5 handige tools voor videobellen met een groep
Terug naar de blog

5 handige tools voor videobellen met een groep

17/04/2020 Wist je dat...
Hoe je tijdens het thuiswerken toch die weekstart met collega’s of die meeting met de klant kan organiseren? Met videobellen! Hiermee kun je meerdere mensen tegelijk uitnodigen en lijkt het dankzij de webcam zelfs alsof je fysiek met elkaar in een ruimte bent. Welke videobellen tools hier het meest handig voor zijn? Wij lichten er een aantal voor je uit.

Videobellen via Whereby

Hoe je snel en gemakkelijk videobelt? Met Whereby. Voor deze tool hoef je namelijk geen programma te downloaden of een account te kopen. Je vult op de website gewoon je naam en e-mailadres in en kunt daarna direct bellen met je collega’s. Door een ‘room’ aan te maken, creëer je een privéruimte waar je makkelijk een online meeting organiseert. Alleen degenen met een linkje kunnen de ‘meeting room’ in. Zo kan jij snel en efficiënt videobellen zonder dat het veel gedoe oplevert.

Videobellen via Google Hangouts

Gebruik je Gmail of is je werkmail gekoppeld aan een Google-account? Dan kun je ook gratis videobellen via Google Hangouts. De stappen die je moet doorlopen om zo’n online meeting te organiseren, zijn bijna hetzelfde als wanneer je een normale afspraak maakt. Door via Google Calendar een nieuwe agenda-afspraak toe te voegen, kun je een online link toevoegen naar de Hangouts-meeting. De genodigden krijgen deze link dan in de agenda-uitnodiging te zien, waarna ze hier alleen nog op hoeven te klikken. Makkelijk geregeld!

Videobellen via Miro

Nu we thuiswerken, is het lastiger om samen aan een nieuw project of ontwerp te werken. Gelukkig zijn ook hier handige videobellen tools voor. Zo kun je met Miro gratis bellen in groepen en tegelijkertijd aan een project werken. Op de lege whiteboard voeg je gewoon je mindmap, design of document toe. De rest kan direct aanpassingen doen. Ideaal voor als je bijvoorbeeld met de klant een brainstorm wilt organiseren of een nieuw design voor een app of campagne gaat uittekenen.

Videobellen met grote groepen via Zoom

Wil je een dagelijkse call inplannen met het hele team? Of heb je een meeting met meerdere klanten tegelijk? Via Zoom kun je online videobellen met grote groepen. Zo kun je met de gratis variant al met 100 personen tegelijkertijd bellen voor 40 minuten achter elkaar. Wil je langer bellen? Dan is er ook een betaalde variant. Voor €13,99 per host kun je dan eindeloos bellen en wel met 1000 personen tegelijk. Hoe Zoom werkt? Heel simpel. Nadat je een account aan hebt gemaakt, kan de host een meeting organiseren en personen uitnodigen voor de call. Ieder persoon neemt dan deel aan de call door de Zoom-app te installeren. Wil je voorkomen dat iedereen door elkaar heen praat? Er is zelfs een speciale knop waarmee je virtueel je hand op kan steken. Door iedereen zijn microfoon op stil te laten zetten, voorkom je ruis tijdens de vergadering.

Videobellen via Houseparty

Ook de koffie- of theepauze die je normaal op kantoor met je collega’s hield, kun je gewoon vanuit huis doen. Een handige en leuke app hiervoor is Houseparty. Nadat je de app gedownload hebt op je smartphone, kun je de contacten uit je telefoon uitnodigen voor een videogesprek. Via de selfiecamera verschijn je dan in beeld en zie je de andere personen op het scherm. In totaal kun je met acht personen tegelijk videobellen. Ook kun je via Houseparty korte games spelen zoals Trivia of een tekenspelletje. Ideaal als je even zin hebt in een pauze tijdens het werken of iets leuks wilt doen met collega’s.

Chat

 • vandaag

 • Hoi! Welkom bij Online.nl🙂
 • Ben je al klant bij Online.nl of ben je ooit klant geweest?

 • Ja

  Nee, Ik wil klant worden bij Online.nl

 • Ja

 • Nee, Ik wil klant worden bij Online.nl

 • Om je zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn, vragen wij je in te loggen met je Online.nl inloggegevens


  Loginnaam vergeten.
  Wachtwoord vergeten
  Ik ben nog geen klant

 • Ja

 • Nee, Ik wil klant worden bij Online.nl

 • Leuk dat je bij ons komt kijken!


Het geselecteerde bestandsformaat wordt niet ondersteund
Chatbot