5x een online museum die je vanuit huis kunt bezoeken
Terug naar de blog

5x een online museum die je vanuit huis kunt bezoeken

22/05/2020 Wist je dat...
Een museum bezoeken is in deze bijzondere tijd niet mogelijk. Een online museum bezoeken wel. Zo kun je via het internet nog steeds cultuur snuiven in Amsterdam bij het Rijksmuseum en is het mogelijk om af te reizen naar New York om bij MoMa rond te neuzen. Hoe? Musea halen alles uit de kast om ervoor te zorgen dat jij virtueel nog steeds kunt genieten van de mooiste kunstwerken. Wij hebben onze vijf favorieten op een rij gezet.

Online museum bezoeken? Bij deze musea kun je virtueel dwalen door zalen

Sta oog in oog met ‘De Nachtwacht’, wandel door het Britse koninklijkhuis en maak een ritje in de achtbaan: met alle online tours en exposities hoeven we ons thuis echt niet te vervelen. Bezoek vandaag eens een online museum en haal de kunstkenner in jezelf naar boven.

Rijksmuseum

Ons eigen Rijksmuseum in Amsterdam heeft virtueel de deuren geopend. De befaamde Eregalerij van het Rijksmuseum is nu digitaal toegankelijk door middel van een gloednieuw online platform. In een korte video word je naar de Eregalerij geleid, waarna je zelf kunt kiezen welk kunstwerk je van dichtbij wilt bekijken. Zo hoef je niet in de rij te staan bij ‘De Nachtwacht’, maar bekijk je hem gewoon vanuit je stoel. Eenmaal aangekomen bij het wereldberoemde schilderij kun je kiezen waar je meer over wilt weten. Wil je meer weten over de geheimen van het schilderij? De geschiedenis? Of liever de compositie? Tip: zet vooral je geluid aan en laat je door het Rijksmuseum overrompelen.

Het Frida Kahlo Museum

Een museum dat je (ook als we wel het vliegtuig in mogen) niet zo snel zou bezoeken, is het Frida Kahlo Museum in Mexico-Stad. 'Museo Frida Kahlo', of ook wel La Casa Azul (Het Blauwe Huis). Het museum staat, zoals de naam al zegt, volledig in het teken van het leven en werk van de Mexicaanse kunstenares Frida Kahlo. De vrouw met de doorgetrokken wenkbrauw. Het Arts & Culture platform van Google heeft van het museum een online museum van gemaakt. Haar levensverhaal wordt in tekst en beeld tot in details weergegeven. Zo zijn er talloze schilderijen, foto’s en objecten die Frida tot waar culticoon hebben gemaakt nu vanaf de laptop te bekijken.

Buckingham Palace

Ben je benieuwd hoe de Britse royals leven? Het iconische koninklijke paleis heeft haar deuren geopend voor publiek. Je staat niet langer achter het hek naar de gevel van het Buckingham Palace te gluren, maar je vangt een glimp op van wat er zich binnen de paleismuren afspeelt. Door middel van een speciale virtuele tour ‘wandel’ je langs de meest bijzondere vertrekken van het paleis. Een leuke manier om het Britse Koninklijke huis, waar Queen Elizabeth nog steeds woont, te bekijken. Ook de BBC heeft een 360° videotour gepubliceerd van het paleis, of zoals wij het nu liever noemen: een prachtig online museum.

MoMA The Museum of Modern Art

Een van de bekendste musea in New York is MoMA; The Museum of Modern Art. Hét museum voor moderne en hedendaagse kunst. Zo kun je er schilderkunst bekijken uit de 20e eeuw met werk van van Gogh en Picasso, beeldhouwkunst van de 20e eeuw, films, foto’s en heel veel boeken. Het museum staat vol interessante kunstwerken die nu te bekijken zijn via een online tour. Ben je gek op kunst? MoMa biedt in deze roerige periode online gratis cursussen aan. Zo is er bijvoorbeeld een cursus om van jou een heuse kunstkenner te maken. Zo leer je nog iets in deze isolatie.

3Disney World

Omdat een bezoek aan een pretpark er nu voor veel mensen ook niet in zit, bedacht Disney World iets leuks. Hoewel het officieel natuurlijk geen museum is, is het dat met een beetje fantasie wel te noemen. Om het geluksgevoel van Disney vast te houden, kun je het nu namelijk vanaf de bank door middel van verschillende virtuele tours toch ervaren. Wandel over het terrein, geniet van de Parade of stap in de wereldberoemde attracties. Maak een ritje in de Frozen wildwaterbaan of wandel door het kasteel van Doornroosje. Via het YouTube-platform Virtual Disney World krijg je via 360° video’s een kijkje in het park. Van tours tot attractie-video’s: je vindt het er allemaal! En, welk online museum ga jij bekijken?

Juist zin in een avond tv kijken?

Wij hebben de tv-gids doorgebladerd en opgezocht wat er in de maand mei allemaal te zien is. Met andere woorden, wat komt er op tv vanavond? Een heleboel leuks. Van goede sportsessies via MyZen TV tot bijzondere reisseries om bij weg te dromen op Travelxp. Ontdek de leukste kijktips voor mei.

Chat

 • vandaag

 • Hoi! Welkom bij Online.nl🙂
 • Ben je al klant bij Online.nl of ben je ooit klant geweest?

 • Ja

  Nee, Ik wil klant worden bij Online.nl

 • Ja

 • Nee, Ik wil klant worden bij Online.nl

 • Om je zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn, vragen wij je in te loggen met je Online.nl inloggegevens


  Loginnaam vergeten.
  Wachtwoord vergeten
  Ik ben nog geen klant

 • Ja

 • Nee, Ik wil klant worden bij Online.nl

 • Leuk dat je bij ons komt kijken!


Het geselecteerde bestandsformaat wordt niet ondersteund
Chatbot