category label Kijktips Blog met tips, weetjes en informatie over internet en tv | Online.nl

Wie is de Mol? finale!

Blog met tips, weetjes en informatie over internet en tv | Online.nl author LianneDoor leestijd 3 minuten

Morgen is het zo ver, de ontmaskering van de Mol! Eindelijk komen we erachter wie tijdens Wie is de Mol? 2018 zo stiekem heeft lopen mollen. Is het Jan, de enthousiasteling die wel érg graag wil winnen? Is het Olcay, die strategisch de pot blijft vullen, en zo de aandacht op de rest vestigt? Of is het dan toch Ruben, die er al vanaf het begin van verdacht werd de Mol te zijn, vanwege zijn stunteligheid? Hoog tijd om de drie finalisten eens goed onder de loep te nemen.

Wie is de Mol? Is het fanatieke Jan?

Bloedfanatiek is Jan. Hij loopt graag voorop en neemt dan ook vaak de leiding tijdens opdrachten. Jan is zo’n sportief type, die op school vanwege zijn gedrevenheid vaak als eerste werd gekozen met gym. Door zijn soepele overtuigingskracht kan (en wil) je hem eigenlijk helemaal niet verdenken. Maar als je alles op een rijtje zet, is Jan eigenlijk helemaal niet zo onschuldig als je denkt!

Neem bijvoorbeeld de opdracht in de rijdende trein in aflevering zeven. De groep was ervan overtuigd dat alle pakketten goed gesorteerd waren. Achteraf bleek dat hier overduidelijk was gemold. Heeft Jan hier stiekem pakketten verstopt? Misschien zet hij hier wel de perfecte afleidingsmanoeuvre neer.

Wie is de Mol? Is het good girl Olcay?

Dan Olcay, zakenvrouw met goed organisatorisch inzicht. Op de een of andere manier heeft ze vanaf het begin de indruk gewekt dat ze te vertrouwen is. Tijdens iedere opdracht gaat zij vol voor het geld en ze weet dan ook een aantal flinke bedragen voor de pot binnen te slepen. Ze houdt zich aan de regels van het spel en let er goed op of de rest dat ook netjes doet.

Maar ook Olcay maak verdachte bewegingen. Waarom gaf ze haar zwarte vrijstelling in aflevering drie aan Stine? Heeft ze die zelf niet nodig om in het spel te blijven? Een Mol heeft die niet nodig! Een ander verdacht voorbeeld is haar optreden tijdens ‘Oplichten’ in aflevering zeven. Aan Olcay de taak om de controlekamer te bedienen. Zij moest de tijd van de andere kandidaten in de gaten houden, niet heel onbelangrijk! Maar toch besloot ze, zonder overleg, om eens even rond te lopen in het gebouw. Niet handig… En waarom heeft ze de eerste vier afleveringen geen molboekje bijgehouden? Waarom krabbelt een succesvolle zakenvrouw als Olcay aantekeningen op losse papiertjes? Erg verdacht…

Wie is de Mol? Is het rustige Ruben?

Ruben. Tja… wat kunnen we over Ruben zeggen? Iedere opdracht doet Ruben wel iets dat hem verdacht maakt. Hij begrijpt de opdracht niet, loopt achteraan, vindt iets niet of krijgt iets niet open. In aflevering vier moesten alle kandidaten via een kabelbaan van het ene dak van een gebouw naar een ander gebouw ziplinen. Gymmeester Jan ging voorop en had de hele groep enthousiast gemaakt om hem te volgen. Dat deed iedereen braaf. Totdat het Rubens beurt was en hij na veel twijfelen tóch besloot het niet te doen. Een knap staaltje molwerk, Ruben.

Maar wat nou als Ruben van nature rustig aan doet? Hij stond wel echt te trillen op zijn benen bij het ziplinen… Misschien is Ruben gewoon niet zo’n daredevil? Het ligt er al een aantal afleveringen zo dik bovenop dat Ruben verdacht is, dat het misschien wel iets té makkelijk is.

De finale van Wie is de Mol? kijken bij Online.nl

Drie finalisten, drie mogelijke mollen. In de peilingen gaat het ongeveer gelijk op. Genoeg om over na te denken dus. Morgen wordt de Mol ontmaskerd op het bordes van Vondel CS. Hier, in het Vondelpark, vindt de live ontknoping van Wie is de Mol 2018 plaats. Deze laatste aflevering seizoen kun je met tv van Online.nl live kijken op NPO 1 vanaf 20:30 uur.

Wie denk jij wie de mol is?