Alles over het grote sportspektakel: Super Bowl LII
Terug naar de blog

Alles over het grote sportspektakel: Super Bowl LII

02/02/2018 Sport

Diep in de nacht tussen zaterdag 3 en zondag 4 februari is het weer zover: de Super Bowl! Editienummer 52 alweer en dit jaar gaat de wedstrijd tussen de Philadelphia Eagles en de New England Patriots. Uiteraard staat Super Bowl LII weer bol van het spektakel rondom de wedstrijd, onder andere met een optreden van Justin Timberlake in de half time show. Kortom, tijd om voor te beschouwen op misschien wel het meest bekeken sportevenement van Amerika!

Wat is de Super Bowl?

De Super Bowl is de finale van de American Football-competitie. Wie deze wedstrijd wint, is de kampioen van de NFL, de American Football-competitie van de Verenigde Staten en Canada. De finalisten worden bepaald door een play-offserie die volgt zodra de regionale Football-competities erop zitten. De winnaar van de vorige Super Bowl is het team van de New England Patriots.

Super-Bowl-2018-New-England-Patriots-Philadelphia-Eagles-Online.nlTussen wie gaat Super Bowl LII?

Dit jaar spelen de Philadelphia Eagles en de New England Patriots de Super Bowl. De wedstrijd wordt gespeeld in het U.S. Bank Stadium in Minneapolis, een gloednieuw stadion dat ruimte biedt aan ruim 66 duizend toeschouwers. De Philadelphia Eagles bereikten de finale door in de halve finale met maar liefst 38-7 te winnen van de Minnesota Vikings. De New England Patriots hadden het heel wat lastiger: in de halve finale wonnen zij met 24-20 van de Jacksonville Jaguars. Toch zijn de New England Patriots de favorieten bij de bookmakers.

Spektakel rondom de Super Bowl

Bij de Super Bowl zijn randzaken net zo belangrijk als de wedstrijd zelf, en misschien nog wel iéts belangrijker ook. Zo schakelen Amerikanen massaal in om de vaak te gekke reclames rondom de wedstrijd te kijken. Het volkslied blijft ook een bijzonder moment en hiervoor wordt altijd een speciale gast opgetrommeld. Dit jaar is dat zangeres P!ink.

Half time show Super Bowl

Tijdens de rust pakt de Super Bowl altijd groots uit met een zogenaamde half time show. Hierin treedt een artiest van wereldformaat een kwartier lang op. Vorig jaar trad Lady Gaga op en in de voorgaande jaren traden onder andere Coldplay, Beyoncé, Bruce Springsteen en in een verder verleden zelfs Michael Jackson op. Dit jaar is het de eer aan Justin Timberlake om een spektakelstuk neer te zetten. En daar kijken Amerikanen ontzettend naar uit. Ook, en misschien wel vooral, omdat het de vorige keer dat hij optrad nogal uit de hand liep. Toen trad hij samen met Janet Jackson op en scheurde hij haar kleding los, waarop een van haar borsten te zien was. Nipplegate was geboren en dat leidde tot veel controverse.

Super Bowl kijken bij Online.nl

De Super Bowl is een op en top Amerikaans sportfeest dat ook in Nederland te zien is. Het wordt uitgezonden door ESPN, dat met tv van Online.nl gewoon in het Basis HD-pakket zit. De voorbeschouwing start vanaf 23.30 uur in de Eretribune op ESPN 1 en 6. Vanaf 0.30 uur wordt de Super Bowl live uitgezonden met Nederlands commentaar van Ronald van Dam en Ronald Buijs. Dit is te zien op ESPN 1. Op ESPN 4 zal de wedstrijd te zien zijn met Amerikaans commentaar. Je mag het dus helemaal zelf kiezen! Blijf jij op voor de Super Bowl LII?

Chat

 • vandaag

 • Hoi! Welkom bij Online.nl🙂
 • Ben je al klant bij Online.nl of ben je ooit klant geweest?

 • Ja

  Nee, Ik wil klant worden bij Online.nl

 • Ja

 • Nee, Ik wil klant worden bij Online.nl

 • Om je zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn, vragen wij je in te loggen met je Online.nl inloggegevens


  Loginnaam vergeten.
  Wachtwoord vergeten
  Ik ben nog geen klant

 • Ja

 • Nee, Ik wil klant worden bij Online.nl

 • Leuk dat je bij ons komt kijken!


Het geselecteerde bestandsformaat wordt niet ondersteund
Chatbot