Deze Nederlanders zijn er op het WK voetbal wél bij
Terug naar de blog

Deze Nederlanders zijn er op het WK voetbal wél bij

30/05/2018 Sport
Over twee weken is het dan zover: het WK voetbal in Rusland gaat van start en – slik – ‘wij’ zijn er niet bij. Om de pijn tijdens een maand lang live voetbal op tv zónder Oranje een beetje te verzachten, zochten we uit hoe het WK voetbal kijken enigszins dragelijk wordt. Wist je dat er toch een paar Nederlanders naar het WK gaan? Leuk om te volgen!

WK voetbal in het kort

Het WK voetbal start op 14 juni met de openingswedstrijd Rusland – Saoedi-Arabië. Het is de start van een maand lang maximaal voetbal op tv. Tot en met de finale op 15 juli zijn er maar liefst 64 wedstrijden. En die kijk je allemaal live op tv, bij NPO 1. Met Interactieve TV bij Online.nl kun je dus live alle wedstrijden zien. Ook via de Canal Digitaal TV App op je smartphone of tablet. Duitsland is de titelverdediger en andere grote favorieten, zoals Frankrijk, Spanje en Brazilië zijn er ook allemaal bij. Oranje dus niet. Andere grote afwezige is Italië.

Deze Nederlanders gaan wél naar het WK

Ondanks dat ‘we’ ons niet plaatsten voor het grootste voetbaltoernooi ter wereld, zijn er wel een paar Nederlanders van de partij. Zo weet je tóch een beetje wie je kunt volgen.

Björn Kuipers

Het mag geen verrassing heten dat Björn Kuipers in Rusland van de partij is. Hij is tenslotte een van de beste scheidsrechters ter wereld. Zo floot hij dit jaar ook de finale van de Europa League-finale. In 2014 floot hij de finale van de Champions League en op het EK in 2016 floot hij een kwartfinale. Zorgt hij ervoor dat er tóch een Nederlander in de WK-finale staat?

Hakim Ziyech en Karim El Ahmadi

Marokko doet voor het eerst in twintig jaar weer mee aan het WK. Daar zijn zo goed als zeker ook wat Nederlandse Marokkanen bij. Waarschijnlijk gaan Hakim Ziyech van Ajax en Karim El Ahmadi van Feyenoord met de Marokkaanse selectie mee naar Rusland. Marokko zit in een poule met Iran, Portugal en Spanje. Kunnen ze voor een verrassing zorgen? Aan de gretigheid bij de Marokkanen gaat het niet liggen!

Bert van Marwijk

Een ander land waar ‘we’ maximaal achter kunnen gaan staan is Australië. Bij de ‘Socceroos’ is Bert van Marwijk bondscoach. Inderdaad! De man die ons in 2010 naar de WK-finale leidde en die in 2002 de UEFA Cup met Feyenoord won. Een topcoach pur sang, die er eerst voor zorgde dat Saoedi-Arabië zich plaatste voor het WK en toen instapte bij Australië. Dit sympathieke vechtersteam van ‘down under’ klapt er in de groepsfase tegen Denemarken, Frankrijk en Peru ongetwijfeld vol op. Een poule met mogelijkheden! Brengt Bert Australië in extase?

Frans Hoek

Frans Hoek was onderdeel van het gouden trainersteam van Louis van Gaal dat vier jaar geleden de Spanjaarden met 5-1 aan de kant zette. De keeperstrainer is er ook deze keer weer bij. Met plezier. Bij Saoedi-Arabië is hij de keeperstrainer van dienst. De poule waarin dit land zit biedt mogelijkheden: Rusland, Egypte en Uruguay. Wie weet schopt hij het ook dit WK weer verrassend ver: nét als vier jaar geleden met Oranje! Zo zijn er dus tóch wat oranje tintjes op het WK voetbal te ontdekken. Alles bij elkaar maakt dat het WK voor ons trotse Hollanders hopelijk wat draaglijker om naar te kijken. Achter welk land of welke speler ga jij volledig staan?

Chat

 • vandaag

 • Hoi! Welkom bij Online.nl🙂
 • Ben je al klant bij Online.nl of ben je ooit klant geweest?

 • Ja

  Nee, Ik wil klant worden bij Online.nl

 • Ja

 • Nee, Ik wil klant worden bij Online.nl

 • Om je zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn, vragen wij je in te loggen met je Online.nl inloggegevens


  Loginnaam vergeten.
  Wachtwoord vergeten
  Ik ben nog geen klant

 • Ja

 • Nee, Ik wil klant worden bij Online.nl

 • Leuk dat je bij ons komt kijken!


Het geselecteerde bestandsformaat wordt niet ondersteund
Chatbot