WK voetbal 2018 vooruitblik: voetbalfeest op Vaderdag!
Terug naar de blog

WK voetbal 2018 vooruitblik: voetbalfeest op Vaderdag!

14/06/2018 Sport
Papa kan zondag op een mooi cadeau voor Vaderdag rekenen: het WK voetbal 2018 start donderdag. In de groepsfase zijn er elke dag drie wedstrijden. Zo ook zondag. Om de vaders op weg te helpen, grijp ik, Bouke, als voetballiefhebber dit moment aan om voor Vaderdag vooruit te blikken op het WK voetbal. Laat ik eerlijk zijn: ik ben er nog altijd ziek van dat ‘we’ er opnieuw niet bij zijn. Twee jaar geleden werd me al een trip naar het EK in Frankrijk met mijn vrienden door de neus geboord. Nu lopen we opnieuw een voetbalfeest mis. Toch is de liefhebber in mij te groot om het WK aan m’n neus voorbij te laten gaan: ik ga volle bak kijken, doe mee aan een aantal poules om dit extra interessant te maken en heb een paar favoriete teams die ik ga volgen. Het WK begint morgen, dus het is de hoogste tijd om de starten met mijn voorbeschouwing! Let wel: ik ben zeker geen ‘kenner’ (heb ik me laten vertellen), maar juist een pure liefhebber. Ik bespreek dus vooral de zaken die me opvallen én waar ik me op verheug!

Poules om in de groepsfase in de gaten te houden

Wat mij opvalt is dat er dit WK niet een échte ‘poule des doods’ lijkt te zijn. Toch zijn er twee poules in het bijzonder die ik met extra aandacht zal volgen.

Poule B

Landen:
 • Portugal
 • Spanje
 • Marokko
 • Iran
Deze poule komt misschien wel het dichtst in de buurt van een poule des doods. Portugal is de Europees Kampioen van 2016 en van Spanje weten jij en ik natuurlijk ook dondersgoed wat die ploeg kan. Extra interessant om te volgen is Marokko. Genoeg Nederlandse Marokkanen die in de selectie zijn opgenomen, zoals Hakim Ziyech en Karim El Ahmadi. Marokko is er voor het eerst sinds 1998 weer bij. Bij Iran zit onder andere de topscoorder van de Eredivisie in de selectie: Alireza Jahanbakhsh. Vooral de eerste wedstrijdronde in deze groep vind ik super interessant: Portugal – Spanje en Marokko – Iran. Waarom? Voor Marokko en Iran is het eigenlijk meteen erop of eronder. Winnen betekent dat er een kans is om door te gaan. Zeker als Portugal en Spanje gelijk zullen spelen. Als ik eerlijk mag zijn: ik wrijf in m’n handen als de Nederlandse Marokkanen eigenhandig Portugal of Spanje naar huis schieten!

Poule C

Landen:
 • Frankrijk
 • Australië
 • Peru
 • Denemarken
In deze poule is Frankrijk waarschijnlijk de favoriet. Maar wie er naast de Fransen doorgaat… dat vind ik toch wel een hersenbrekertje voor mijn WK-poule. Peru is denk ik de zwakste van de vier ploegen. Denemarken bezit veel talent (hallo Christian Eriksen!) en Australië heeft een vechtersmentaliteit. Daar kunnen de Denen zich nog weleens op stukbijten. Wordt dus interessant om te volgen. Denemarken opent tegen Peru, Australië mag meteen hard aan het werk tegen Frankrijk.

Mooi affiche op Vaderdag: Duitsland – Mexico

Het staat met rood omcirkeld in mijn agenda: op Vaderdag komt om 17.00 uur de wereldkampioen in actie: Duitsland, dat de laatste jaren ‘on-Duits’ speelt. Lees: heerlijk aanvallend, technisch hoogstaand voetbal en er altijd op uit om te winnen. Tegenstander van dienst is Mexico. Kortom, een mooi potje voor de Duitsers om warm te draaien. Om 20.00 uur komt een andere mooie naam in actie: Brazilië, dat speelt tegen Zwitserland. Kortom, mooi Vaderdagvoetbal! Ik gok zomaar dat ik die wedstrijd meteen maar meepak zodra de Duitsers klaar zijn. Al is het maar omdat Neymar in topvorm lijkt te zijn.

WK voetbal 2018: voetbalfeest op televisie

Vanaf de openingswedstrijd tussen Rusland en Saoedi-Arabië aanstaande donderdag tot de finale op 15 juli is het een compleet voetbalfeest op tv. In de groepsfase zijn er zelfs minimaal drie wedstrijden per dag op tv. Smullen geblazen dus! NPO 1 zendt elke wedstrijd live uit. Meer genieten? VI Oranje Blijft Thuis is een aanrader, net als Studio Rusland NPO 1 met Henry Schut. Mijn tv gaat in ieder geval overuren draaien. Wie tip jij als nieuwe wereldkampioen? Uit mijn poules komen de Duitsers toch telkens weer als kampioen naar voren. We gaan het zien!

Chat

 • vandaag

 • Hoi! Welkom bij Online.nl🙂
 • Ben je al klant bij Online.nl of ben je ooit klant geweest?

 • Ja

  Nee, Ik wil klant worden bij Online.nl

 • Ja

 • Nee, Ik wil klant worden bij Online.nl

 • Om je zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn, vragen wij je in te loggen met je Online.nl inloggegevens


  Loginnaam vergeten.
  Wachtwoord vergeten
  Ik ben nog geen klant

 • Ja

 • Nee, Ik wil klant worden bij Online.nl

 • Leuk dat je bij ons komt kijken!


Het geselecteerde bestandsformaat wordt niet ondersteund
Chatbot