Topscorer Eredivisie: video’s van de vijf toppers op een rij
Terug naar de blog

Topscorer Eredivisie: video’s van de vijf toppers op een rij

20/11/2018 Sport
Na twaalf speelrondes is PSV de absolute koploper in de Eredivisie. Met een perfecte score van 36 punten houdt niemand de Eindhovenaren bij. Ook Ajax niet, dat op vijf punten volgt. Maar wie is eigenlijk de topscorer van de Eredivisie, nu ongeveer een derde van de wedstrijden is gespeeld? Bouke zoekt het voor je uit en heeft mooie beelden van het werk van de topscorers van de Eredivisie! De drie Eredivisie-zenders van ESPN zitten bij Interactieve TV bij Online.nl in het basispakket. Zo kun je dus alle Eredivisie-wedstrijden live kijken. Ook van jouw club en ook via de Interactieve TV App. Overal in de Europese Unie, dus ook op vakantie.

Topscorer Eredivisie: gedeelde derde plek voor Peterson, El Khayati en Lozano

Acht doelpunten. Zoveel scoorden drie spelers er tot nu toe. En daarmee bezetten Kristoffer Peterson van Heracles, Abdenasser El Khayati van ADO Den Haag en Hirving Lozano van PSV met z’n drietjes de derde plaats. Van Lozano vind ik dat geen verrassing: hij is een van de steunpilaren van PSV en een van de beste aanvallende spelers in de Eredivisie. Van Peterson en El Khayati vind ik het des te knapper. Vooral van laatstgenoemde, want ADO heeft het op de dertiende plek nou niet bepaald makkelijk. Vooral de vier goals van El Khayati tegen Excelsior vielen op. Bij Heracles, dat 25 doelpunten maakte, is het aandeel van Peterson wat kleiner, maar knap vind ik het wel.

Topscorer Eredivisie: Sol is de nummer twee

Nóg een verrassende naam in het lijstje met Eredivisie topscorers: Fran Sol van Willem II met negen doelpunten. De Tilburgers doen het op de elfde plek best redelijk. Oké, het is (nog) geen linker rijtje, maar Willem II komt aardig mee. Met twintig doelpunten scoort de club niet bovengemiddeld, en toch is het is wel duidelijk wie de grote man in Tilburg is: Fran Sol. Een hattrick tegen Heracles, een eretreffer tegen PSV, goaltje tegen Excelsior en Fortuna Sittard en de gelijkmaker tegen Feyenoord. Ja, de Spanjaard is belangrijk voor Willem II. Vorig jaar maakte Sol er zestien en nu is hij goed onderweg dat aantal te verbeteren. Kan hij de nummer één van de topscorerslijst van de Eredivisie het vuur aan de schenen leggen?

Topscorer Eredivisie: 11 uit 12 voor Luuk de Jong

Nee, een verrassing is het niet dat de topscorer uit de Eredivisie een PSV’er is: Luuk de Jong, spits en aanvoerder van dienst. Hij maakte in twaalf wedstrijden al elf doelpunten. En vaak op belangrijke momenten ook: de winnende in blessuretijd tegen PEC Zwolle bijvoorbeeld. Of de 2-0 in de kraker tegen Ajax. De Jong kende vorig jaar nog een lastige start, maar doet het nu ontzettend goed. Soms vind ik ‘m een beetje log en traag, maar een ding is zeker: scoren doet hij als de beste. En daar gaat het als spits natuurlijk om.

Programma Eredivisie speelronde 13

Na een week pauze vanwege interlandvoetbal gaat de Eredivisie komend weekend weer verder. Waarop ik ga inschakelen? Het avondje NAC tegen Ajax op zaterdag om 18.30 uur op ESPN 1. Aansluitend is PSV – SC Heerenveen: ook het kijken waard! Zondag speelt Feyenoord tegen FC Groningen. De Groningers stonden lange tijd onderaan, maar wonnen vorige week de Derby van het Noorden tegen SC Heerenveen. Zetten zij de stijgende lijn voort? Ik ga zeker kijken, zondag om 14.30 uur op ESPN 1.

Chat

 • vandaag

 • Hoi! Welkom bij Online.nl🙂
 • Ben je al klant bij Online.nl of ben je ooit klant geweest?

 • Ja

  Nee, Ik wil klant worden bij Online.nl

 • Ja

 • Nee, Ik wil klant worden bij Online.nl

 • Om je zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn, vragen wij je in te loggen met je Online.nl inloggegevens


  Loginnaam vergeten.
  Wachtwoord vergeten
  Ik ben nog geen klant

 • Ja

 • Nee, Ik wil klant worden bij Online.nl

 • Leuk dat je bij ons komt kijken!


Het geselecteerde bestandsformaat wordt niet ondersteund
Chatbot