Streaming videodiensten vergelijken
Terug naar de blog

Streaming videodiensten vergelijken

16/11/2020 Kijktips

Als je op zoek bent naar een streaming videodienst, heb je een ruime keuze. Kies je voor het populaire Netflix? Of wil je graag genieten van de Nederlandse series van Videoland? Wij helpen je graag bij het vergelijken van de verschillende streaming videodiensten. Bij het vergelijken is het aanbod natuurlijk erg belangrijk, maar ook de prijs en andere opties. In dit artikel helpen we je graag op weg, zodat jij de beste keuze maakt en heerlijk kunt genieten van films en series wanneer het jou uitkomt.

Netflix

Netflix is de meest populaire streaming videodienst in Nederland. Op Netflix vind je veel films en series, zoals La Casa de Papel, Lucifer en Our Planet. Dankzij dit ruime aanbod zit er vaak een geweldige film, serie of documentaire voor je bij.

Daarnaast heeft Netflix nog meer voordelen.

Zo zijn de Netflix Originals alleen op Netflix te bekijken. Bovendien kijk je ook zonder internet naar Netflix, aangezien je series en films gemakkelijk downloadt.

Heb je een Chromecast of een smart-tv? Dan kijk je de series en films eenvoudig op je tv. Een nadeel van Netflix is de prijs, die begint bij € 7,99 per maand.

Het is een van de duurdere streamingdiensten, maar je kunt het abonnement wel opzeggen wanneer je wilt. Ook verwijdert Netflix zo nu en dan een serie, waardoor je deze bijvoorbeeld niet af kunt kijken.

Disney+

Disney+ is een andere populaire streaming videodienst. Met deze dienst heb je toegang tot films en series van Disney, Pixar en National Geographic.

Disney+ is hierdoor een goede streamingdienst voor kinderen, maar ook volwassen hebben genoeg te zien. Bij Disney+ kijk je bijvoorbeeld de Star Wars-films.

Een voordeel van Disney+ is dat je naast een maandabonnement van € 6,99 ook een jaarabonnement van € 69,99 kunt nemen. Dit maakt Disney+ goedkoper dan Netflix. Bij een maandabonnement zeg je je abonnement op wanneer je wilt.

Een ander pluspunt is het feit dat je films en series downloadt, zodat je hier ook onderweg van geniet. Disney+ stream je bovendien gemakkelijk via een Chromecast.

Een nadeel van Disney+ is dat het aanbod van films en series je minder aan kan spreken dan het aanbod van Netflix, omdat het wat beperkter is.

Amazon Prime Video

Een andere optie voor een streaming videodienst is Amazon Prime Video, dat van Amazon is.

Deze videodienst is met € 2,99 per maand een stuk goedkoper dan Netflix en Disney+ en probeer je een maand gratis.

Op Amazon Prime Video staan veel series en films, waaronder diverse exclusieve titels. Zo bekijk je The Grand Tour exclusief op Amazon Prime Video.

Het totale aanbod is echter wel kleiner dan van Netflix. Als je dus veel verschillende films en series wilt bekijken, is Amazon Prime Video minder geschikt.

Amazon Prime Video krijg je standaard bij een abonnement op Amazon Prime, waardoor je van nog meer diensten gebruikmaakt.

Met Amazon Prime heb je bepaalde producten van Amazon sneller in huis. Ook sla je gratis foto's op in de cloud.

Amazon Prime Video stream je daarnaast eenvoudig op je tv en kijk je op alle soorten apparaten. Het is bovendien mogelijk om content te downloaden.

Apple TV+

Apple TV+ is de streaming videodienst van Apple.

Met Apple TV+ kijk je diverse exclusieve Apple Originals op verschillende apparaten, zoals je tv, laptop, tablet of smartphone. Dit kan ook zonder internet, aangezien je je favoriete film of serie makkelijk downloadt.

Een Apple TV+ abonnement is met € 4,99 per maand goedkoper dan Netflix, waardoor dit een goede keuze is als je niet te veel uit wilt geven.

Koop je bijvoorbeeld een nieuwe MacBook of iPad? Dan krijg je het eerste jaar van Apple TV+ zelfs gratis. Als je geen nieuw Apple apparaat koopt, probeer je de dienst zeven dagen gratis.

Een flink nadeel van deze streamingdienst is het aanbod. Aangezien er alleen exclusieve titels op te vinden zijn, heb je veel minder keuze dan bij Netflix of Disney+.

Videoland

Videoland is een goede keuze als je ook graag series en films uit Nederland bekijkt. Deze streamingdienst biedt daarnaast internationale films en series aan en je kijkt er diverse documentaires.

Het aanbod is echter niet zo groot als van bijvoorbeeld Netflix, maar de prijs van € 4,99 per maand is ook een stuk lager. Bovendien heb je de keuze uit verschillende abonnementen, waardoor je precies kunt kiezen wat bij jou past.

Met een premium abonnement van € 9,99 per maand kijk je reclamevrij, kun je op 4 schermen tegelijk kijken en is het mogelijk om films of series te downloaden.

Als je niet zeker weet of Videoland iets voor jou is, is het goed om te weten dat je het 14 dagen gratis kan proberen. Je bekijkt Videoland bovendien op vrijwel alle apparaten.

Pathé Thuis

Heb je geen zin om een abonnement te nemen? Dan is Pathé Thuis echt wat voor jou.

Bij deze streamingdienst bekijk je de nieuwste bioscoopfilms gewoon op de bank. Je betaalt per film, sommige films voor € 2,99 en de blockbusters meestal € 9,99 dus je bepaalt helemaal zelf hoe duur het wordt. Pathé Thuis voegt zeer regelmatig nieuwe films toe, waardoor je de nieuwste films bij je thuis bekijkt.

Pathé Thuis is beschikbaar op vrijwel alle apparaten, zoals je smartphone, tablet of tv.

De streamingdienst heeft echter ook nadelen. Zo is het aanbod een stuk minder groot dan bij andere streamingdiensten. En doordat je per film betaalt, ga je niet zomaar wat proberen. Hierdoor kun je leuke films mislopen.

Streaming videodiensten vergelijken: conclusie

We hopen dat je na het lezen de juiste keuze maakt. Vind je het belangrijk dat je niet te veel geld per maand kwijt bent? Dan zijn de goedkopere diensten zoals Amazon Prime Video of Apple TV+ een goede keuze.

Als je juist het aanbod van films en series belangrijk vindt, ga je voor Netflix of Disney+. Videoland is daarnaast erg geschikt voor liefhebbers van Nederlandse films en series. En ga je graag naar de bioscoop, maar heb je daar niet zoveel tijd voor? Dan is Pathé Thuis voor jou de beste keuze. Kortom, dankzij de ruime keuze aan streaming videodiensten, zit de perfecte dienst er altijd wel voor je bij.

Chat

 • vandaag

 • Hoi! Welkom bij Online.nl🙂
 • Ben je al klant bij Online.nl of ben je ooit klant geweest?

 • Ja

  Nee, Ik wil klant worden bij Online.nl

 • Ja

 • Nee, Ik wil klant worden bij Online.nl

 • Om je zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn, vragen wij je in te loggen met je Online.nl inloggegevens


  Loginnaam vergeten.
  Wachtwoord vergeten
  Ik ben nog geen klant

 • Ja

 • Nee, Ik wil klant worden bij Online.nl

 • Leuk dat je bij ons komt kijken!


Het geselecteerde bestandsformaat wordt niet ondersteund
Chatbot