Live WK Damesvoetbal kijken? Mis niets van de Oranje Leeuwinnen
Terug naar de blog

Live WK Damesvoetbal kijken? Mis niets van de Oranje Leeuwinnen

20/06/2019 Sport

Na vier jaar is het weer tijd voor het WK Vrouwenvoetbal! Van 7 juni tot 7 juli verdedigen de Oranje Leeuwinnen hun eer tijdens dit toernooi in Frankrijk. Ben jij een echte voetballiefhebber? Met de pakketten van Online.nl kun jij gegarandeerd altijd live voetbal kijken. Ontvang standaard alle 3 de ESPN kanalen in het basis tv-pakket. Mis niets van Oranje en volg alle wedstrijden live waar je maar wilt, op tv of via de Canal Digitaal TV App.

WK Damesvoetbal kijken bij Online.nl

Alle WK Damesvoetbalwedstrijden kijk je live via NPO 1. Ben je een groot sportliefhebber? Dan wil jij natuurlijk continu op de hoogte zijn van de laatste sportontwikkelingen, wedstrijden en eindstanden. Bij Online.nl zit je gegarandeerd goed. Ben je niet thuis tijdens een wedstrijd? Geen probleem! Met de Canal Digitaal TV App kijk je gewoon via je smartphone, tablet of laptop waar je maar wilt. Ideaal, mocht je de wedstrijd van de Oranje Leeuwinnen onderweg willen kijken. Neem een wedstrijd op en kijk het later terug, pauzeer of bekijk het vanaf het begin via Begin Gemist. Zo mis jij niets van sport deze zomer, zelfs niet als je in de EU op vakantie bent. En wil je nog meer sport kijken? Al in het Basis HD-pakket ontvang je standaard alle drie de Eredivisiezenders. Of volg alle internationale wedstrijden met de extra zenderpakketten als ESPN International of Ziggo Sport Totaal. Zo mis je nooit iets van sport op tv.

WK Damesvoetbal: terugblik Nederland - Kameroen

Afgelopen zaterdag speelde Nederland haar tweede wedstrijd in het WK. De Oranje Leeuwinnen namen het dit keer op tegen Kameroen in het Stade du Hainaut in Valenciennes. De verwachtingen voor Oranje waren hoog, dit mede dankzij een eerdere overwinning van 1-0 tegen Nieuw - Zeeland. Het was een spannend duel. Een winst voor Nederland betekende namelijk een plaatsing voor de achtste finale. Ondanks dat het een wedstrijd vol gestuntel en heftige overtredingen was, kwamen er ook mooie kansen en doelpunten voorbij. De eerste kansen waren voor Oranje. Lieke Martens ging dreigend op het doel af, passeerde drie tegenstanders, maar wist uiteindelijk de bal niet in het net te schieten. Twee minuten later was er opnieuw een kans voor Vivianne Miedema, maar deze mocht ook niet baten. Het was vlak voor rust toen Miedema de bal er toch in schoot en Oranje 1-0 voor stond. Een tussenstand waar direct verandering in werd gebracht door Kameroen, want twee minuten later stond het alweer 1-1. Het lukte Dominique Bloodworth, dankzij een stuntelige actie van de tegenspeler, het spel in de tweede helft naar 2-1 te brengen. In de 86e minuut was het Vivianne Miedema die het duel besliste. Een spectaculaire zege, want door haar tweede doelpunt tijdens deze wedstrijd is ze met zestig goals in 77 interlands topscorer van Oranje aller tijden. Nederland plaatst zich met een overwinning met 3-1 uiteindelijk voor de achtste finale.

Voorbeschouwing Nederland - Canada

De volgende wedstrijd op het programma van Oranje is tegen Canada, op donderdag 20 juni. Ook dit team plaatste zich afgelopen zaterdag voor de achtste finale. De wedstrijd bepaalt uiteindelijk wie er als groepswinnaar naar de achtste finale gaat. Nederland en Canada staan op het moment beiden op een doelsaldo van drie punten, maar doordat Nederland één doelpunt meer heeft gemaakt staan ze hoger. En hebben ze dus aan een gelijkspel genoeg om groepswinnaar te worden. De Canadese vrouwen startten het WK tegen Kameroen. Door een sterker optreden in de tweede helft wonnen ze van het Afrikaanse team met 1-0. De zegeviering ging afgelopen zaterdag door tijdens de wedstrijd tegen Nieuw-Zeeland. Al vanaf de beginfase nam Canada de leiding, maar mocht een doelpunt niet baten. Dit zorgde voor extra kracht in de tweede helft, waardoor Jessie Fleming het direct na rust 1-0 maakte. Aan het einde van de wedstrijd kreeg Canada nog een mooie kans. Na een mislukte koppoging van medespeler Christine Sinclair schopte Nichelle Prince de ploeg toch nog naar 2-0. Aan een gelijkspel heeft Nederland genoeg om als groepswinnaar door te gaan naar de volgende ronde. Zal het de Oranje Leeuwinnen lukken? Kijk vanavond live Nederland - Canada om 18:00 uur via NPO 1.

Chat

 • vandaag

 • Hoi! Welkom bij Online.nl🙂
 • Ben je al klant bij Online.nl of ben je ooit klant geweest?

 • Ja

  Nee, Ik wil klant worden bij Online.nl

 • Ja

 • Nee, Ik wil klant worden bij Online.nl

 • Om je zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn, vragen wij je in te loggen met je Online.nl inloggegevens


  Loginnaam vergeten.
  Wachtwoord vergeten
  Ik ben nog geen klant

 • Ja

 • Nee, Ik wil klant worden bij Online.nl

 • Leuk dat je bij ons komt kijken!


Het geselecteerde bestandsformaat wordt niet ondersteund
Chatbot