category label Sport Online.nl Blog - Handige Internet en TV tips

Ajax – PSV: voorbeschouwing van deze cruciale topper

Online.nl Blog - Handige Internet en TV tips author BoukeDoor leestijd 2 minuten

Op 31 maart wordt de belangrijkste wedstrijd in de strijd om het kampioenschap afgetrapt: Ajax – PSV. Met vijf punten voorsprong voor PSV zijn de belangen van deze Eredivisie-topper gigantisch. Natuurlijk is de wedstrijd live te zien voor iedereen die Interactieve TV bij Online.nl heeft, want FOX Sports 1, 2 én 3 zitten standaard in het Basis HD-pakket. Bouke beschouwt de wedstrijd hier met je voor.

Ajax – PSV: laatste strohalm of rode loper?

Zowel Ajax als PSV kende een valse start na de winterstop, met meer verliespunten dan de hele eerste seizoenshelft bij elkaar. Na het ‘mirakel van Madrid’ waren de Ajacieden vol zelfvertrouwen. De zeperd tegen AZ zette de Amsterdammers echter op vijf punten achterstand. 31 maart is dé kans om het verschil met PSV direct terug te brengen tot twee punten. Een remise of uitwinst rolt de rode loper uit voor het tweede Eindhovens kampioenschap op rij.

In de laatste drie ontmoetingen werd het steeds 3-0 voor de thuisspelende ploeg, waarvan tweemaal PSV. Weet Ajax deze uitslag wederom op het scorebord te zetten?

Ajax moet vol in de achtervolging

ajax psv wedstrijd ziyech

Heb je ook zo genoten van Real Madrid – Ajax? Ik ook! De ploeg van Erik ten Hag verraste vriend en vijand door ‘de Koninklijke’ vanuit een 1-2 achterstand uit te schakelen. De manier waarop baarde veel opzien en geeft ongetwijfeld vertrouwen voor deze kraker.

Weet Ajax zijn ‘Europese vorm’ opnieuw te vinden, dan is de kans groot dat de punten in Amsterdam blijven. Het is voor de jonge ploeg dus zaak om de mindere vorm tegen PEC Zwolle en AZ van zich af te schudden, want dan weet PSV er wel raad mee.

PSV: kampioen in effectiviteit

ajax psv topscorer luuk de jong

Onder Mark van Bommel waren de Eindhovenaren lange tijd onoverwinnelijk in de Eredivisie. Zelfs in benarde situaties stelt de huidige kampioen punten veilig met late goals. De wijze waarop laat inmiddels zien dat dit geen geluk is, maar kwaliteit. De historie en de laatste ontmoeting (3-0 winst in Eindhoven) zal hoop geven, want wanneer de angstgegner langskomt in Amsterdam is er gegarandeerd spektakel.

Met de vijf punten voorsprong blijft PSV ook bij een gelijkspel in een riante positie. Toch denk ik dat PSV het lastig gaat krijgen, aangezien de ploeg toch iets wisselvalliger is dan voor de winterstop.

Kampioenskansen Ajax en PSV

Nu Ajax nog op drie fronten meedoet om de prijzen wordt het programma alsmaar drukker. Met de talentvolle ploeg in vorm ziet het er zonnig uit voor de Amsterdammers, maar net als tegen AZ is het de vraag is of de jonge selectie dit vast kan houden. De Eindhovenaren focussen zich daarentegen volledig op de Eredivisie en hebben daar een streepje voor. Weet de koploper de topper te winnen, dan lijkt het kampioenschap niet meer te ontgaan. Bij een Amsterdamse winst belooft het een buitengewoon zinderend slotstuk te worden.

Ajax – PSV kijken bij Online.nl

Ajax – PSV begint zondag 31 maart om 16.45 uur en is te zien op FOX Sports 1. Heb je Interactieve TV bij Online.nl? Dan kun je de wedstrijd live kijken, want alle drie de Eredivisie-zenders zitten bij Online.nl in het basispakket. En ben je niet thuis? Dan hoef je dankzij de Online.nl TV App niets te missen.

Ik denk dat Ajax de wedstrijd wint. Wat denk jij? Slaat PSV een gat van acht punten, of houden de Ajacieden het ongekend spannend?