category label Sport Blog met TV en Internet Tips en updates | Online.nl

Samenvatting Eredivisie tot nu: tweestrijd tussen PSV en Ajax

Blog met TV en Internet Tips en updates | Online.nl author BoukeDoor leestijd 2 minuten

Het Eredivisie-seizoen zit alweer op een kwart. Acht wedstrijden zijn inmiddels gespeeld. Hoog tijd voor een samenvatting van de Eredivisie tot nu toe. Koploper PSV verloor nog geen punt. De enige die het de Eindhovenaren lastig kan maken is Ajax. Bouke praat je bij over de tweestrijd tussen PSV en Ajax.

Met Interactieve TV bij Online.nl kun je live alle Eredivisie-wedstrijden kijken. De drie Eredivisie-zenders van FOX Sports zitten standaard in het basispakket. Zo mis je dus geen enkele wedstrijd van je favoriete club. Niet in de buurt van de tv? Via de Interactieve TV App kun je overal de wedstrijden kijken. Ook onderweg.

Samenvatting Eredivisie tot nu toe

Ik kan me niet voorstellen hoe goed het voor Mark van Bommel moet voelen. In zijn eerste jaar als hoofdtrainer wint hij meteen ‘even’ de eerste acht Eredivisie-wedstrijden achter elkaar. 24 punten uit acht wedstrijden: dát is wat je nou noemt een goede binnenkomer. Samenvatting van PSV in de Eredivisie tot nu? Soms won het met de hakken over de sloot in blessuretijd, maar genoeg andere keren liet het geen spaan heel van de tegenstander. Zo ook toen het PSV – Ajax met 3-0 won. Dat vind ik erg knap!

Over Ajax gesproken: deze ploeg lijkt, ondanks de pijnlijke nederlaag, wat mij betreft de grootste concurrent te zijn van PSV. Ik voorspel dat de rest van het seizoen een tweestrijd wordt tussen PSV en Ajax. Toegegeven, het gat bedraagt vijf punten en dat is veel. Maar aan de andere kant zijn er nog 26 wedstrijden te spelen. En daarin kan een hoop gebeuren.

PSV zal vroeg of laat toch steekjes laten vallen. Onvermijdelijk. En Ajax raakt steeds beter in vorm. Ja, tegen PSV verloor de ploeg van Erik ten Hag meer dan terecht. Tot dan morste het alleen punten tegen Heracles. Ook Ajax kent, ondanks de grote achterstand, dus eigenlijk een goede seizoenstart.

Ik voorzie dat Ajax die vorm lang kan vasthouden. Het speelt, mede door deelname aan de Champions League, lekker veel wedstrijden en de ploeg oogt heel energiek en enthousiast. Overigens vind ik ook de mannen van PSV een genot om naar te kijken. Geen gebrek aan spelplezier in Eindhoven! Er is ruimte om fouten te maken bij PSV. Daardoor is er rust in de tent en kunnen ze vanuit de ontspanning spelen. Hét recept om te blijven winnen.

Voorbeschouwing PSV – FC Emmen

Komend weekend gaat de Eredivisie weer verder. Ik verwacht dat PSV er negen op een rij van maakt. Op zaterdagavond ontvangt het om 18.30 uur promovendus FC Emmen. Ik denk niet dat Lozano en consorten hier veel moeite mee zullen hebben. De wedstrijd is te zien op FOX Sports 1. Inschakelen dus, want ik verwacht dat er nog weleens wat doelpunten kunnen gaan vallen.

Voorbeschouwing SC Heerenveen – Ajax

Ajax krijgt het denk ik iets lastiger. De Amsterdammers gaan, ook op zaterdagavond, op bezoek bij SC Heerenveen. Deze wedstrijd begint om 20.45 uur, direct na PSV – FC Emmen dus. Ajax zal scherp moeten zijn, want Heerenveen kan verrassend uit de hoek komen. Winnen betekent aanhaken bij de subtop voor Heerenveen. De club staat negende met tien punten. Als het wint kan het zomaar stijgen naar de vijfde plaats. Er staat dus wat op het spel! Ook deze wedstrijd is te zien op FOX Sports 1.

Samenvattingen Eredivisie kijken

Wil je alle samenvattingen van de Eredivisie kijken? Dat kan. Zondagavond om 19.00 uur zie je ze, als vanouds, ‘met het bord op schoot’ bij NPO 1. Bij FOX Sports kun je de rest van de week ook terecht voor samenvattingen, herhalingen en analyses.