category label Sport Blog met tips, weetjes en informatie over internet en tv | Online.nl

PSV – Ajax: voorbeschouwing van deze Eredivisie-topwedstrijd

Blog met tips, weetjes en informatie over internet en tv | Online.nl author BoukeDoor leestijd 3 minuten

In de agenda van Bouke staat ‘ie al met rood omcirkeld: PSV – Ajax. Aanstaande zondag begint deze topper om 16.45 uur. Natuurlijk is de Eredivisiewedstrijd live te zien voor iedereen die Interactieve TV bij Online.nl heeft. De hoogste tijd dus dat Bouke deze topwedstrijd voorbeschouwt!

PSV – Ajax: krachtmeting tussen de nummers 1 en 2

Ik zie PSV – Ajax toch wel als de absolute ‘topper’ in de Eredivisie van dit moment. Ze staan na vijf wedstrijden spelen namelijk eerste en tweede. Ik kijk er ontzettend naar uit, want PSV en Ajax zijn in mijn ogen duidelijk de twee beste ploegen van Nederland. Dat blijkt ook wel uit het feit dat ze zich allebei plaatsten voor de groepsfase van de Champions League terwijl andere Nederlandse ploegen in de voorronden van de Europa League strandden. Er wordt zondag dus vuurwerk verwacht.

Heeft PSV na PSV – Ajax nog steeds de perfecte score?

PSV Ajax inline PSV FOX Sports Online.nlPSV heeft onder nieuwe trainer Mark van Bommel een absolute bliksemstart gemaakt. De Eindhovenaren wonnen tot nu toe al hun wedstrijden. Soms op de valreep in blessuretijd, soms afgetekend. Ondertussen wordt de ploeg alsmaar sterker. Zelf vond ik het mooi om te zien dat de ploeg afgelopen week in de Champions League-wedstrijd uit bij FC Barcelona aanvankelijk goed mee kon komen.

De 4-0 eindstand deed wat mij betreft geen recht aan de prestaties van PSV. Volgens Van Bommel werd de wedstrijd op details beslist en daarin heeft hij gelijk, vind ik. PSV kreeg zelf kansen en daarbij zat het net niet mee. Vliegen die ballen er wel in, dan heb je een heel andere wedstrijd. Jammer dus!

Na de wedstrijd tegen FC Barcelona volgt nu opnieuw een grote krachtmeting, namelijk tegen Ajax. Ik ben heel benieuwd of PSV de ‘details’ deze keer op orde heeft. Zelf verwacht ik dat PSV er op z’n minst een gelijkspel uit kan slepen.

Neemt Ajax de koppositie over van PSV?

PSV Ajax inline Ajax FOX Sports Online.nlIk ben ontzettend benieuwd hoe Ajax het zal doen, uit bij PSV. In Europees verband is Ajax tot nu toe een genot om naar te kijken. Dat bleek woensdag opnieuw, toen in een sterke tweede helft AEK Athene werd verslagen met 3-0. Ook is Ajax in de Eredivisie nog ongeslagen. De ploeg won al een paar keer met afgetekende cijfers, maar sommige wedstrijden waren minder enerverend. Zo was het gelijkspel thuis tegen Heracles in de eerste speelronde met recht een valse start.

Persoonlijk ben ik heel benieuwd of Kasper Dolberg weer bij de selectie zit in de wedstrijd PSV – Ajax. Hij is eindelijk op de weg terug en ik hoop voor hem dat hij het niveau van twee seizoenen geleden weet te vinden. Toen was Dolberg een van de effectiefste spitsen. Misschien zelfs van heel Europa. Laat hij zondag een glimp van de oude Dolberg zien, of staat Huntelaar opnieuw in de spits? De geslepen spits weet de laatste tijd steeds makkelijker te scoren. Waarschijnlijk heeft hij daarom de voorkeur.

PSV – Ajax kijken bij Online.nl

PSV – Ajax begint zondag 23 september om 16.45 uur en is te zien op FOX Sports 1. Heb je Interactieve TV bij Online.nl? Dan kun je de wedstrijd gratis live kijken, want alle drie de Eredivisie-zenders zitten bij Online.nl in het basispakket. En ben je niet thuis? Dan hoef je dankzij de Interactieve TV App niets te missen. Andere wedstrijden die ik zeker ga kijken:

  • VVV Venlo – NAC Breda, zaterdag 22 september om 19.45 uur op FOX Sports 1.
  • Feyenoord – FC Utrecht, zondag 23 september om 12.15 uur op FOX Sports 1. Dit is de eerste wedstrijd van FC Utrecht onder good old Dick Advocaat.
  • FC Emmen – PEC Zwolle, zondag 23 september om 14.30 uur op FOX Sports 2.

Welke wedstrijd(en) ga jij kijken?