Tips voor optimaal online gamen
Terug naar de blog

Tips voor optimaal online gamen

16/05/2019 Wist je dat...

Bij online gamen kun je geen vertraging gebruiken. Je hebt een soepele internetverbinding nodig, zodat je niet achteropraakt in een autorace of landsverovering. Daarom zetten wij een aantal tips op een rij om optimaal te gamen. Headset op en go!

Controleer je ping

Je ping is de vertraging die je oploopt via je internetverbinding. Je wilt tijdens het online gamen dus zo min mogelijk ping. Die ping controleer je via de Online.nl Speedtest. Hierop zie je welke maximale internetsnelheid je kunt behalen en hoe je dat doet. De test is gratis en je kunt ‘m zo vaak als je wilt doen.

Controleer andere apparaten

Vaak zijn er meerdere apparaten aangesloten op je wifi-signaal. Denk aan je smartphone, laptop, computer, tablet, maar ook aan je printer en je geluidssysteem. Apparaten die goed werken kun je prima op je wifi aangesloten laten. Heb je echter een verouderd apparaat op je wifi staan, die je toch niet (vaak) meer gebruikt, zet deze dan uit. Verouderde apparaten kunnen vertraging in het wifi-signaal veroorzaken.

Ga dicht bij het modem zitten

Om zo min mogelijk vertraging van het internet te ondervinden, is het belangrijk dat je een zo sterk mogelijk signaal ontvangt. Zitten er muren, deuren of apparatuur tussen je game-laptop en het modem, dan kan het signaal verzwakken. Ga daarom dicht bij je modem zitten. Zo ontvang je ‘vers’ bereik waarmee je minder vertraging oploopt.

Gebruik een netwerkkabel

Je hebt nog ‘verser’ signaal als je rechtstreeks via een netwerkkabel internet ontvangt. Het ene einde van zo’n kabel verbind je met de modem en het andere uiteinde verbind je met je game-laptop. Hiermee behaal je het meest krachtige signaal.

Gebruik lokale servers

Online gamen is een sociale activiteit, waardoor je met gamers van over heel de wereld in contact raakt. Toch blijkt dat als je via een lokale server gamet, met iemand die op dezelfde server zit, je optimaler kunt gamen. Dit betekent niet dat je niet meer met je gaming buddy uit Canada kunt landjeveroveren, maar je zult merken dat wanneer je gamet met iemand uit hetzelfde gebied als jij, je game beter presteert.

Het complete pakket van Online.nl

Bij Online.nl ontvang je het compleetste pakket voor de beste prijs. Met supersnel internet tot 100 Mb/s behaal je altijd de maximale snelheid die op jouw adres mogelijk is. Je ontvangt een gratis wifi-modem bij je abonnement en drie e-mailadressen inclusief spamfilter. Bij het complete pakket ontvang je natuurlijk ook standaard tv met 85 tv-zenders, inclusief alle 3 de ESPN kanalen. Je kunt pauzeren en kijken via TV Gemist en Begin Gemist. Ook voordelig bellen vanaf de huistelefoon doe je met het complete pakket van Online.nl. Je belt vanaf 14 cent per minuut, ontvangt gratis een telefoonnummer (of behoudt je eigen nummer) en je kunt voordelige belpakketten aanschaffen.

Chat

 • vandaag

 • Hoi! Welkom bij Online.nl🙂
 • Ben je al klant bij Online.nl of ben je ooit klant geweest?

 • Ja

  Nee, Ik wil klant worden bij Online.nl

 • Ja

 • Nee, Ik wil klant worden bij Online.nl

 • Om je zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn, vragen wij je in te loggen met je Online.nl inloggegevens


  Loginnaam vergeten.
  Wachtwoord vergeten
  Ik ben nog geen klant

 • Ja

 • Nee, Ik wil klant worden bij Online.nl

 • Leuk dat je bij ons komt kijken!


Het geselecteerde bestandsformaat wordt niet ondersteund
Chatbot