrukwekkend.” Zo wordt War Requiem omschreven. Benjamin Britten schreef dit klassieke stuk ter herdenking van de Eerste Wereldoorlog. Dankzij de uitvoering door het KCO zit jij anderhalf uur aan de buis gekluisterd.

War Requiem is dinsdag 6 november om 18:15 uur en zaterdag 24 november om 16:30 uur te zien op Mezzo.

Het Koninklijk Concertgebouworkest speelt Mozart en Dvorak

Dirigent Thomas Hengelbrock voelt zich als een vis in het water bij het KCO. Dat blijkt wel uit de instrumentale werken van Mozart en de vrolijke Achtste symfonie van Dvorak die Hengelbrock feilloos laat klinken. Komt dat horen, komt dat zien!

Kijk op vrijdag 9 november 20:30 uur en vrijdag 23 november om 12:30 uur naar Mezzo.

Stop-Motion van het Nederlands Dans Theater

Hoe verbeeld je de begrippen ‘afscheid’ en ‘transformatie’? Laat dat maar aan huischoreografen Sol León en Paul Lightfoot over. Met het balletstuk Stop-Motion brengen zij melancholische muziek, bijzondere videoprojecties en zeven dansers samen tot een schitterend geheel.

Stop-Motion wordt dinsdag 13 november om 20:30 uur uitgezonden op Mezzo.

Sum Thoughts van het Nederlands Dans Theater

In het programma Sum Thoughts spreken de jonge talenten van Het Nederlands Dans Theater verschillende danstalen. Zo passeren onder andere Short Cut van choreograaf Hans van Manen en Edward Clug’s mutual comfort de revue.

Sum Thoughts wordt uitgezonden op dinsdag 13 november om 21:30 uur op Mezzo.

Garden: een choreografie van Medhi Walerski

Medhi Walerski sierde ooit het toneel als danser van het Nederlands Dans Theater. Maar het megatalent bleek ook een kei te zijn in het maken van een choreografie. In Garden volgen tien dansers de piano- en vioolklanken met organische armbewegingen. Hypnotiserend!

Kijk Garden op dinsdag 13 november om 22:35 uur op Mezzo.