5 online spelletjes en apps voor op afstand
Terug naar de blog

5 online spelletjes en apps voor op afstand

19/05/2020 Wist je dat...

Hoewel we de teugels iets morgen laten vieren, wordt nog steeds afgeraden om alle sociale activiteiten op te pakken. En dus vroegen wij ons af: hoe houd je de komende tijd toch contact met vrienden en familie? Samen Netflixen, je vrienden inmaken met Mario Kart en huisfeestjes organiseren: met deze online spelletjes en apps kan dat nog steeds.

Online spelletjes en apps om samen te spelen

Nu de oude bordspellen in de kast blijven liggen en daten voorlopig wordt uitgesteld, hebben wij een aantal leuke online spelletjes en apps op een rij gezet. Want dat oude bordspelletje spelen en romantisch daten kan tegenwoordig ook gewoon online.

Mario Kart Tour: je lievelingsspel van ‘vroeger’

Werd je vroeger ook altijd laatste met Mario Kart? Dan is het tijd voor een revanche! Daag je familie opnieuw uit voor een race. De Game Cube hoeft niet van zolder gehaald te worden, want Mario Kart Tour speel je gewoon via je telefoon. Om samen te racen wissel je een zogeheten vriendencode uit. In het hoofdmenu tik je op ‘Friends’ en ‘Add Friend’. Vervolgens krijg je een code die de ander kan invullen op precies dezelfde manier. In de app ga je naar ‘Multiplayer’ en ‘Create Room’. Racen maar! Beschikbaar voor iOS en Android.

Netflix Party: samen bingen

Samen series bingen kan ook gewoon op afstand, dankzij Netflix Party. Het is een extensie die je kunt installeren voor je Google Chrome-browser. Wat houdt samen bingen in? Dat jullie synchroon naar jullie favoriete serie of film kunnen kijken én via een speciaal chatvenster met elkaar kunnen praten. Alsof jullie bij elkaar op de bank zitten.

Houseparty: om te videobellen én te spelen

Houseparty is dé app om, zoals de naam al zegt, virtuele huisfeestjes te organiseren. Hoe werkt het? Simpel, je maakt een groep aan met maximaal acht mensen. Vervolgens kun je met elkaar videochatten en spelletjes spelen. Gaan jullie voor Cards Against Humanity, Trivia of een tekenspelletje? Houseparty is ook erg leuk als je even zin hebt in een pauze tijdens het werken of iets leuks wilt doen met collega’s. Beschikbaar voor iOS en Android.

Bordspellen: even terug in de tijd

Zelfs van ouderwetse bordspellen worden virtuele versies gemaakt. Zo kun je met vrienden online een potje Monopoly spelen. De app kost een paar euro, maar dan heb je ook wat. Je zult bij deze versie extra goed moeten opletten, want er verschijnen ineens overal huisjes… Ook je veroveringsdrang is te botvieren met Catan. Wie wordt de baas over het rijk? De klassieker Risk behoort natuurlijk ook in het rijtje online spelletjes om samen te spelen. Je zult hier zoveel mogelijk regio’s moeten zien te veroveren door middel van speciale opdrachten. Tevens als het eeuwenoude Scrabble. Het spelletje speel je één-op-één via de app Wordfeud. Game on! Allemaal beschikbaar voor iOS en Android.

Would You Rather: de perfecte gesprekstarter

Heb je een (online) date op de planning staan? Download dan de app Would You Rather. Een online spelletje waarbij vragen worden ingezet als ijsbreker of discussiestarter om elkaar op een leuke manier te leren kennen. Het werkt heel simpel. Je krijgt twee opties voorgelegd en je kiest jouw favoriet. Leuke gesprekken en anekdotes gegarandeerd. Beschikbaar voor iOS en Android.

Uitgespeeld?

Heb je alle online spelletjes gewonnen? Of zin om iets anders te doen? Deze maand zijn er weer een aantal leuke programma’s op tv. Van het jaarlijkse Eurovisie Songfestival tot nieuwe series als Off The Grid en Dertigers: voor iedereen zit er wel wat wils tussen.

Extra tv in de maand mei

Maar dat is niet alles! In de maand mei kijk je namelijk nog meer tv dan dit. Doordat we de komende tijd binnenblijven, stellen we ons Entertainment HD-pakket open voor al onze Interactieve TV-abonnees. Hierdoor kun je de hele maand gewoon kijken naar alle programma’s als MyZen TV, TravelXP en BBC Entertainment HD. Via de televisie of de Canal Digitaal TV App. Ideaal, want zo kun jij gewoon je serie volgen terwijl je zoon of dochter iets anders op de tablet kijkt. Benieuwd welke zenders je allemaal kunt zien? Hier vind je alle informatie over de extra tv-zenders. Wat zijn jouw favoriete online spelletjes en apps om met vrienden en familie te spelen?

Chat

 • vandaag

 • Hoi! Welkom bij Online.nl🙂
 • Ben je al klant bij Online.nl of ben je ooit klant geweest?

 • Ja

  Nee, Ik wil klant worden bij Online.nl

 • Ja

 • Nee, Ik wil klant worden bij Online.nl

 • Om je zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn, vragen wij je in te loggen met je Online.nl inloggegevens


  Loginnaam vergeten.
  Wachtwoord vergeten
  Ik ben nog geen klant

 • Ja

 • Nee, Ik wil klant worden bij Online.nl

 • Leuk dat je bij ons komt kijken!


Het geselecteerde bestandsformaat wordt niet ondersteund
Chatbot