category label Wist je dat... Blog met tips, weetjes en informatie over internet en tv | Online.nl

Alles over de gratis webmail van Online.nl

Blog met tips, weetjes en informatie over internet en tv | Online.nl author BoukeDoor leestijd 3 minuten

Elke klant van Online.nl krijgt ‘m gratis: webmail van Online.nl met een eigen @online.nl e-mailadres. Hoe werkt de webmail precies? En hoe stel je het in? Lees snel verder voor alle tips om webmail van Online.nl optimaal te gebruiken.

Over webmail van Online.nl

De webmail van Online.nl is een gratis dienst voor klanten van Online.nl. Met deze dienst kun je overal via een browser e-mails lezen en versturen. Het adres van je Online.nl-webmail is webmail.online.nl en daar log je in met je Mijn Online.nl-gegevens. Je vindt de webmail ook via een linkje rechtsboven op de website van Online.nl. Weet je deze gegevens niet? Deze hebben we je gemaild naar het e-mailadres dat bij ons bekend is. Je kunt ook je gebruikersnaam achterhalen en een wachtwoord opnieuw instellen.

inlogvenster webmail online.nl

Webmail van Online.nl activeren en instellen

Het mooie aan webmail van Online.nl is dat het direct klaar is voor gebruik. Gewoon een kwestie van inloggen en dan kun je de webmail meteen gebruiken. Natuurlijk zijn er wel een heleboel instellingen die je kunt aanpassen om de webmail persoonlijker te maken.

Korte rondleiding door de webmail van Online.nl

Zodra je bent ingelogd op de webmail, zie je meteen een lijst met alle ontvangen e-mails. Ongelezen mails zijn vetgedrukt. Qua indeling lijkt de webmail-omgeving veel op e-mailprogramma’s als Outlook. Het gebruik ervan spreekt redelijk voor zich. Goed om te weten: je kunt webmail ook gebruiken om je contacten, agenda en taken te beheren. Dit kan via de tabbladen bovenaan de pagina. Je schrijft een nieuwe e-mail als je linksboven op ‘Nieuw bericht’ drukt. Het scherm verandert dan direct, zodat je meteen de mail kunt uitwerken. Snel geregeld, dus!

startscherm webmail online.nl

Handige tips voor webmail van Online.nl

Tijd om een paar van de instellingen van onze webmail met je door te nemen.

Met welke versie moet ik inloggen?

Voordat je inlogt in de webmail van Online.nl heb je de keuze om een versie te kiezen. Je hebt keuze uit vier ‘versies’ van de webmail:

  • Standaard
  • Geavanceerd (Ajax)
  • Standaard (HTML)
  • Mobiel

Gebruik je een computer of laptop? Dan raden we de versie ‘Standaard (HTML)’ aan. Zit je op een tablet of smartphone? Dan is ‘Mobiel’ de beste versie. Alle vier de versies werken prima: je kunt rustig proberen welke versie op jouw apparaat het prettigst werkt.

instellingsvenster webmail online.nl

Extra e-mailadres toevoegen aan de webmail

Wil je ook met een ander niet Online.nl e-mailadres van je de webmail-omgeving gebruiken? Dat kan. Je doet dit door op ‘Voorkeuren’ te klikken en dan op ‘Accounts’ te drukken. Door op ‘Extern account toevoegen’ te klikken kun je een ander e-mailadres van je toevoegen. Zo heb je al je e-mailadressen op één plek.

Nieuwe mails direct ophalen

Je kunt de webmail zo instellen dat een nieuwe e-mail direct wordt opgehaald en in je Postvak IN komt te staan. Ga onder ‘Voorkeuren’ naar ‘E-mail’. Druk hier naast ‘Op nieuwe e-mail controleren’ op het dropdown-menu en selecteer ‘Wanneer nieuwe e-mail binnenkomt’. Zo kun je nieuwe mails extra snel lezen.

Antwoord bij afwezigheid instellen

Kun of wil je mails de komende tijd niet lezen, bijvoorbeeld omdat je lekker op vakantie bent en niet gestoord wil worden? Dan kun je een automatisch antwoord bij afwezigheid instellen. Ga hiervoor naar ‘Voorkeuren’ en druk op ‘Afwezig’. Selecteer het bolletje naast ‘Autom. antwoord verzenden’. Je kunt nu een bericht opstellen en aangeven van wanneer tot wanneer je afwezig bent.

Bonustip: extra snel de webmail van Online.nl gebruiken

De webmail van Online.nl barst van de trucjes om extra snel de omgeving te gebruiken. Wist je dat er bijvoorbeeld allerlei sneltoetsen zijn? Zo kun je met een druk op de letters n en c een nieuwe e-mail schrijven. Achter vrijwel elke knop op je toetsenbord gaat wel een sneltoets schuil. Wil je ze allemaal weten? Ga dan naar ‘Voorkeuren’ en druk daar op ‘Sneltoetsen’.

Belangrijk: Ben je klaar met het aanpassen van instellingen? Druk dan linksboven op ‘Opslaan’. Pas dan zijn de instellingen ook echt aangepast.

Veel plezier met het gebruiken van webmail van Online.nl!