category label Sport Blog met tips, weetjes en informatie over internet en tv | Online.nl

Samenvatting Eredivisie: terugblik op de hoogtepunten tot nu toe

Blog met tips, weetjes en informatie over internet en tv | Online.nl author BoukeDoor leestijd 2 minuten

Het zit erop! De eerste seizoenshelft van de Eredivisie. PSV is de winterkampioen en gaat als koploper de winterstop in. In de eerste zeventien speelrondes gebeurde er veel moois. Hoog tijd voor een samenvatting van de Eredivisie. Bouke zet zijn hoogtepunten op een rij.

Winterstop, en nu?

Voordat we terugblikken, kijken we alvast even vooruit. Het is nu winterstop in de Eredivisie, maar die is van korte duur. Op 18 januari hervatten de teams namelijk het seizoen weer. En natuurlijk zijn ook in de tweede seizoenshelft alle Eredivisie-wedstrijden live te zien met Interactieve TV bij Online.nl. De drie Eredivisie-zenders zitten namelijk standaard in ons basispakket. Zo hoef je geen mis van jouw club te missen. Ook niet als je niet thuis bent, want de zenders zijn ook te bekijken via de Interactieve TV App.

Samenvatting Eredivisie: Fortuna Sittard stunt in De Kuip

Ik begin met een hoogtepunt van de eerste seizoenshelft die nog vers in het geheugen ligt: de klinkende zege van promovendus Fortuna Sittard op Feyenoord in De Kuip. De Limburgers wonnen knap met 2-0 en daar was niets op af te dingen. Het zorgde voor een feestje bij de uitsupporters en voor veel trots thuis in Sittard. Wat mij betreft de kroon op een prima eerste seizoenshelft voor Fortuna, dat als negende de winterstop in gaat.

Samenvatting Eredivisie: PSV speelt Ajax aan gort

PSV en Ajax mogen niet in deze samenvatting van de Eredivisie ontbreken, want na een half seizoen is het meer dan duidelijk dat deze ploegen de dienst uitmaken. De voorsprong op de rest is enorm en het verschil tussen de twee ploegen bedraagt maar twee punten. PSV dankt zijn koppositie onder andere dankzij een klinkende zege thuis op Ajax. 3-0 werd het maar liefst, in een wedstrijd waar PSV Ajax keihard afstrafte voor tactische fouten. Het duurt nog even voordat Ajax in de herkansing mag, want Ajax – PSV is pas op 31 maart.

Samenvatting Eredivisie: sensationele ontknoping bij FC Groningen – FC Emmen

Oh, FC Groningen. Wat is er toch met deze vechtclub uit het Noorden gebeurd? Ik kan me nog een tijd herinneren dat topclubs met bibberende knieën naar de Euroborg vertrokken. Om er vervolgens met de staart tussen de benen te vertrekken. Maar tijden veranderen, want FC Groningen was dit seizoen lange tijd hekkensluiter en staat ook nu nog altijd in de onderste regionen. De wedstrijd thuis tegen FC Emmen is misschien wel typerend voor de club. Denk je in de 87e minuut de zege veilig te stellen door 1-0 te maken, scoort FC Emmen in de 88e minuut én in blessuretijd. Pijnlijk.

Samenvatting Eredivisie: VAR drukt stempel op Klassieker

Hij kwam in veel samenvattingen van de Eredivisie terug: de VAR, oftewel de videoscheidsrechter. De ‘vijfde man’ drukte een stempel op de Klassieker. Scheidsrechter Björn Kuipers gaf aanvankelijk een gele kaart aan Jeremiah St. Juste voor een overtreding op Nicolas Tagliafico, maar dat werd rood toen de videoscheidsrechter Kuipers op de ernst van de aanslag wees. Het gevolg? Feyenoord dat in de Klassieker niets meer had in te brengen en kansloos met 3-0 verloor.