Thuiswerken? Een thuiswerkplek inrichten doe je zo!
Terug naar de blog

Thuiswerken? Een thuiswerkplek inrichten doe je zo!

21/10/2020 Wist je dat...
De komende periode zullen ook nu weer veel mensen noodgedwongen thuis moeten werken. Daarom is het goed om na te denken over het inrichten van je tijdelijke werkplekje. Hoe zorg je ervoor dat je een efficiënte en productieve werkplek creëert? Lees snel verder!

Een ideale thuiswerkplek inrichten

Om thuis de ideale werkplek te creëren, zijn er een aantal elementen waar je rekening mee kunt houden. Zo is het bijvoorbeeld belangrijk dat je een rustige ruimte kiest, de juiste apparatuur in huis hebt en over een sterk wifi-signaal beschikt. Hieronder zetten wij een aantal tips om een goede thuiswerkplek in te richten op een rijtje.

Kies een rustige ruimte

De eerste stap in het creëren van een thuiswerkplek is het kiezen van een ruimte. Vaak zijn alle kamers in huis bezet, waardoor je makkelijker op de bank of aan de eettafel gaat werken. Toch werkt het beter voor je productiviteit om een plek uit te kiezen die enkel en alleen voor werk bedoeld is. Zoek hiervoor een rustige plek in huis, zoals je zolder of garage. Door deze ruimte écht om te bouwen tot werkplek, zal je zien dat je veel efficiënter aan de slag gaat. Zo hou je nu eenmaal werk én privé gescheiden.

Pas je inrichting aan

Nu je een locatie hebt bepaald, is het tijd om na te denken over de inrichting. Wist je namelijk dat de kleur van de muur (mede) bepaalt hoe gefocust jij werkt? Blauwe tinten stimuleren bijvoorbeeld je productiviteit. En heb je een witte muur thuis? Dan kan de combinatie met veel licht een gevoel van ruimtelijkheid creëren en hierdoor juist je creativiteit een boost geven. Naast kleur zijn woonaccessoires ook heel belangrijk voor een goede thuiswerkplek. Kijk maar eens naar het kantoor op werk. Hoeveel planten, schilderijen en lampen heb jij om je heen? Planten dragen bij aan de luchtvochtigheid en brengen ook direct sfeer. Ideaal, als je acht uur achter elkaar in dezelfde ruimte blijft werken.

Haal al de nodige apparatuur in huis

Het spreekt misschien voor zich, maar heb je thuis een bureau en een verstelbare stoel? En wat dacht je van een bureaulamp, muis en toetsenbord? Ook thuis is het belangrijk om na te denken over ergonomie. Je werkt hierdoor niet alleen actiever, maar voorkomt ook op de langere termijn rugklachten of andere klachten. Zo richt jij je thuiswerkplek op een gezonde manier in:
 • Kies voor een verstelbare stoel en bureau
 • Kies voor een losse muis en toetsenbord
 • Plaats je computerbeeldscherm in een hoek van 90 graden
 • Zorg voor een goede verlichting
 • Gebruik een noise cancelling koptelefoon tegen geluidsoverlast

Zorg voor een stabiele en snelle internetverbinding

Ook op afstand wil je contact houden met collega’s, in je werksystemen kunnen en al je e-mails onderhouden. Een goede internetverbinding via VPN is daarom essentieel. Hiermee zorg je niet alleen dat je altijd verbinding hebt, maar ook dat je nog eens veilig en beschermd internet. Wat de meeste stabiele internetverbinding met VPN is? Dat is glasvezel van Online.nl. Je hebt geen gedoe met grote bestanden versturen, want jij hebt gegarandeerd altijd een razendsnelle verbinding. Iets uploaden of downloaden? Geen probleem! Je hoeft er alleen voor te zorgen dat je met wifi verbonden bent. Met glasvezel haal jij het snelste internet, dat op jouw adres beschikbaar is, in huis. Ontdek hier alles over glasvezel.

Thuiswerkplek inrichten: ga eens staand aan het werk!

Wil jij echt een gezonde thuiswerkplek creëren? Ga dan eens staand aan het werk. Je neemt niet alleen een actievere houding aan, maar zorgt er ook voor dat je een stuk productiever bent. Verder voorkom je op lange termijn rug-, schouder- en nekklachten én verbrand je ook nog eens calorieën. Gezonder kan haast niet!

Vraag het de klantenservice

Heb je nog vragen over glasvezel? Of over je internetverbinding? De klantenservice van Online.nl staat elke werkdag én zaterdag van 9:00 uur tot 21:00 uur voor je klaar. Je kunt de klantenservice bereiken via live chat, social media of telefonisch op 088 0038500.

Chat

 • vandaag

 • Hoi! Welkom bij Online.nl🙂
 • Ben je al klant bij Online.nl of ben je ooit klant geweest?

 • Ja

  Nee, Ik wil klant worden bij Online.nl

 • Ja

 • Nee, Ik wil klant worden bij Online.nl

 • Om je zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn, vragen wij je in te loggen met je Online.nl inloggegevens


  Loginnaam vergeten.
  Wachtwoord vergeten
  Ik ben nog geen klant

 • Ja

 • Nee, Ik wil klant worden bij Online.nl

 • Leuk dat je bij ons komt kijken!


Het geselecteerde bestandsformaat wordt niet ondersteund
Chatbot