category label Sport Online.nl Blog - Handige Internet en TV tips

Wie wint het WK 2018?

Online.nl Blog - Handige Internet en TV tips author LianneDoor leestijd 2 minuten

Wie oh wie wint het WK 2018? Met een van de meest onvoorspelbare voetbaltoernooien ooit, kan het in de finale van aanstaande zondag alle kanten op. Want wat hebben we ons verbaasd over wat zich de afgelopen weken in Rusland afspeelde. Allereerst deed Nederland niet mee, maar dat Argentinië, Brazilië, Duitsland, Portugal én Spanje geen van allen in de finale staan, is toch wel opmerkelijk!

Zondag strijden Frankrijk en Kroatië om de wereldtitel en wij zijn nu al bijna op van de zenuwen. Worden het Les Bleus en hun topspeler Antoine Griezmann? Of wint Kroatië voor het eerst een eindronde dankzij Luka Modric? Om het je íetsjes makkelijker te maken met deze voorspelling, stellen wij deze twee Grootheden der Voetballand uitgebreid aan je voor. Wie is jouw favoriet?

De Franse (schaduw)spits op het WK 2018: Antoine Griezmann

“Messie, Ronaldo en Griezmann zijn de drie beste voetballers ter wereld”, aldus de coach van Atlético Madrid. Die uitspraak kun je in je zak steken, Griezmann! Antoine Griezmann stapte in 2014 over naar Atlético en de club betaalde maar liefst 30 miljoen voor hem aan Real Sociedad. In datzelfde jaar sloot Griezmann zich ook aan bij het Franse voetbalelftal, waar hij voornamelijk als schaduwspits speelt.

Leuk weetje: Antoine Griezmann heeft een enorme voorliefde voor Uruguay. Martín Lasarte, zijn voormalige trainer bij Real Sociedad, is Uruguayaan en Griezmann heeft altijd een goede band met hem gehad. Hij is groot fan van de Uruguayaanse club Peñarol en deze passie deelt hij met zijn twee Uruguayaanse vrienden bij Atlético: Godín en Gimenéz. Met Godín is hij zelfs zo hecht, dat Godín peetvader is van Griezmanns dochtertje! Het was voor Antoine Griezmann dan ook heel moeilijk om tegen Uruguay te spelen in de kwartfinale van het WK 2018. Griezman scoorde, maar heeft zijn doelpunt niet gevierd.

 • Bijnaam: Grizi
 • Positie: meestal spits (of in de buurt van die positie)
 • Club: Atlético Madrid
 • Leeftijd: 27 jaar
 • Partner: getrouwd met Erika Choperena
 • Kinderen: dochtertje Mia
 • Score WK 2018: 6 wedstrijden & 3 doelpunten

De spelmaker van Kroatië: Luka Modric

“Voetballen is simpel, maar het moeilijkste wat er is, is simpel voetballen”. Echte voetbalkenners weten dat deze uitspraak van niemand minder dan onze Hollandse Nummer 14 Johan Cruijff is. Luka Modric weet ook heel goed wie Cruijff is, want hij draagt zijn bijnaam! De Cruijff van de Balkan, noemen ze ‘m. En deze naam heeft hij met vlag en wimpel verdiend. Het gerucht gaat zelfs dat hij als jonge voetballer het liefst bij Ajax wilde voetballen.

Luka Modric speelt volgens bondscoach Zlatko Dalic het beste voetbal uit zijn carrière in dit WK. Dit is voornamelijk dankzij zijn oneindige sprintjes en langdurige balbezit. Zijn eerste grote club was Tottenham Hotspur, maar inmiddels speelt Modric al sinds 2012 bij Real Madrid.

 • Bijnaam: Cruijff van de Balkan
 • Positie: meestal op het middenveld (box-to-box)
 • Club: Real Madrid CF
 • Leeftijd: 32
 • Partner: getrouwd met Vanja Bosnic
 • Kinderen: geen
 • Score WK 2018: 6 wedstrijden & 2 doelpunten

Wie is jouw favoriet op het WK 2018?

Natuurlijk hebben beide landen een heel stel topspelers en zijn Griezmann en Modric niet de enigen op wie we kunnen rekenen. Zondag gaan we het meemaken, want om 17.00 uur wordt de WK finale gespeeld. Deze is te zien met Interactieve TV bij Online.nl. Zo kun je de wedstrijd kijken op NPO 1 of bijvoorbeeld het Belgische Eén.

Wie wordt wereldkampioen?

Bekijk resultaat

Laden ... Laden ...