5 online concerten om op de bank van te genieten
Terug naar de blog

5 online concerten om op de bank van te genieten

26/05/2020 Wist je dat...

Nu artiesten, muzieklocaties en festivals shows moeten uitstellen of zelfs cancelen worden ze gedwongen creatief te zijn. En dat zijn ze. Er worden livestreams uitgezonden, online concerten gegeven en ‘oude’ shows wordt opnieuw uitgezonden. Zo kun je ’s avonds met een beetje fantasie toch een avondje ‘uit’. Dit zijn de leukste en meest bijzondere online concerten om de komende tijd te bekijken.

Deze online concerten wil je zeker weten (terug)kijken

Met online concerten hoeven we ons zeker niet te vervelen. Het zorgt voor vermaak en wij blijven als fans verbonden met onze favoriete artiesten en shows. En dat virtueel, gewoon vanaf de bank. Dit zijn de online concerten die je zeker niet wil missen.

Hometour.events: waar artiesten live voor je optreden

Tim Hofman, Nederlands presentator en journalist, vroeg een paar weken geleden of er iemand van zijn volgers een platform kon bouwen voor het betaald livestreamen van concerten. Een dag later was daar Hometour events. Een app waarin je een ticket kan kopen voor een concert van je favoriete artiest. Akwasi, maar ook Ayan Triple gaan regelmatig live om fans ook thuis een welverdiende show te geven. Houd de website of app in de gaten voor de komende concerten, scoor je ticket en geniet.

Het Concertgebouw: voor je maandelijkse dosis klassieke muziek

Ook Het Concertgebouw zit niet stil. Elke woensdag zenden ze om 12:30 uur via Facebook een Empty Concertgebouw Session uit. In deze sessie treden topmuzikanten op vanuit een leeg Concertgebouw. Hier krijg je ongetwijfeld kippenvel van. Daarnaast streamen ze samen met vijftien andere Europese klassieke concertzalen een concert uit het archief. Deze concerten zijn elke maandag, dinsdag en donderdag om 20:00 uur te zien op het Facebook-account van Het Concertgebouw.

TivoliVredenburg: om even terug in de tijd te gaan

Hoewel het stil is in TivoliVredenburg, het muziekgebouw in Utrecht, hoeven we ze niet te missen. Om deze concertloze dagen door te komen, zijn ze het archief met live opgenomen concerten ingedoken: van akoestische sessies tot onvergetelijke concerten. Zo kun je kijken naar concerten als die van Pearl Jam in 1992, Wouter Hamel tijdens een Cloud Session in 2015 en Maaike Ouboter in 2016. Zoals TivoliVredenburg zelf zegt: “Om samen naar te kijken, want... music sounds better with you!”

DI-RECT: vanuit het Nationale Theater in Den Haag

Omdat live shows en evenementen de komende tijd er niet in zitten, heeft DI-RECT besloten om op 6 juni een exclusief stream concert te geven. Een ticket scoor je Ticket scoren. Je mag zelf weten wat je voor de tickets betaalt. Ook kun je via deze ticketpagina een Kompaan Bier-pakket of een fles wijn van FunkyWines bestellen om tijdens het concert te drinken. Zo lijkt het bijna alsof je in de concertzaal staat.

Festicket: voor wereldwijde virtuele festivals en concerten

Om verbonden te blijven met fans en om de festivalsfeer toch over te kunnen brengen schakelen artiesten, dj’s, labels en festivals over naar livestreams. Festicket verzamelt deze livestreams op één plek zodat jij met een klik meteen kunt kijken. Je vindt er nieuwe en oude livestreams van bijvoorbeeld Martin Garrix, Coachella en Post Malone. Welke online concerten heb jij op je lijstje staan om te kijken?

Chat

 • vandaag

 • Hoi! Welkom bij Online.nl🙂
 • Ben je al klant bij Online.nl of ben je ooit klant geweest?

 • Ja

  Nee, Ik wil klant worden bij Online.nl

 • Ja

 • Nee, Ik wil klant worden bij Online.nl

 • Om je zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn, vragen wij je in te loggen met je Online.nl inloggegevens


  Loginnaam vergeten.
  Wachtwoord vergeten
  Ik ben nog geen klant

 • Ja

 • Nee, Ik wil klant worden bij Online.nl

 • Leuk dat je bij ons komt kijken!


Het geselecteerde bestandsformaat wordt niet ondersteund
Chatbot