Ranglijst Eredivisie: de grootste verrassingen tot nu toe
Terug naar de blog

Ranglijst Eredivisie: de grootste verrassingen tot nu toe

08/11/2018 Sport
Elf wedstrijden zijn er inmiddels gespeeld in de Eredivisie. Welke clubs verrassen op de ranglijst van de Eredivisie? Bouke weet er een paar te ontdekken. In positieve én negatieve zin.

Verrassing 1: PSV onbetwiste aanvoerder ranglijst Eredivisie

Een droomstart kan je het niet meer noemen, vind ik. ‘Droomseizoen’ dekt inmiddels meer de lading voor PSV. Elf wedstrijden gespeeld, elf keer gewonnen. Dat verdient een diepe buiging, want eerlijk is eerlijk: zoiets verwacht niemand. Ja, PSV kwam een aantal keer goed weg. Maar ook op de momenten dat het er om ging (lees: tegen Ajax) liet PSV zien dat het volledig terecht de ranglijst van de Eredivisie aanvoert. Met concurrent Ajax op een comfortabele achterstand van vijf punten. Dat vind ik erg goed gedaan!

Verrassing 2: Heracles ‘best of the rest’ op ranglijst Eredivisie

Wat vind ik het toch knap wat dat sympathieke Heracles Almelo dit jaar doet. Met een beperkt budget, zonder een cent uit te geven gewoon vierde staan in de Eredivisie. Terwijl ‘het grote’ FC Twente aan grootheidswaanzin bijna ten onder ging, bewijst Heracles wat met een kleine portemonnee, slim beleid en hard werken ook mogelijk is. Ze staan vierde en het bijzondere is: Heracles hijgt in de nek van Feyenoord! Een knappe prestatie van hun nieuwe trainer, Frank Wormuth, die per wedstrijd weer bekijkt welke spelers hij het beste kan gebruiken. Daarom verschillen de opstellingen van Heracles nog weleens. Slimme aanpak die goed blijkt te werken!

Verrassing 3: FC Groningen onderaan ranglijst Eredivisie

Wat is er gebeurd met de Trots van het Noorden? Ik kan me nog wel herinneren dat topclubs met bibberende knieën aantraden in de Euroborg, het stadion van FC Groningen. Daar is niets meer van over. Het team presteert dramatisch, won pas twee keer (waaronder afgelopen weekend) en staat onderaan. De Euroborg is niet meer die kolkende voetbaltempel van weleer en trainer Danny Buijs maakt nog geen sterke indruk als coach van een Eredivisie-club. Het grote probleem? Scoren. Er liggen er pas tien in het netje, terwijl het team niet extreem veel tegendoelpunten krijgt. De oplossing lijkt simpel, maar als het spelersmateriaal voorin ontbreekt… Gaat FC Groningen FC Twente achterna richting de Keuken Kampioen Divisie? Ik hoop het niet.

Wedstrijden Eredivisie komende speelronde

Tot nu toe heb ik de Eredivisie wedstrijden op de voet gevolgd met Interactieve TV bij Online.nl. Hartstikke fijn, want hier zitten de drie Eredivisie-zenders van ESPN standaard in het basispakket. Ook via de Canal Digitaal TV App. Komend weekend kun je dus weer alle Eredivisie wedstrijden live kijken, of je nu thuis bent of niet. Op een paar wedstrijden schakel ik zeker in. Zaterdagavond speelt Vitesse tegen FC Utrecht, wat een mooie vechtwedstrijd kan worden. Deze wedstrijd zal te zien zijn op ESPN 2 en begint om 19.45 uur. Zondag ga ik eerst om 12.15 op ESPN 1 de Derby van het Noorden kijken: FC Groningen – SC Heerenveen. Daarna is op die zender om 14.30 uur ook Excelsior – Ajax. Ook die wedstrijd ga ik kijken. Wat vind jij de grootste verrassing op de Eredivisie ranglijst?

Chat

 • vandaag

 • Hoi! Welkom bij Online.nl🙂
 • Ben je al klant bij Online.nl of ben je ooit klant geweest?

 • Ja

  Nee, Ik wil klant worden bij Online.nl

 • Ja

 • Nee, Ik wil klant worden bij Online.nl

 • Om je zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn, vragen wij je in te loggen met je Online.nl inloggegevens


  Loginnaam vergeten.
  Wachtwoord vergeten
  Ik ben nog geen klant

 • Ja

 • Nee, Ik wil klant worden bij Online.nl

 • Leuk dat je bij ons komt kijken!


Het geselecteerde bestandsformaat wordt niet ondersteund
Chatbot